Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Érdemes-e megnéznem a naruto-t?

Érdemes-e megnéznem a naruto-t?

Figyelt kérdés
Már több mint 100 külömböző animét láttam, voltak benne 12részesek de több 100 részesek is. Nem tudom, hogy mennyire jönne be nekem az anime. Igazán attól félek, hogy megunom. Ha jól emlékszem a legtöbb részes anime amit végig bírtam nézni (és még mindig nézném ha lenne belőle anime) az a hxh.

2021. márc. 3. 17:28
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
0%

30-as aha azért a seinen célcsoportja a 15-25 közöttiek... de semmi baj... de maga a seinen josei genre teljesen átalakult mondhatni ezek nem képesek összefoglalni hogy miről is szól... ellenben a shounen is shoujo már jóval... a shounen alapja az akció a shoujo meg a lányos dolgok mindkettő lehet felnőttes de sokkal jobban belövik a genrét...

de a berserk inkább akció és dark fantasy...

2021. márc. 4. 21:44
 32/38 anonim ***** válasza:
0%
Egyébként én a Sousei no onmyouji-t ajánlom még, Naruto alternatívaként. Van benne minden, ami egy jó shounenbe kell. Egyszer fetrengve röhögsz, máskor megkönnyezed. Ráadásul tele van egyedi karakterekkel. Még a Black Clovernél is jobb szerintem. Black Clover erősen indul, röhögtet, jók a harcok, de egy idő után ellaposodik. Én csak azért nézem, mert sikerült beérnem, így heti 1 rész belefér az életembe, na meg vannak itt is erős, megható részek, de tény, hogy vannak béna fillerek is. Szerintem viszont erősebben kezd, mint a Naruto, de ez szubjektív. Mindenki nézzen bele mind háromba, aztán meglátja neki melyik a szimpibb. Nekem a Naruto kezdése nem jött be, de lehet 20-30 rész utàn jó lesz. Nekem nincs rá energiám és felesleges időm. A hype meg nàlam nem mérvadő. Sok átlagos anime kapott már hype-ot eddig is. Kérdező lehet neked tetszene a Naruto, engem nem tudott megfogni úgy, mint az említett másik kettő. Ez van.
2021. márc. 4. 22:18
 33/38 anonim ***** válasza:
58%

"Sokszor láttam, hogy feljött a black clover neve. Ha már ennyi animét láttam akkor érdemes inkább azt néznem?"

Attól függ, hogy mit akarsz. A legjobb never-ending shounen jelenleg a one piece. Viszont ennek hátránya, hogy on-going és 950 rész (filler nélkül is kb. 850).

Hogyha valami rövidebb kell és ilyen naruto story-szerű, akkor szerintem a black clover-t is nézheted helyette.

Ha meg csak simán jó dolgokat keresel, akkor szerintem rövidebbekkel érdemes kezdeni. Én kb. 100 animét néztem meg, mire neki kezdtem a hosszabb animéknek, mivel az on-going animéket leszámítva általában csak egy befejezett animét nézek egyszerre.

A mostani season mondjuk durva. Elég sok időt elvisznek a szezonális animék, mivel olyan sok minőségi van.

"bocs de ennyi erővel mindenbe bele lehet magyarázni mindent!"

Pontosan, akkor ez az érv miért nem merül fel, amikor azzal példáloztál, hogy mennyi elképzelés van a Neruto gonoszait illetően? Direkt azért utaltam rá, hogy leessen neked, hogy te hogy érveltél.

"Naruto gonosz karakterek terén sokkal jobb!"

Egyrészt, sehol nem mondtam, hogy nem jobb. Az állításom általánosságban a karakterekre értendő, nem pedig specifikusan a gonoszokra.

Mellesleg a black clover első gonosza pont úgy van kidolgozva, mint a naruto-ban az akatsuki, majdnem ugyanaz, szóval ha az egyiket leszólod, akkor a másikat.

Röviden leírva, van egy alapvető célja a szervezetnek, amit először megismerünk, aztán kiderül, hogy manipulálva voltak és más a cél.

"Az hogy a karakterek 1-2 részt eltekintve végig ugyan olyanok mert semmit sem változtak… meg lehet nézni a narutot ahol a karakterek nem csak pár rész erejéig mutatják meg magukat"

Te láttad egyáltalán a black clovert? Kifejezetten ostobaság azt hazudnod, hogy a karakterek nem fejlődnek, mert vannak olyan karakterek, akiknek még a beszéde is változik a fejlődésük során.

Ez amúgy pont nem különbség a két anime között.

A naruto esetében az a probléma karakterek szempontjából, hogy nagyon sok karakter - még ha nem is annak akarták beállítani - 2d-snek tűnik vagy épp csak nem szerethető karakter. Ez hatalmas probléma főleg, ha never-ending animéről beszélünk. Persze bizonyos szempontból pozitívum is, mert kiemeli a fontosabb karaktereket, akik jobban meg vannak írva.

Tehát pl. Sakura, aki a main heroine-nak van beállítva az elején, nagoyn rosszul van megírva. Ezzel szembe viszont ott van - ahogy már mondtam - Itachi, akinek a történet szála nagyon jól lett megírva.

"attack on titan példája is ahol a karakter fejlődés sokkal jobban érződik (mert rövidebb)"

Nem, egyszerűen kevesebb karakterről van szó, akik fejlődésen mennek át.

A legtöbb karakter nem fejlődik, hanem csak megismerjük és kész. Viszont a megismerés során látjuk ,hogy nem 2d-s, hanem egy részletesen kidolgozott karakter.

"tudom naruto szapulos vagy ez már rég kiderült"

Nem vagyok. Én nem tagadom el az animék érdemeit, ahogy pl. te teszed a black clover-rel. Csak égig dícsérsz valamit, ami egyáltalán nem ér annyit. Ennyi.

"hát érződik hogy valaki csak a SIMA narutot látta az animaxon pár rész erejéig! Mert naruto karaktere az idők során egy nagyon jó karakterré vált! Ezt csak az akarja megcáfolni aki nem látta abszolut a sorozatot!"

A fillereket leszámítva az elejétől a végéig láttam. Ezért kezdsez el személyeskedni, hogy mennyire nem néztem meg, mert nem tudsz érvelni. Nem tudod elmondani, hogy mi az, amitől milyen jó karakter lett naruto.

Az a helyzet, hogy ugyanaz zavaró naruto-ban és asta-ban is, amin nem változtattak a végén se. Cringe ahogy a karakter beszél, idegesítő, zavaró. Zseniális, epic jelenetek voltak képesek elrontani, mind a naruto-ban, mind a black clover-ben, hogy megszólaltatták a főszereplőt.

"A narutonak viszont erős storyja van igaz van sok hibája plot hole hibák de a story azért pótolja"

Ezt hívják önellentmondásnak. Ha tele van valami plothole-okkal, akkor nem erős a story, mert nem állja meg a helyét a hibák miatt.

Amúgy a story pont nem kiemelkedően jó a naruto-ban egy-két részét leszámítva (lsd. Itachi).

"értelmiség ról beszélünk de valljunk be azok nem animéket néznek és nem akarnak bizonyitani semmit sem"

Definiáld mi az értelmiség, mert szerintem tudnék egy pár magasan képzett embert, akik animét néznek, és de néznek animét és de vitatkoznak róla.

Csak azok olyan szintű animék is, pl. flcl, bakemonogatari stb.

"magadat végképp ne gondold annak mert qurvára nem vagy az"

Tekintve, hogy nem cáfoltál meg és még a saját állításaid mellett sem tudtál érvelni, így nem igazán tudod megítélni, hogy én mi vagyok és mi nem.

Az értelmiséget pont azért hoztam fel, mert te felhoztad. Ez ilyen egyszerű, csak hát megint személyeskedni kezdtél érvelés helyett.

Pl. miért nem sikerült gerincesen beismerned, hogy fogalmad sincs mondjuk Szauron backstory-áról? Valahogy ezt kihagytad, mivel kiderült volna, hogy úgy "érvelsz", hoy nem tudod miről beszélsz.

"hatalom vágy Huu de egyedi de meglepő"

Nem azért, de az általad leírt szuper jó gonoszok sem egyediek, hanem sokadszorra megírt karakterek: "a penz éhes zsoldos", "megszállott fanatikus", "ontorvenyuek és a saját céljukért élnek", "zsoldos és lényegeben bele unt".

Ezek szintén már jó párszor ellőtt story-k. Nem a naruto találta ki.

"Tényleg aki a narutot fúja az nem látta csak bele nézett ennyi"

Igen, ezt hívják érvelési hibának. Nem tudsz cáfolni, ezért a személyemet támadod.

"objektivan nézve a one piece story és belső tartalom szerint nagyon gyenge"

Sajnos nem, lényegesen komplexebb és átgondoltabb, mint bármelyik korábbi never-ending anime story-t tekintve, és lényegesen kevesebb plothole-lal.

Ha a belső tartalmat tekintve pedig tanulságot értesz, akkor sajnos, megint a one piece vezet. Az egyedi szigetről-szigetre járós világ megismerésnek köszönhetően egy-egy szigetnek meg lehet a saját tanulsága, ami miatt sokkal több dolgot képes átadni.

Egy naruto esetében az elején megismerjük a világot és a később ehhez építünk hozzá. Viszont a one piece-ben a szigetek egymástól elszigeteltek így lehet bemutatni sokkal több mindent, eltérő kultúrákat, ökoszisztémákat, karaktereket és eltérő tanulságokat.

"Objektivan nézve naruto ilyen téren jobb mint a one piece azonban a one piecben nincsenek plot hole-ok"

A one piece-ben ugyanúgy vannak kérdéses részek, amikre nem született magyarázat és csak fan-made elméletekkel lehet legitimálni. Viszont az igaz, hogy lényegesen kevesebb van belőle, mint a naruto-ban.

"De shounen animék közül a legjobb még mindig a berserk története"

Seinen, nem shounen.

"aha azért a seinen célcsoportja a 15-25 közöttiek"

Seinen: >18

Shounen: <18

"de maga a seinen josei genre teljesen átalakult mondhatni ezek nem képesek összefoglalni hogy miről is szól... ellenben a shounen is shoujo már jóval"

Nem, az sem képes a story-ról sok mindent elmondani. Ez az állításod elég jól mutatja, hogy milyen szegényes ismereteid vannak.

"shounen alapja az akció a shoujo meg a lányos dolgok mindkettő lehet felnőttes de sokkal jobban belövik a genrét"

Húú... Hát nem sok shounen-t láttam akkor.

De ha már ennyire otthon vagy a témában, akkor miért számít shounen-nek a Runway de Waratte, amiben egyetlen harc sincs, sőt, modellekről meg ruhatervezésről szól?

Vagy mi a helyzet a Koe no Katachi-val, ami szintén shounen?

Esetleg a Shigatsu wa Kimi no Uso?

Ha nem tudod, hogy mi a shounen, akkor ne szólj bele. Ezek a megnevezések arról szólnak, hogy kik a célközönségek, de story-t tekintve semmit nem lehet mondani.

"Egyébként én a Sousei no onmyouji-t ajánlom még, Naruto alternatívaként."

Oda még nem jutottam, hogy megnézzem, de ez nem valami sablon cucc lett? Én sok jót nem hallottam még róla.

2021. márc. 5. 00:34
 34/38 anonim ***** válasza:
60%
A narutoval ugyan az a helyzet mint a dragonballal stb. Gyerekként biztosan kedvelni fogod, felnőttként már nem igazán maximum akkor ha gyerekként láttad és szeretnél nosztalgiázni.
2021. márc. 5. 13:08
 35/38 anonim ***** válasza:
Na jó, ettől a sok hozzászólástól úgy érzem nekem a Kimetsu no yaiba-t kell megnéznem.
2021. márc. 5. 17:44
 36/38 anonim ***** válasza:

35 az is nagyon jó! sőt ha a fejezetek számát nézzünk akkor a legsikeresebb eladott manga!

32 a sousei is elég egyedi sőt tényleg egyedi! fele hype-ot sem kapott mint a black clover az aot vagy a trash slime! viszont kidolgozott karakterek és történet van a képességek szintén nagyon egyediek és maga a világ működése is persze a vége felett kicsit a női főhőst elhanyagolták de ha kapna egy második évadot akkor kiellensúlyozhatná ha most fordítva lenne

33 figyelj ha te fél nap alatt kard és kohászat szakértő lettél akkor jó! látszik hogyan tudsz érvelni és miként...! én hobbiként 10+ évet szántam neki folyamatosan és még mindig a kohászatnak és a kardok kovácsolásának!

gondolom üveg fémről hallottál nem? :"D csak mellékesen... nem rozsdásodik

de a rozsdamentes acélt is azért hívják annak aminek mert rövid idő belül rozsdásodik... csak mellékesen az ezüst is rozsdásodik de 20 év is kell neki hogy elkezdje... ha van ezüst láncod pl sterling ezüstből (csak megemlítésként a legtisztább ezüst...) akkor láthatod...

hozzátéve akatsuki... na ott nem voltak ideálok nem vezettek félre senkit sem mindenki önös érdekből került oda valaki a pénz miatt valaki a hírnév miatt és olyanok is voltak akik szökött ninják voltak és ott találtak menedékre... senki sem verte át őket az megint más hogy pain manipulálva volt valamint obito és madara is... de ez a naruto egyedisége a black clover ezt csak le utánozta... ahogy sok minden mást is...

az hogy neked 200 rézig a húgára izgulós goshu az alkesz vetkőző vanessa a harc mániás luck és a folyton kiabáló asta a nagyon összetett kidolgozott karakter és ezek mind főkarakterek akkor hajrá ellenben a narutoban mind naruto sasuke és sakura is komoly változásokon mentek keresztül de még hinata és sai is hosszabb távon (nejit nem számítom mert neki ez volt a szerepe!) arról meg ne is beszéljük hogy ezek ténylegesen összetett karakterek nem pedig 1-1 személyiség jeggyel rendelkeznek és azt viszik több 100 részig...

hozzáteszem szeretem a black clovert nem rossz vannak jó pillanatai de sokszor elhülyéskedi saját magát ami sokat ront pl a charmys rész ami nem rég volt! bocs de te beszélsz hogy narutoban vannak 2d-és karakterek mikor a bp-ben csak azok vannak! nincs karakter fejlődés... megírt szerepek vannak...

a narutoban viszont nem megírt szerep van hanem hatalmas változás! nézd már meg a naruto elejét és a pain utáni harcot! vagy épp sakurát és szintén a shippuuden elején valamint sait is na meg hinatát...

igen értelmiség ezt is megmagyarázod... bakemonogatari habár jó azonban nem felső kategóriás szuper bonyolult szereplőkkel... sőt az anime teljesen rosszul közelíti meg az idővonalt!

és nem az aotban az van amit írtam! igazi karakter fejlődés semmi köze a szereplők mennyiségéhez! azért érződik jobban mert rövidebb volt ezt fogd fel ne mást akarj bemesélni... és erent nagyon jól megismertünk már az első évadban is! mikasat is a reinert is! mégis változtak...

2021. márc. 5. 21:02
 37/38 anonim ***** válasza:
A Naruto egy remek sorozat. Érdemes megnézned!
2021. márc. 6. 00:00
 38/38 anonim ***** válasza:
68%

"figyelj ha te fél nap alatt kard és kohászat szakértő lettél akkor jó!"

Ez aztán releváns info, kösz.

Amúgy nem, nem fél napja foglalkozom vele, de ne zavarjon. AZ mondjuk elég nevetséges, hogy 10 év alatt ennyi tudást sikerült felszedned. Amit leírtál az kb. egy bevezető szöveg 10-en éveseknek a töri könyvekben.

"akatsuki... na ott nem voltak ideálok nem vezettek félre senkit sem"

Jó, ez már most hülyeség. Az akatsuki-t pont félrevezették és ez volt a nagy fordulat, hogy mindenkit megvezettek.

Obito manipulálta Pain-t, aki pedig a saját ideálja alapján akarta megváltoztatni a világot, és ezért jött létre az akatsuki.

"de ez a naruto egyedisége a black clover ezt csak le utánozta... ahogy sok minden mást is."

Csak a probléma azzal van, ha az utánzat jobb. És itt erről van szó.

"az hogy neked 200 rézig a húgára izgulós goshu az alkesz vetkőző vanessa a harc mániás luck és a folyton kiabáló asta a nagyon összetett kidolgozott karakter"

Igaz, sokkal jobb az emós sasuke és a folyton kiabálós naruto. :DDDD

"a narutoban mind naruto sasuke és sakura is komoly változásokon mentek keresztül"

Ahogy amúgy a black clover-ben általad említett karakterek is, csak ezt valamiért ignorálni akarod, és senki se érti, hogy miért.

A probléma pedig pont ez, hogy az az érved, hogy nem veszed figyelembe, hogy tény, hogy mindként animében a karakter fejlődés létező dolog.

"rról meg ne is beszéljük hogy ezek ténylegesen összetett karakterek nem pedig 1-1 személyiség jeggyel rendelkeznek és azt viszik több 100 részig."

Ez szintén megint egyik animére sem igaz. Mindkét anime úgy van kitalálva, hogy első ránézésre egy személyiség jeggyel rendelkeznek, de amúgy mélyebbek.

Mellesleg elég ciki, hogy még a korai arc-okat sem sikerült felfognod a black clover-be. A vanessa karakter fejlődése a boszis arc-ban van, ami viszonylag korai.

"nem rossz vannak jó pillanatai de sokszor elhülyéskedi saját magát ami sokat ront"

Ugyanez a baj a naruto-val is. Csak - ahogy már mondtam - ott valamiért ezt figyelmen kívül hagyod.

"nincs karakter fejlődés... megírt szerepek vannak"

Jó, hoztam ellenpéldát fentebb, szóval erről tudjuk, hogy hazugság, így nem is foglalkozom vele.

"a narutoban viszont nem megírt szerep van hanem hatalmas változás"

Pain utánaharcot? Gratulálok, hogy az anime végére sikerült karakterfejlődést felmutatni. Szép teljesítmény, ezt összehasonlítani egy 160 részes animével. :DDDD

Mellesleg naruto karaktere, ahogy astáé is sokkal korábban elkezd fejlődni, csak - mégegyszer - te ezt ignorálod.

"bakemonogatari habár jó azonban nem felső kategóriás szuper bonyolult szereplőkkel... sőt az anime teljesen rosszul közelíti meg az idővonalt"

Egyrészt, de, ha nem a felszínt akarod értelmezni, hanem a karaktereket problémáit mélyebben, akkor kifejezetten bonyolult dolgokat lehet találni.

Az "idővonalt" nem tudom, hogy hogy közelíti meg szerinted rosszul.

"és nem az aotban az van amit írtam! igazi karakter fejlődés semmi köze a szereplők mennyiségéhez!"

Hú, hát ezekhez az általános iskolai mondat alkotásokhoz sosem fogok hozzászokni...

De, van, pontosabban annak van, amit mondtam, hogy mennyi karaktert akarsz fejleszteni. Ha túl sok van, akkor a karakter fejlődés vagy nem fog kialakulni, vagy elsietett lesz és nem lesz hiteles.

Az AoT-ben pont arról van szó, hogy kevés karakter van, aki kifejezetten fejlődik, mivel Erwin-t, Levi-t, Hanji-t pl. készen kapjuk és a kész személyiségüket kell megismerni. Ezzel szemben Eren-nél szükséges a karakter fejlődés.

2021. márc. 6. 02:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!