Nem konkrétan egy animében, hanem általánosságban a félrekezelt műfajok.
Például szívesen néznék történelmi témájú sorozatokat, de ha kilistázom valahol, ott a sorozatok 99%-a fantasy. Általában még csak nem is történelmi korszakba helyezett fantasy, hanem fikcionális világban játszódó.
És sajnos a műfajok legnagyobb részére igaz ez.
Túl sok fan service, nagyon shy karakterek, a 'jaj megcsókol és terhes leszek, jaj meglátott pucéran terhes leszek' idiótaságok, amikor minden rossz fiúnak kötelezően rossz múltja van, amikor a romantikus pillanatokat félbe szakítják, hárem kategória ahogy van, a shounen animékban részenként legalább 5ször elmondott "erősebb leszek, megakarom védeni" sor, a haszontalan karakterek(főként női).
Ez inkább a közösségre vonatkozik, de a Narutards-ok. Jaj megölték a családját és bosszút akar állni hááá ez Sasuke copy meg ilyenek.
Romantikus animékben az, hogy kész vicc benne a szerelem. Tisztelet a kivételnek. Már nem is nézek. Anno fiatalabb koromban éjjel-nappal shoujo animéket és mangákat faltam, de mára viccnek gondolom. Emléknek szép, de ha fizetnének se nézném újra. A Mo Dao Zu Shi regény és az élőszereplős feldolgozása, az Untamed, meg a Heaven Official's blessing (ugyanaz az írónő), na abban aztán tényleg, szavak nélkül is ott van, hogy SZERETLEK. A HOB donghuájában is ott voltak San Lang megmozdulásaiban a jelek. A shoujo animékben meg... hát 1-2 kivétellel, a tetőpont mindig az, hogy legyen csók, ami nem is mindig biztos, hogy lesz, vagy mondják ki egymásnak, hogy "szeretlek". És erre vár az ember 12 részt. Hát köszönöm, szerintem én már kiöregedtem ebből a "hajszából". Na meg, a shoujo animékben a lány karakter általánosan szende szűz hülyegyerek vagy debil tsundere. Karakterfejlődés meg... hát hagyjuk.
A másik, ami... hát nem mondom, hogy felháborít, de roppant idegesítő: nagy mellek. Nem bánom, ha van 1-2 karakter, akik nagyobb mérettel rendelkeznek, de manapság minden animében "íratlan szabály", hogy a többségnek a mellei nagyok. Sok animénél esnek túlzásba, és nem nagyon, hanem gigantikusak. Oké, én lány vagyok, de ez már lassan mindegyik műfajra kiterjed, mindegy, hogy fiúknak vagy lányoknak szól.
19/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!