Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nálatok a párválasztásnál mi a fontosabb? A lexikális tudás vagy az élethez való tudás/gyakorlatiasság?
Mindkettő ugyanolyan vonzó tud lenni
Ha tájékozott,tud sok mindent szinte bármiről lehet beszélni vele az is jó,és ha nincs elveszlődve a mindennapi ügyekben,simán elintéz bármilyen ügyet,talpraesett azt is szeretem
Nem tudnék választani
Szerintem az a jó ha a lexikális tudás alátámasztja az élethez való affinitást...tehát tud olyan dolgokat amik hasznosak...most az hogy valaki tudja fejből az összes évszámot töriből? vagy az összes celebet kicsiny honunkból?
Nekem például fontos hogy az illető azért deep legyen...értsen a small talkhoz is de lehessen vele önfeledten beszélgetni mondjuk egy csillagokkal teli égbolt alatt vagy a naplementében merengés közben....érted... :D
Lexikális tudást én mindig is nagyra tartottam, mert igazából nincs vonzóbb annál, ha valaki intelligens. Csak ez a kettő nem jár együtt. Ismerek olyan embereket, akik igen műveltek, okosak, azonban nem képesek emberi kapcsolatokat építeni vagy annyira introvertáltak, hogy társaságban nem képesek ezeket a tudásokat megcsillantani egy-egy pillanatra sem. És úgy érzem, hogy ez relatíve jó eséllyel társul hozzá, az pedig nem jó. Kell legyen egy egyensúly. A baj az, hogy az érzelmi intelligenciát elfelejtik, pedig az egy szerintem könnyen fejleszthető tulajdonság, már annak, aki nem olyan vészesen introvertált.
Egyébként én meglehetősen gyakorlatias tudok lenni, szóval nem zavar, ha a másik nem az. De a lexikális tudás nem elég, ha egyszer nem képes annyira gyakorlatiassá válni a másik, hogy képtelen legyen az at igénylő hobbijaimhoz becsatlakozni, legalább néhanapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!