Kezdőoldal » Szexualitás » Leszbikusság » Hogyan fogadtassam el velük,...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan fogadtassam el velük, hogy leszbikus vagyok?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok, leszbikus. Az elmúlt pár hónapban jöttem rá, hogy valójában nem biszex vagyok, hanem leszbikus. Voltak pasival kapcsolataim, de mikor oda került a sor, hogy lefeküdjek velük, mindig visszahátráltam. Később jöttem rá, hogy hiába prólkozom megfelelni a környezetem elvárásainak, nem tudok férfiakhoz vonzódni. Nemrég ezt fel is vállaltam az emberek előtt. A barátaim nagyon jól fogadták, meglepődtek, de biztosítottak, hogy támogatnak mindenben, sőt egy tanárom még meg is ölelt és azt mondta, büszke rám, amiért felvállaltam.

Szóval kb. mesébe illő volt az egész, egészen a szüleimig. Ők nyíltan homofóbok, így amíg nem állok a saját lábamra (még egy évem van a gimiből, aztán egyetemet majd külföldön végzek), addig nem is mondom el nekik szemtől szembe. Viszont amikor kérdezgetik, hogy mi van a pasikkal, meg miért nincs egy ideje senkim, olyankor egyszerűen csak azt mondom, hogy mert nem érdekelnek. Ezt lehet másképp is értelmezni, de ennyiből azért sejtik a dolgot. Erről a leszbi-témáról nem beszélnek velem nyíltan, viszont maguk között jókat pletykálkodnak. Például olyanokat találnak ki, hogy ez a depresszióm utóhatása (valóban voltam depressziós, de ennek semmi köze a szexualitásomhoz) vagy, hogy a volt "pasijaim" közül biztos megerőszakolt az egyik, azért nem akarok férfiakról hallani. (ez természetesen nem igaz, soha egy ujjal sem értek hozzám) meg hasonlók. Főleg ezt a megerőszakolósdit beszélik be maguknak és mostanában odáig fajult, hogy pszichológushoz akarnak vinni, hogy feldolgozzam az erőszak okozta traumát. (Ezen azért muszáj volt röhögnöm😀) Már nagyon idegesít ez az egész és nem tudom, hogyan vessek véget neki, legalább addig, amíg el nem költözöm. Kicsit azért szomorú, hogy szívesebben hiszik azt a lányukról, hogy megerőszakolták, minthogy egyszerűen csak leszbikus és így érzi boldognak, teljesnek magát...

2016. okt. 15. 09:58
 1/5 A kérdező kommentje:
Hozzáteszem nekem egész életemben "tökéletesnek" kellett lennem, kicsi koromtól kezdve csak tökéletes külsővel mehettem az utcára, a tanulmányi átlagomnak mindig 4,7 felett kellett lennie, mindemellett kedvesnek, jókedvűnek, intelligensnek lennem. Emiatt alakult ki a depresszióm is, és már azt is nehezen vették tudomásul, hogy a tökéletes kislánykájuknak bizony mentális problémái vannak. (Le is hordtak ezért mindennek és hatalmasat csalódtak bennem) De azt, hogy ez a tökéletlen tökéletes lányuk még leszbikus is legyen, ezt képtelenek feldolgozni. Nem tudom, hogyan fogadtassam el velük, már olyanra is gondoltak kétségbeesésükben, hogy csak megjátszom a leszbikusságot és igazából összejöttem valami surmó csávóval, csak nem merem felvállalni. Képtelenebbnél képtelenebb ötleteik vannak és őszintén szólva már komolyan idegesítenek még akár csak a jelenlétükkel is ezek miatt...
2016. okt. 15. 10:06
 2/5 icu75 ***** válasza:
Én a helyedben leülnék velük beszélgetni egy nyugodt este,és bizony elmondanám nekik,és persze azt is hogy jobb nekik ha elfogadják,és azt is hogy nem akarsz "tökéletes" lenni. Ha nyugodtan,racionálisan kiállsz magadért az érett viselkedésre vall. Azért kicsit értsd meg őket is,szemük fénye vagy,szeretnének neked egy boldog gondtalan életet,de csak a saját elgondolásukat ismerik,nem tudhatják hogy te attól nem vagy boldog,ezért ezt is mondd el nekik. És gondolom unokát is szeretnének...
2016. okt. 15. 10:16
 3/5 anonim ***** válasza:

Ekkora lányom van mint te.

Úgy gondolom minden szülő tökéletes gyermekre vágyik - és igen beszélned kell a szüleiddel és nyugodtan szépen elmondani, hogy mi a helyzet... ha simán nehéz menjetek el családterápiára és ott szemtől szembe - a terapeuta tudni fogja kezelni a szüleidet.

Lehetsz tökéletes leszbikusan is, hidd el nekem!

2016. okt. 15. 11:07
 4/5 anonim ***** válasza:

Sajnálom, hogy szüleid ilyen korlátoltak.

"szívesebben hiszik azt a lányukról, hogy megerőszakolták, minthogy egyszerűen csak leszbikus"

Ez őszintén szíven ütött.

Mivel nem ismerjük a szüleidet, nem tudjuk, milyen a kapcsolatotok, és meddig mennének el a homofóbia generálta félelmükben, így te tudod, hogy inkább titkold, míg önállósodni nem tudsz, vagy felvállald akár most.

Ha fenn áll a veszélye, hogy kitegyék a szűröd (mivel 18 elmúltál, így sajnos meg is tehetik), akkor azt mondom ne kapkodd el és a legjobb kifogás, hogy a tanulásra akarsz koncentrálni, a felvételi miatt. A külföldi iskoláról gondolom ők is tudna és támogatják. Ha igen akkor még jobb az érvelés, hogy a verseny sokkal nagyobb és hogy ösztöndíjat is kapj majd odakint és ne kelljen nekik eltartaniuk, meg segíteniük, stb. ezért te most a tanulást helyezed minden fölé és ebbe egy fiú nem fér bele. Ez elég hiteles kifogás lehet és ettől is te vagy a felelősségteljes tökéletes kislányuk aki ennyire előre tervez és figyelembe vesz magán kívül más szempontokat is.

Ha mégis elmondod, neked kell tudni, hogy egyesével avatod e be őket, pl. először azzal az emberrel kezded akit a legkevésbé sokkol és tudná tartani a száját, míg a többieket is lassan beavatod, vagy hagyod, hogy ő tegye meg helyetted, ez is tőled függ, hogy mi a kezelhetőbb számodra. Vagy mindenki előtt közlöd, hogy ez van, és jó lenne ha leszállnának rólad, te így vagy boldog, a lányuk vagy ettől más ember nem lettél (egyébként még saját biológiai unokát is össze lehet hozni, igaz orvosi segítséggel és drágán de ettől sem kell tartaniuk, hogy nem lesz unoka), tehát vagy elfogadják vagy utálkoznak de azt Te nem fogod sokáig elviselni. Ezzel elővetítve egy ultimátumot, hogy ha ők nem változtatnak akkor nem csak ők fordulhatnak el tőled, te is tőlük (nem kell tudniuk, hogy ez esetleg eszed ágában sincs).

Minden esetre nem könnyű, ha van olyan barátod/barátnőd aki tudja és támogat feltétlenül kérd a segítségét, sőt ahogy már más javasolta, egy családterápiás szakember sem lehet rossz ötlet ha akkora a baj.

De mindenképpen gondold át, hogy mikor és hogyan lenne jó elmondani. Addig meg legyen egy jó megingathatatlan indokod a fiúmentességre.

2016. okt. 15. 11:23
 5/5 anonim ***** válasza:

A felvállalást szoktam mondani én is ám a te eseted igen komplikált.Egyet kell értenem az előttem szólóval mondj kifogást miért nincs fiúd.Egyébként ki nem dobhatnak amíg tanulsz kötesek eltartani hiába vagy 18.Ha elmész lehetsz önmagad.

Ha neked azonban fontos az ,hogy tudjanak róla ,akkor mond el ,de legyen B terved pl legyen hova menni egy pár napig ha bántanának.

Sok szerencsét kérdező!

2016. okt. 15. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!