Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Ha van kedve valakinek,...

Ha van kedve valakinek, leírná, hogy mi történik nagyjából és hogy fejeződik be a The Promised Neverland mangája?

Figyelt kérdés
Kb az anime második évadától kezdve, az első 3 részt láttam már az animéből. Előre is köszönöm. :)
2021. jan. 27. 10:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Megnéztem a 2. évad edddig kijött részeit. Nagyon remélem, hogy a Goldy Pondi eseményeket csak késleltetik és nem vesz teljesen más írányt az anime...
2021. jan. 29. 16:54
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Még pár megjegyzés:

- 2 mag csak az uralkodóházban fordul elő, s ott is cseszett ritka.

- A 3. one-shot végén láthatjuk Isabella sírjánál azokat (a farmok emberi "személyzete" közül) akik először mellé álltak a gyerekek segítését illetően.

- Nous sírt is Nouma halálakor.

- Sonju arról a tervéről hogy majd vadászni fog a gyerekek leszármazottaira letett. (De hogy mikor már nem tudom)

- A királynő ette meg Khronet.

- Goldy Pond alatt volt egy átjáró az emberi világba, de mire Emmáék használták volna, már nem működött.

Az 5. rész felirat nélküli megnézése után meg kijelenthetem, hogy az anime szinte teljesen elszakadt a mangától. Az 5. rész elején van egy vörös és egy barna hajú démongyerek. Eredetileg ők láttak meg Emmáékat, de előlük könnyű volt elszökni. Ráadásul a 2 csóró démon, a 2 deformált gyerek (Ez egyáltalán hogy jött össze? Valami betegség vagy mutáció?), meg az öreg, vak démon a rejtekhelyüken egyszerűen nem voltak benne a mangában. (Mondjuk az az öreg démon szerintem egy kis utalás a lépcsőn madarakat etető démonra) Normanről a végén meg nem is beszélek...

2021. febr. 5. 08:28
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Manga idővonal:

2045 okt. 12 - Conny halála

2046 jan. 15 - megszöktek a Grece Field telepről

2046 jan. 21 - megérkeztek a B06-32-es bázisra

2046 jan. 29 - a Goldy Pondi vadászat

2046 máj. 1 - Emmáék megérkeznek Cuvitidalába

2047 szept. - álcázva járkálnak a démonfalvakban

2047 okt. - kiűzik a gyerekeket a B06-32-es bázisról

2047 okt.-nov. - találkoznak Normannel az új bázison

2047 nov. 10 - a Tifari napja

2047 nov. - a gyerekek átmennek az emberek világába

2049 nov. - megtalálják Emmát. The End.

Anime idővonal:

2045 okt. 12 - Conny halála

2046 jan. 15 - megszöktek a Grece Field telepről

2046 jan. 21 - megérkeztek a B06-32-es bázisra

2046 ?? - kiűzik a gyerekeket a B06-32-es bázisról

2047 jan. 24 - álcázva járkálnak a démonfalvakban, ahol találkoznak Normannel

Meg pár javítás:

- A végén nem pár démonnak, hanem csak egynek nem tetszett az új világrend. (Vagy legalább is csak egy mutatta ezt ki a Grace Field farmon)

- A királynőt másodszorra nem megölték, mert azok az életek amiket elfogyasztott, felfalták. A végtelen sóvárgásától szétmállott. (Nem tudta megemészteni őket, az identitásuk, az emlékeik túláradtak)

Az 5. rész 2 deformált démongyerekében meg semmi logika sincs. Nem úgy néznek ki a démonok, ha kezdnek vadak lenni. Az meg hogy egy kéz elfogasztása után kéz nőtt szegényke fején, még a biológiával és a logikával is szembemegy...

2021. febr. 6. 09:59
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Javítás: 2047 feb. 26.-án űzik ki a gyerekeket a bázisról

Az 5. részben a 2047 jan. 24.-es dátum nem az aktuális idő.

2021. febr. 7. 15:23
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Juj en is koszonom a sok infot, szerinted muszaj lesz elolvasnom a mangat..? Nem lesz eleg csak az anime? Mert egyenlore nem vagyok a mangakkal kibekulve..
2021. febr. 20. 00:05
 16/17 A kérdező kommentje:
Úgy néz ki eddig, hogy teljesen eltér a manga és az anime történése.
2021. febr. 20. 07:08
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Az anime kihagyja a gyökereket.

Az egész történetet a szökéstől a B06-32-es bunker megtalálásáig összesűríti.

A bunkerben nem volt ott Yugo, a falon a "Poachers" helyett is csak "Help" volt. Az egész Goldy Pondi sztori kimaradt.

A bunkerben tudták meg Minerva igazi személyazonosságát.

Miután kiúzik a gyerekeket a bunkerből egy elhagyott templom féleségben húzzák meg magukat. Találkoznak egy vak démonnal, aki szerint éhínség van, mert a farmokról kevés hús érkezik. (Amúgy a démon szerintem kiszagulta a gyerekeket, de hagyta őket)

Démonálcában járkálnak a falvakban, próbálnak élelmet gyűjteni, de 2 csóró démon rájön, hogy emberek, és el akarják kapni őket, mert az egyik (vagy mindkettő) kisebb testvérei elkezdtek degenerálódni a kevés és rossz minőségű emberhús miatt.

Normanék démonálruhában megmentik őket. A találkozásnál bőgnek egy csomót.

Elmennek az templommenedékre, Norman mesél a Lambda kutatófarmról, a démonokról, meg a tervéről, majd sokkolódik, hogy a "bűnös vérű lány" még életben van.

Az első évad ugyanaz mint a manga a 37. fejezet végéig.

A 2. évad 6. részének vége tulajdonképp a 126. fejezet vége. Norman konkrétan fix azt mondja mindkettő végén, csak más a helyszín (nem az elhagyatott fák közti démonfalu, hanem a templom).

Szóval innentől simán tudna akár viszonylag mangahű is lenni az anime, de mivel a 2. évad elejét nagyon összesűrítették (ami még úgy kb mangahű volt), szerintem az elkövetkezőkben se számíthatunk szépen kifejtett történetre.

Így szerintem olvasd el a mangát. Neten fennt van magyarul is. :)

A mangában megvannak a miértek, több a dráma, jobban át lehet érezni a történteket.

A gyökerek pl azért voltak fontosak, mert akkor tudhattuk meg, hogy Minerva tulajdonképp mindenre gondolt. Minden féle módon akarta segíteni azokat a gyerekeknet, akik megszöknek, mert tudta, hogy pár max 12 éves nemigazán maradna életben a farmokon kívül csak úgy.

Vagy csalibunkereket is csinált, hogy ne találhassák csak úgy meg őket.

Erre az anime mit csinál? No gyökér, no csalibunker. Megtalálták a B06-32-őt, éldegélnek ott, majd hirtelen, minden előjel nélkül ki is kergetik őket onnan, találnak más menedéket, s ennyi.

A mangában elmentek megkeresni Minervát, ott volt az egész Goldy Pondi történet, a vadászmező alatt találtak egy átjárót, ami már nem müködött, így visszamentek B06-32-be. Ez meg lényeges, van ahova VISSZAmenniük, van egy biztos pont az életükben, amit nem talál meg az ellenség. (Láthattuk ahogy keresik, de nem találják meg őket) Innen kell majd elmenekülniük, úgy hogy a 2 legidősebb csapattag meghal, hogy a többi szabad lehessen.

Ez hiányzik az animéből. Ott a történéseknek nincs súlyuk.

Mikor Normannel is találkoztak, az is drámaibb volt. Míg meg nem látták, nem tudták, hogy ő az, csak azt tudták, hogy a főnökhöz mennek, aki nem lehet akárki. Egy külső, segítő szándékú, nagy hatalmú, nagy tapasztalatú személyre számítottak, s végül kisült, hogy a főnök Norman.

Eközben az animében: Kergeti őket 2 szerencsétlen, Normanék démonálruhában megmentik őket, majd a maszkot Norman leveszi, ezzel meg az utca közepén felfedi magát.

Amúgy Norman démonmaszkja nekem valahonnan ismerős. Meg van pár easter egg az animében a mangaolvasóknak. :D

2021. febr. 20. 08:22
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!