Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Anime iránti rajongás?

Anime iránti rajongás?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A fő kérdésem az lenne ,hogy mi vezet el odáig egy embernél,hogy annyira nagy "vonzalmat" érez az anime után,hogy "átírja" a saját életét miatta,nyilván itt nem Japán emberekre gondolok. Mindenre anime figurát szeretne rajzolni,esetleg magát is valamiképp egy figurára alakítja ,esetleg közösségi felületein is egy animés Japán nevet ír ki valódi neve mellé,akár Japán nyelvi karakterekkel is.Miért jár együtt a kettő akár?

2020. jan. 30. 00:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
11%
Az elme kóros elváltozás okozza.
2020. jan. 30. 00:24
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Amikor valami új hobbiba kezdesz, az első löket sokszor túlzott, és egyéntől függően hosszabb-rövidebb ideig eltart. Ha ne adj isten ez az új hobbi egyfajta menekülés a számodra a valóságtól bármilyen szempontból, ez az eleji löket akár hónapokig is elhúzódik, ha nem tovább. Mivel az animeszeretet egyfajta szubkultúra, sok követhető mintát talál az újonc, aki ki szeretné fejezni a szeretét. Van, aki olyan lesz, amit leírtál, a legtöbben viszont nem igazán változnak azon túl, hogy a szabadidejüket animenézésre fordítják. Csak hát ugye mindig az a csoport tűnik a legnagyobbnak, aki a leghangosabb.
2020. jan. 30. 03:42
 3/12 anonim ***** válasza:
4%
Most komolyan egy elgépelés miatt kapok 0%-ot? Igen, rosszul írtam, lehagytam egy A betűt, az "elme kóros elváltozása" nyelvtanilag helyesen, de szerintem enélkül is érthető volt.
2020. jan. 30. 13:51
 4/12 anonim ***** válasza:
96%

Habár nem én 0-áztalak, adok egy tippet.

Te most leszóltad ugyanígy a piásokat, drogosokat, gamereket,filmeseket, sportolókat, bárkit, akinek függése lehet bármi iránt, pedig elméjével semmi baj nincs.

Ha valamit szívesen csinálsz, mert élvezed és utána még több energiát fordítasz rá, lehet, hogy túlzásba viszed, de az akkor is a te döntésed marad, nem vagy "hülye".

Ami pedig a kérdést illeti, én rajongásomat nem szeretem közszemlére tenni, mert félénk vagyok, de gondolom te is szereted és büszke vagy arra, amit szoktál csinálni, legyen az bármi.

Ők is szeretnék képviselni, amivel foglalkoznak, ez is mutatja elhivatottságukat.

Persze most nem szimpla fake-profilokra gondoltam.

A lényeg, hogy ők részben így közvetítik, hogy rajongók, hogy átvesznek ilyen elemeket.

Hogy ez jó vagy rossz, mindenki döntse el maga, de ettől nem rosszabb a fejük senkiénél szerintem.

2020. jan. 30. 15:02
 5/12 A kérdező kommentje:

Nos ez érthető ,de mivel több egy anime ,mint egy animációs film akár? Kiskoromban én is sokfélét szerettem,de sosem jutott eszembe,hogy van bármiféle dolog,amit magaménak éreznék belőlük.Ezekben az animékben mi a plusz?Főleg egy nem Japán embernek,mert hogy náluk ez szokás még meg is értem,teljesen más kultúra,akár sok furcsasággal is.

2020. jan. 30. 22:59
 6/12 anonim ***** válasza:
97%

Nyugaton az anime és általánosságban véve a keleti média körüli rajongás eleve egy szubkultúra sajátosságait mutatja, mert csak egy szűkebb rétet érdeklődik irántuk. Aki rajong az ilyenekért, az már valószínűleg alapból nyitott arra, hogy bekerüljön és elmélyedjen egy szubkultúrába, ahol sok hasonló emberrel veszi magát körül. Olyanok is vannak, akiket kimondottan az vonz, hogy egy szűkebb, a mainstream-től elkülönült csoportba tartoznak, mert emiatt különlegesnek hiszik magukat.

Semmi különös nincs ebben, ugyanolyan, mint a bármi másért való rajongás. Több nagy nyugati rajzfilmnek, képregénynek, sorozatnak, könyveknek és videojátéknak is ugyanilyen szubkultúrájuk van. Sonic, Transformers, Én kicsi pónim, Steven Universe, Avatar, a Marvel és DC szuperhősök, Star Wars, Star Trek, Dr Who, Harry Potter, Tolkien művei, meg ezer más. Zene, sport vagy bármilyen egyéb hobbi, tök ugyanez a helyzet. Ha felmész egy ilyenekről szóló közösségi oldalra, ott is rengeteg embert találsz, akik nemcsak rajonganak értük, hanem az egész életüket és személyiségüket meghatározzák, és a netes profiljukat is köréjük építik (főleg akkor, ha az illetők mellékesen autisták is és könnyebben azonosulnak fiktív dolgokkal, mint valódiakkal).

Nemrég például egy Transformers fórumon olvastam egy érdekes beszélgetést, ahol az egyik tag, egy felnőtt, családos ember, olyan szinten hozzánőtt gyermekkora rajzfilmszereplőihez, hogy családtagoknak tartotta őket és személyes sértésnek tekintette azt, ha egy új rajzfilmben ugyanezek a szereplők máshogy vannak megrajzolva vagy kicsit eltérő a személyiségük. Minden szubkultúrában találsz ugyanilyet, aki mániává fejlesztette a rajongását.

Az animékben annyi "plusz" van, hogy ez egy óriási iparág, ebből matematikailag következik, hogy hiába számít rétegérdeklődésnek, sok rajongója lesz. Vannak animék, amik olyan témákkal foglalkozik, amikkel nyugati rajzfilmek nem, vagy pedig olyan látványviláguk, olyan akciójeleneteik vannak, amilyet nyugaton nem találni, ez pedig vonzza azokat is, akik nem a japán kultúra, hanem csak az animáció iránt érdeklődnek. Tehát ha összeadod, hogy sok az animációkedvelő, sok rajongója van a japán cuccoknak, sok a weeb, és sok az alapanyag, ami a szükségleteiket kielégíti, akkor ebből következik, hogy sok lesz a kőkemény anime fan is.

2020. jan. 31. 10:06
 7/12 A kérdező kommentje:
Nos nyilván mindenre lehet mondani ,hogy rá lehet szokni,csak nekem inkább az a furcsa az egészbe (nem japán emberekről van szó),hogy az animék világa általában végtelenül túlzó ,ennek ellenére beleszeret az ember.Bár őszintén szólva aki már rajong annyira bármiért is ,hogy életét szánja rá szerintem nem 100% normális,mármint nem az emberke feltétlen,hanem ez a hozzáállása,bár nyilván valóan a legtöbben gyerekkorukban találkoznak animével.Mondjuk őszintén normál animációs mesefant én még nem láttam.
2020. febr. 1. 16:56
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Akkor nyisd ki a szemed jobban kérdező.
2020. febr. 2. 07:28
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, te ránézésből megtudod mondani bárkiről hogy animációs mesefilmet, animét, filmet vagy akármi mást néz, játszik, vagy akármi mást csinál?

Valószínű rengeteg ember megy el melletted úgy hogy nem veszed észre hogy szereti az animéket, játékokat vagy mást.

Tehát kérdező te nagyon sok normál anime nézővel találkozhattál csak nem vetted észre őket.

2020. febr. 2. 21:22
 10/12 A kérdező kommentje:

#9-es válaszoló

Nyilván nem azokról beszélek,akiken nem látni,nem tudni....éppen ez volt a kérdésem lényege,hogy akik annyira beleélik magukat azokkal mi van(mint amit a kérdésben is kifejtek).Tehát például mért alakul át akár egy anime figurává stb. Én még nem láttam momentán olyan embert,aki "normál" mesébe úgy belehabarodott,hogy mondjuk Villám McQueen a neve,vagy például versenyautón micimackó tündököl.Sarkos hasonlat ,de de remélem érted mire gondolok.

2020. febr. 3. 01:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!