Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
10-15 év múlva lehet esély Magyarországon melegházasságra?
Mint minden kislány én is elgondolkodtam azon, hogy milyen lenne az esküvőm: a ruhám, a torta stb. És ezek a részletek persze változtak az évek alatt, de a mai napig szeretnék majd egyszer megházasodni. A probléma az, hogy lány vagyok és a lányok érdekelnek.
Szerintetek bevezetik valamikor Magyarországon is?
19l
Én lehet h lányok között a kakukktojás vagyok, mert ha odáig eljutok, biztos, hogy nem akarok parádés esküvőt, azt a pénzt inkább elutazom, v vmi :D
De én is homoszexuális vagyok, és ha lesz vki, akivel már tényleg évek óta tartó kapcsolatom van, akkor szeretnék vele családot, és a házasságot, mint jogi intézményt fontosnak tartom. Tehát nagyon remélem, hogy lesz rá lehetőség. <3 Ha ezt vmikor engedélyezik, esküszöm, pezsgőt bontok aznap.
Igen annak minősül. Volt is belőle valami alkotmány bírósági ügy ha jól tudom.
Amúgy az a fura ,hogy mint pár nem fogadhatsz örökbe de egyedülállóként simán úgy is ,hogy bejegyzetéletársi kapcsolatban élsz.Csak akkor a párodnak semmi joga nem lesz a gyerek felé. Csak az a baj ,hogy a bejegyzett életársi kapcsolat ott is többször megpróbálta fidesz semmisé tenni és elég sok negatív kritériumot hozott ha valaki ezt megköti.Mi is már megkötöttük volna csak annyira ingatag lábakon áll az egész sajnos ,hogy nem igen merünk bele vágni.
10 év múlva szerintem nem, de a 15-20 esélyes.
Azért ne felejtsük el, hogy az USA-ban és Angliában is csak 2013 fele legalizálták, és még vannak olyan nyugati országok ahol nem legalizálták, pl Svájcban és azt hiszem, Ausztriában is csak idéntől van. Szóval nem meglepő, hogy nálunk még nincs. Egyébként mostmár az Alkotmány tiltja is a melegházasságot, szóval amikor legalizálni fogják (márpedig előbb utóbb úgyis bekövetkezik), akkor vagy úgy fog történni, hogy lesz egy másik kormány akinek 2/3-ja lesz és így megtudják változtatni az Alkotmányt, vagy az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek találja ezt a törvényt (USA-ban is így történt meg azt hiszem Ausztriában is így volt, hogy az Alkotmánybíróság döntött róla, nem a kormány vagy népszavazás stb).
Népszavazás útján biztosan nem fognak erről dönteni, mivel tiltja az Alkotmány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!