Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Hogy hívják a kínai és a...

Hogy hívják a kínai és a koreai animéket?

Figyelt kérdés

2021. szept. 28. 16:49
 1/7 anonim ***** válasza:
18%

Anime?

Lévén, hogy az egy stílus neve.

2021. szept. 28. 17:01
 2/7 anonim ***** válasza:
97%
Kínai a donghua. A koreait aeni-nek hívják.
2021. szept. 28. 17:04
 3/7 anonim ***** válasza:
20%
Csak a mangát különítik el de azt is teljesen felelsleges (majdnem ugyan ugy hangzik valószínűleg még a. Reg múltban pl nálunk is a telefon mobil meg autó
2021. szept. 28. 17:05
 4/7 anonim ***** válasza:
66%

Ez csak ilyen nyugati hóbort amúgy. Az anime is csak "minden létező animációs dolog" japánul. Japánban a Disney mesék is animéknek számítanak. Ahogy a donghuák meg az aenik is. (Illetve ez fordítva is igaz: egy kínainak a... nem is tudom, Naruto is donghuának számít.)

Ez kicsit olyan, mintha a magyar animációkat angolul is "rajzfilm"-nek neveznék az emberek.

2021. szept. 28. 17:35
 5/7 anonim ***** válasza:
45%
Én a kínait, kínai animének, a koreait meg koreai animének hívom. Nekem így jobban esik nyelvre, mint a kínai meg koreai neveik.
2021. szept. 28. 18:03
 6/7 anonim ***** válasza:
94%
3-mas, a koreai képregény manhwa, a kínai pedig manhua. Ez nem nyugati hóbort.
2021. szept. 28. 20:16
 7/7 anonim ***** válasza:
11%

6.. 3-as vagyok nem írtam hogy hóbort de tény hogy a manga egy teljesen más kategória! japánban fejlődött ki a keleti képregény ennyi erővel akkor nem comic a nyugati dc és marvel hanem bande dessinée franciaországban! ":D

4-es ez nem igaz! az animének van műfaji stílus jegyei! lehet hogy japánban minden mesét animének hívnak ahogy magyarban is rajzfilm illetve mese minden rajzolt dolog de ettől függetlenül az anime egy stílust is jelöl! a többi donghua stb dolog is anime mivel azokat a jegyeket tulajdonságokat viseli! a nyigati rajzfilm stílus jegyei teljesen mások! nézd csak meg a ben10 generetor rex stb komolyabb rajzfilmek rajzolása cselekménye párbeszédek és még a véresebbek is pl dc egész estés rajzfilmek (movie-k) vagy a mostani vaják rajzfilm hiába van animének titulálva semmi animés dolog nem volt benne!!! ahgy a castlevania-ban sem! (valszeg azért mert a részcsoport anno a castlevania miatt alakult meg ami még animének indult a japán jogok story miatt és ennek kell szerepelnie)

vagy pl az invincible rajzfilm ami zseniális megint csak a rajzolás cselekmény story stb teljesen idegen mint ami az animékben van!

2021. szept. 28. 20:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!