Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem képesek felfogni MÉG MINDIG az emberek, hogy "meleggé nevelni" nem lehet valakit? Hogy ez születés kérdése és hogy ezt pl. meleg szülők nem tudják a gyerekbe nevelni?!
Nezd, akit nem erdekel ez a tema es nem akar ezzel foglalkozni, csak azokra az informaciokra tamazkodhat, amit innen onnan hall. Raadasul, ha az iq-ja is atlag alatt van, akkor plane fogekony a meleg sztereotipiakra.
Melegge senkit nem lehet nevelni de homofobba akarkit.
Éppen a napokban gondolkoztam azon, hogy hogyan lehetséges az, hogy a nyugati országokban a fiatalabb korosztály körében magasabb a bi- és homoszexuálisok aránya, mint az idősebbeknél.
Tényleg nem tudom.
2-esnek:
Mert a korábbi korokban nem volt szabad ezt felvállalni. Átnevelő táborokba, munkatáborokba küldték JÓ ESETBEN azokat, akikről megtudták, hogy homoszexuális hajlamaik vannak. Rossz esetben ott agyon lettek lőve. Az emberek ebben nőttek fel. Késbb meg már az ő korukból sokkal kevesebben élték meg a vágyaikat, mint ahányan tehették volna. Az ő korosztályuk már nem igazán szereti a változást és ha 60-70x évet túléltek így, túl tudják a maradék kis időt.
Ma már megteheti azt az ember, hogy felvállalja önmagát, már ha el bírja viselni a külvilág attrocitásait. Őszintén szólva, szerintem mind a két variációjának meg van a maga rossz oldala, de ma már Magyarországon vélhetőleg nem ölnek meg emiatt. Maximum szétverik.
De igen, akit nem érdekel maga a kérdésben felvázolt téma, az nem is fog utána nézni, csak beleszól olyanba, amihez semmi köze sincs. Mert a nagy homofóbok azt hiszik, tökéletesen értenek a meleg kapcsolatokhoz, holott csak sztereotípiákat kántálnak össze-vissza. Ne is várd, hogy foglalkozzanak ezzel. Bár az volt a megdöbbentő, mikor egy gyerekvédelmissel beszéltem itt, akinek az volt a heppje, hogy elvegye a meleg szülők gyerekeit minden hülye okkal. Remek. Bezzeg azok a szülők, akik alkoholisták, verik a gyereket és lelkileg tönkreteszik, ők jó szülők, velük nem foglalkozik a gyámügy. :D Respect nekik, komolyan.
De amúgy olyan vicces, hogy abba nem gondolnak bele az emberek, hogy a meleg szülőket heterók nevelték fel... :D
Én például csak olyannal találkoztam még, ahol a szülők heterók, az egyik gyerek pedig meleg.
Szóval igen... Vicces :D
Mert nincs semmi egyértelmű bizonyíték arra, hogy ez csak és kizárólag születés kérdése lenne.
A pszichológiában egyértelműen bizonyított, hogy az énkép meghatározhatja, mi hozza az embert szexuális izgalomba. Ha ennek tárgya a saját nem, az miért kivétel minden esetben? Egyértelmű, hogy az énkép IS okozhatja ezt. Nem feltétlen kizárólagos, de ilyen módon a "belenevelés" is mint esélyes tényező szóba jöhet bizonyos (elvileg nem az összes) esetben.
A meleg szülők nem értem, hogy jön ide. Kár, hogy nem fejtetted ki jobban a kérdésed.
De ez nem bizonyíték semmire, te szerencsétlen. Az viszont, hogy egypetéjű ikrekből különböző nemi identitású emberek lehetnek, az már igen arra vonatkozóan, hogy nem genetikai okai vannak. Szerinted életed fejlődését egyedül a szüleid határozzák meg? Szerinted egy ember komplex pszichés felépítése azon a két emberen alapul, és semmi máson? Ennyire ugye te sem lehetsz naiv. Ahogy az a sok tökkelütött birka sem, aki a lepontozáshoz ért, szövegértelmezéshez pedig nem. Ez kb alátámasztása is annak, amit írtam.
Ha csak azt kérdezted volna, hogy lehet-e nevelni valakit, akkor ezt még lehetne cáfolni. De a kérdésedben azt írtad, hogy ez kifejezetten születés kérdése, na ez baromság, mert egyáltalán nem az. A nevelés viszont részt vesz a személyed kialakulásához, bármilyen tabu is ez számodra. És ez nem feltétlen azt jelenti, hogy vallásosak voltak-e vagy sem, ez a másik, amit ebben a témában egyszerűen képtelenek felfogni. Az elnyomás lehet, hogy éppen tetézi. Ennek az összefüggésnek annyi értelme van, mintha azt mondanád, hogy ha az autista nem viseli el a zöld színt, akkor a zöld szín bántotta őt korábban. Ez nem deontikus logika, hanem olyan komplex idegrendszeri folyamatok összessége, amit itt most se te, sem én nem fogunk átlátni. Bár az eddigiek alapján fölösleges is belemennünk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!