Kezdőoldal » Szexualitás » Leszbikusság » Ezek miert lehetnek?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ezek miert lehetnek?

Figyelt kérdés

Picit talan hosszura sikerul, de csapjunk bele:

19 eves lany vagyok.

Korulbelul 11 eves koromban volt az elso interakciom lannyal, akkor meg nem nagyon tudtam, hogy mit jelent biszexualisnak vagy leszbikusnak lenni, ugy voltam vele, hogy aki tetszik az tetszik es ennyi. Ettol szamitva kb 2 even belul, a netnek koszonhetoen raebredtem, hogy mindket nem vonz, mindket nem tagjait tudnam szeretni, szoval attol a naptol fogva biszexualisnak vallottam magam.

Nem volt ezzel kapcsolatban bennem semmi szegyen, nem volt onostorozas, nem volt az, hogy haragudtam magamra vagy fel kellett volna dolgozni a tenyt, elfogadni magam. Egeszen magatol ertetodo volt, egyszeruen tudomasul vettem, hogy ez ugyanugy a lenyem resze, mint peldaul az, hogy lany vagyok, vagy barna szemem van.

Viszont az utobbi evben egy kicsit osszezavarodtam.

Volt egy fiu, akibe nagyon szerelmes voltam - es itt jott az elso furcsasag, mert bar szerettem, de testileg nem vonzott. O nagyon csunyan elbant velem lelkileg, es azota se romantikusan, se fizikailag nem erdekelnek a fiuk, nem erzek egyik irant sem semmifele erdeklodest vagy vonzalmat.

Sokat gondolkoztam ezen, es azon kaptam magam, hogy peldaul egy meztelen ferfi test gondolata, neadjisten egy nemi szerve egyenesen taszit. Oke, nem olyan sulyos mertekben, inkabb totalis semlegesseget erzek a gondolatra.

Az egyik problemam ez. Jelentheti ez az egesz az, hogy leszbikus lettem? Egyaltalan van ilyen, hogy valaki biszexbol leszbi lesz?

A masik fele a dolognak - es itt kepbe kerul az, amit fentebb irtam, hogy nem volt csatazas onmagammal, amikor rajottem a biszexualitasomra - az az, hogy ha belegondolok, hogy talan leszbikus vagyok, akkor ezzel kapcsolatban erzem, hogy nem tudnam olyan egyszeruen befogadni, mint a biszexseget annak idejen. Azon gondolkoztam talan azert, mert a csaladom eleg homofob es eveken keresztul rengeteg szitokszo hangzott el a leszbikusok es a melegek fele (biszexekrol nem esett szo), es automatikusan van bennem emiatt egy szegyenerzet. Van esetleg otletetek, hogy miert erezhetek igy?

Koszonom, ha vegig olvadtad! Az elirasokert bocsanat.

2018. júl. 7. 00:17
 1/7 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem azért volt könnyebb elfogadni magad biszexként mert ugye akkor mindkét nemhez vonzódsz és így nincs "harc" hogy konkrétan akkor most hetero vagy leszbikus vagy illetve igen hogy a családod erős megjegyzéseket tett a másságra. Szerintem az hogy nem vonzódsz a férfi test iránt az lehet inkább az hogy lelkileg jóval érzelmesebb,érzékenyebb vagy vagy nem volt konkrét interakciód,valódi élményben részed és ez így teljesen kiesett. Az hogy a srác megbántott az igen nagy kicseszés volt veled szemben és megértem az előítéletességed a férfiakkal/fiúkkal szemben de ne vegyél egy kalap alá mindenkit.

Illetve amire tudok még gondolni hogy nem jött el az a végleges pont amikor eldőljön számodra hogy te leszbikus vagy illetve bi vagy hetero azaz valószínű nem voltál komolyabb kapcsolatban egyik nemmel sem hogy érezd azt hogy te ki is vagy valójában de fel a fejjel ne csüggedj! ugyan olyan ember vagy mint a többi! :) 21/F (sajnálom hogy ha nem férfi tanácsát/válaszát vártad csak segíteni próbáltam.)

2018. júl. 7. 00:22
 2/7 anonim ***** válasza:
62%

Velem is ugyanez van. Egyszerűen nem tudom kimondani, hogy leszbikus vagyok. Még a szótól is undorodom. Meg nem tudom mit hoz a jövő és bekatigorizálni se szeretném magam emiatt. Általában azt mondom biszex vagyok, néha hozzáteszem , hogy erős női preferenciával.

Valószínűleg azért van ez nálunk mert biszexnek lenni úgymond "könnyebb", a család is sokkal hamarabb elfogadná.

2018. júl. 7. 00:36
 3/7 anonim ***** válasza:
94%

Én is hasonló helyzetben vagyok. A lányok vonzzanak minden értelemben. Fiúk néha megtetszenek, szoktam nézegetni őket, meg megtudom állapítani melyik helyes, de különösebben nem vonzódom hozzájuk, meztelenül kicsit engem is taszítanak. Csókig jutottam velük, nem volt rossz de kifejezetten jó sem. Lefeküdni szerintem nem is tudnák velük. Néha gondolok arra hogy jó lenne egy fiúval kapcsolatban lenni, de aztán rájövök hogy hosszútávon nem lennék boldog. Amikor rájöttem hogy biszexuális vagyok, az engem sem zavart, egyáltalán nem, de amikor elgondolkodok azon hogy lehet hogy valójában csak a lányok érdekelnek, az kicsit engem is megrémített. Egyébként azon kívül hogy félek a családom reakciójától, semmi bajom nem lenne azzal ha egy lány mellett kötnék ki. A barátaim többsége tudja, ők teljesen elfogadják, illetve az is segített hogy több barátnőm is bevallotta hogy őket sem (csak) a fiúk vonzzák.

A te esetedre azt tudom mondani, hogy egyrészt az hogy érzelmileg vonzódsz egy adott nemhez még nem jelenti azt hogy szexuálisan is vonzódsz hozzájuk. Vagy fordítva. Van ilyen.

Aztán szerintem abban semmi furcsa nincs, hogy mivel így megbántott egy srác, most kicsit bizalmatlan vagy feléjük. Persze tényleg nem kell emiatt minden fiút egy kalap alá venni, de megértem ha most ez nehéz. Valószínüleg azzal hogy megbántott, "eltört" benned valamit ami miatt nem igazán akarsz megint megszeretni egy fiút.

A szégyenérzetről meg annyit, hogy igen, ez azért van mert a szüleid, a társadalom, a homfób környezet ezt sulykolta beléd, hogy ez rossz. :(

És végül ami szerintem a legfontosabb, és én is így teszek, hogy teljesen felesleges ilyen cimkéket magunkra aggasztani, hogy biszex vagy leszbikus. Ez csak egy szó, nincs sok jelentősége, nem változtat semmin, hogy minek hívod magad, majd úgyis lesz ami lesz. Nem kell ezen görcsölni.

Remélem valamit tudtam segíteni. :)

19/L

2018. júl. 7. 00:52
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha képben volt fiú akkor nem lehetsz leszbikus. Biszex vagy.
2018. júl. 7. 08:40
 5/7 anonim ***** válasza:

Szerintem ezt ne masok velemenye szerint allapitsd meg hogy lehet e valaki leszbikus ha mar volt fiuval vagy akkor csak es kizarolag biszex.

A tortenetem nekem is hasonlo

2-3 eve "beleszerettem" egy fiuba egyutt is voltunk 1 evig de lehet az 1 ev sem volt meg.Taszitott a teste a kulseje de valahogy a szemelyiseget megis szerettem vagyis inkabb kotodtem hozza,de sokszor mar a csok is teher volt vagy hogy mondjam.

Akkor meg nem igazan gondoltam arra hogy esetleg biszex vagyok vagy leszbikus.

Aztan szepen lassan kezdtem rajonni hogy valami nem oke.

A fiuval szakitottam es hianyzott persze meg minden de nem hatott meg kulonosebben csak par napig viselt meg a dolog.

Nem ertettem sokaig a dolgot hogy miert nezem meg a lanyokat es miert talalom oket vonzobbnak mint a fiukat.

Aztan jott egy lany akit itt megismertem es elotte nekem nem volt kapcsolatom lannyal es azt az igazi szerelmet azt most erzem de annyira fura volt ez az egesz az elejen hogy egy lany a parom es hogy a baratnomnek mondhatom olyan ismeretlen es fura volt a helyzet.De mindennel jobban szeretem es mar nem erdekelnek a ferfiak egyaltalan most ezt nem azert mondom mert van parom hanem mert tenyleg nem keltik fel ah erdeklodesem.Es igen szerintem van ilyen hogy valaki biszexbol leszbikus lesz vagy esetleg heterobol leszbikus.

Mar en is leszbikusnak vallom magam es a baratnomnek is hasonlo a tortenete.

A szuleimmel nalam is ez a helyzet vannak sajnos eleg homofob megjegyzeseik ezert a baratnomrol nem tudnak mert csak a vita lenne.

Fogadd el onmagad mi van ha biszex vagy? Es mi van ha leszbikus? Semmi.Az is te vagy:)

Eloszor probald meg magadban lerendezni ezt a dolgot tudom hogy nehez nekem is az volt.

Legyen szep napod :3

2018. júl. 7. 11:13
 6/7 anonim ***** válasza:

Két dolog jutott eszembe, amikor olvastam ezt az írást.

1, szerintem most is biszexuális vagy! Csak az átélt rossz élmény hatására fordultál el a fiúktól. Ami érthető…

De ettől még nem kell kizárni a lehetőségét, hogy egyszer találsz majd egy rendes fiút.

2 A szégyenérzet amit most érzel, az egyértelműen a családod miatt van. Mert ha kiderülne, hogy a lányok is tetszenek, hát azt sem fogadnák túl jól. Nem igaz? Ezért van benned ez a szégyenérzet.

Amit most tehetsz, hogy ne görcsölj ezen! Mindegy hogy kit találsz fiút, vagy lányt, teljesen mindegy! Úgyis akkor találod meg amikor nem is számítasz rá.

2018. júl. 8. 13:23
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem ez h leszbinek érzed magad, amiatt a pali miatt van aki elbánt veled. Szimplán lelki.

Pl én ha látok egy meztelen nőt vagy férfit, nem gerjedek be. Najó azért ha elképzelem h nekem nyomja az álló farkát az igen (hetero vagyok). Viszont párkapcsolaton kívül sztem nekem egyáltalán nem menne a szex. Akkor tudok csak felizgulni és szexelni ha van bizalom. Sztem nálad is ez van.

2018. júl. 10. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!