Egy magyar ember mennyire fura akcentussal beszél egy japán ember szemében? Japán emberek véleménye magyar emberek japán beszédéről, tapasztalatok esetleg?
8- aha akkor azért olyan jó sok ember német kiejtés 9# vagyok.
Például a legalapabb "ich"
A németek ihk-nek ejtik mi magyarok szintén így ejtsük egy angol (akinek pont jól kéne kiejteni a közös nylevcsaládba tartozás miatt így ejti : ik* nem egy angoltól halottam hogy így mondják és nem egy magyartól halottam már hogy ihk-nek mondják
Például szinte mindegyik amiben van "Th" (a the kivételével amit dő-nek ejtünk).
A közös nyelvcsalád még nem garancia a közös hangkészletre. :)
Meg valószínűleg nem is próbálják annyira a K előtt a H-t kimondani.
12# Ott van a think tink így ejtik az angolok mi is.
13# nézd meg a spanyolajkúakat hasonlóan ejtik ki a szavakat
A legtöbb Th-s angol szót mi magyarok általában nem tudjuk jól kiejteni, legfeljebb valami ahhoz hasonló hangot. :)
De a spanyol az nem nyelvcsalád. Legfeljebb nyelvjárások lehetnek belőle a különböző országokban. Szóval egy Kolumbia spanyol és egy Madridi spanyol nem külön nyelvet beszél, maximum másik nyelvjárást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!