Az anime fanoknak (én is az vagyok) miért jó ha két fiút shippelnek? Pl: Eevi & Eren Semmi bajom a melegekkel, de ha animé-ben két fiút shippelnek azt annyira nem bírom, és valamiért mindenhol ezt látom.
Nekem valamilyen szinten ad egy komfortot a 2 karakter shippelése (NEM EREN ÉS LEVI). De én is mértékkel shippelek azért. Vannak akik tényleg túlzásba viszik és tényleg az van amit az előttem lévők mondanak
*khm my hero academia/haikyuu fanok*
Néhány shippem:
Yuri on ice - Yuri x Viktor (azért ez elég nyílvánvaló)
Banana fish - Eiji x Ash
Hunter x Hunter - Killua x Gon (nem szexuálisan, csak érzelmileg)
5-ös, Eiji és Ash eleve egy pár.
Én mértékkel shippelem, de csak a kedvenceimet.
Pl. EdXEnvy (FMA)
Nincs bajom azzal, aki ezt nem szereti, amíg normálisan mondja el a véleményét.
Én is szoktam shippelni, de ahogy előttem lévő válaszolók, én is mértékkel csinálom. Próbálom nem túlzásba vinni.
Igen, valóban vannak olyan shippek, amiken én is csak fogom fejem.
Ilyen bonyolult kérdést feltenni, hallod :D
Emberi viselkedéstan 101:
Mindenki azért néz animéket, hogy kikapcsolódjon, jól érezze magát, szabadjára engedje az érzelmeit, amit a való életben el kell nyomnia, vagy nincs lehetősége megélni.
Ez nyilván fontos része lesz az életednek, gondolkozol rajta akkor is, amikor éppen nem nézed az animét, megszereted a szereplőket, törődsz velük, stb.
Vannak, akik pl a fél fizetésüket elszórják mindenféle animés kacatra, vannak, akik szerepjátékoznak, vannak, akik a szabadidejüket azzal töltik, hogy a neten veszekednek más rajongókkal, ha különbözik valamiben a véleményük. Ez egy rakás irracionális hülyeség, nem?
Na ilyen a shippelés is. Egy rakat tinilány kivetiti a saját romantikus lelki világát arra a két karakterre, akiknek a dinamikája tetszik nekik. És persze, hogy hangosak, és irritálóak, hiszen hangos, és irritáló vagy, ha lelkes vagy (ami nem baj).
Annak meg, hogy miért pont két fiúra vetítik ezt ki, rengeteg oka lehet.
Eddig kb ezeket a magyarázatokat olvastam a neten: jó, ha millióból egy jól megírt lány karakter van az animékben, szóval a lány karakterek személyisége nem fogja meg a nézőket, sokaknak túl kínos fiú/lány párost shippelni, mert túlságosan is beleélik magukat a lány szerepébe, vannak, akik azt a két karaktert hozzák össze, akikhez vonzódnak, márpedig ezek általában férfiak, vannak akik csak simán unják hogy csak hetero párokat látnak, két fiút, vagy két lányt shippelni pedig egy kis változatosság, vagy csak simán jó párosnak tartják a két szereplőt nemtől függetlenül. Mit tudom én... Kell egyáltalán magyarázat erre?
Aztán meg a shippelés kb az egyetlen dolog, ami kifejezetten a lányokra jellemző, szóval nyilván jobban szemet szúr, és ez vagy tudat alatt, vagy nem, de a többséget baromira zavarja.
Kortól függetlenül minden létező nőnemű anime karakterről van egy csomó hentai fanart, sőt, még az egyik legnagyobb magyar anime oldal, az animeaddicts is telehányja a kezdőoldalát meztelen kislányokkal, de sztem senkinek sem fordul meg a fejében, hogy ezzel bármi probléma lenne. A férfi animenézőktől sem hallod a végeérhetetlen mentegetőzést, hogy "igen, néha nézek meztelen képeket lolikról, de kordában tartom magam, és próbálok nem idegesítő lenni!!!"
Milyen bizarr is lenne, nem?
Na mindegy, az a szép a netes fandomokban, hogy ha nem tetszik valami, akkor továbbgörgethetsz, és máris eltűnik a szemed elől.
Mondjuk vicces hogy pont az attack on titant hozod fel, mert saját bevallása szerint Isayama is egy "fujoshi" aki egy interjúban azt nyilatkozta, hogy amikor kitalálta Levit, úgy gondolta, hogy a BL rajongóknak tetszeni fog majd a karaktere :D
Van ilyen, béjb. ¯\_(ツ)_/¯
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!