Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Leszbikus és meleg párok akik együtt éltek, ti hogyan osztjátok meg a házimunkát?
Mennyire megy gördülékenyen a dolog? Szoktatok vitázni emiatt? Ki mit csinál, és milyen gyakran?
Én leszbikus vagyok. A barátnőm nem olyan mértékben veszi ki a részét a feladatokból, mint ahogy én szeretném, illetve gyakran nekem kell emlékeztetnem rá, hogy csinálja meg. Nem tudom, hogy túl sokat várok-e el tőle, ezért lennék kíváncsi a válaszokra.
22/L
Néha vannak miatta problémák megjegyzések van ami őt zavar van ami viszont engem.Pl. Le kell mosni a cipő talpát ,mert homokos lesz az előtér. Ezt van hogy elfelejtem és ezen kiszokott akadni. Én meg azon hogy nem a szőnyegén szépen egymás melléteszi a cipőket és este át bukok rajta:D
Én a mosogatást szoktam szabotálni azt nagyon nem szerettem.De mikor már látom vagy vicces megjegyzéseket tesz ,hogy mindig ő mosogat akkor azért elmosogatok. Meg akkor is ha én főzök és ő nincsen itthon.Vassal ni viszont én vasalok ,mert ő nem szeret. Ja meg a kávéját én készítem be neki ,hogy reggel csak bekapcsolni kelljen. Ja meg ágyneműt ő szokott húzni. Megmosni is. Törölgetni inkább én főzni az főz aki itthon van ,mert 3 műszakban dolgozunk.
Mi mindketten kivesszük a részünket,de megértőek is vagyunk egymással.Pl.ha látom,hogy nincs ideje valamire vagy fáradt,akkor szívesen megcsinálom helyette is. De ha én vagyok elfoglalva valamivel,vagy beteg vagyok,akkor ő sem állít fel,hogy de bizony mosogatni kell. Figyelni kell egymásra, nem kiosztani a feladatokat mint egy takarítónak,hanem rugalmasnak kell lenni. Ez persze csak akkor működik ha kölcsönös.
27/N és 32/N
Szia!
Mi nyolc éve élünk együtt és kezdettől fogva fel volt osztva, hogy ki mit vállal be a házimunkákból. Kialakult. Aztán volt egy nehéz időszaka a társamnak, aminek következtében szépen rám hárult újra, szinte az összes és bevallom, nem örültem neki. De egy nagy beszélgetés és a régi idők felidézése meghozta azt, hogy újra mindenki tudja a dolgát. Bárkivel is élsz együtt, ez mindig nehéz kérdés, még párnak kell sem lennetek hozzá. De, ha te tartod magad a felosztáshoz és változást szeretnél, egy látható helyre kitett feladatlista mindkettőtök nevével talán látványosabbá teszi számára is, hogy mennyivel többet vállalsz be a közös életetekben, mint ő. Motiválni kell, nem dorgálni, mert ahogy az előzőekben valaki már írta, senki sem szereti a házimunkát, az egy szükséges rossz, amin túl kell esni. Különbözőek az igények is, van, akit nem zavar a kosz és a rendetlenség, de ebben az arany középút megtalálása sem könnyű. Ha egy mániákus és egy rendetlen alkot egy párt, az bizony sokszor konfliktusforrás lehet. De van megoldás. Beszélgetés. Nem vita és szemrehányás, hanem én-üzenetek kimondása puffogás helyett. Hajrá! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!