Kezdőoldal » Szexualitás » Leszbikusság » Apropó Írország, ÉRINTETTEK,...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Apropó Írország, ÉRINTETTEK, mit gondoltok a melegházasságról?

Figyelt kérdés

-A vita kezdetét jelentő AIDS/orvosi ellátás kérdésről? (A haldoklók párját nem engedték be a kórházba, mert nem családtag)

-Öröklés, lakás-tulajdon megosztása?

-Féltek-e "rákerülni a b....zi listára? Zavarna ha a házasság okán esetleg rajta lennél egy ilyen papíron? Reális ez a félelem?

-Félnétek-e a társadalom reakciójától? (Pl. az esküvő hírére negatív megkülönböztetés)

-Fontos-e a házasság mint érzelmi gesztus a párotok felé, vagy inkább mint társadalmi intézményt látjátok? Esetleg vallási szempontból fontos?

2015. máj. 24. 12:36
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Nyolcas vagyok.

Kilences!

Pont ezért nem élünk bejegyzett élettársi kapcsolatban mi sem. Mert MAJDNEM ugyanaz mint a házasság, csak épp aki ilyet köt arról nyilván van tartva hogy meleg.

Míg ha csak annyi lenne a státuszom, hogy házas, akkor nem lenne ebből gond. Bár úgy is biztos visszakereshető lenne.

Arról nem is beszélve, hogy tiltja a mesterséges megtermékenyítést....milyen "házasság" az ami megfoszt bizonyos jogoktól? :D

21/L

2015. máj. 26. 07:51
 12/16 anonim ***** válasza:
Mivel kihangsúlyoztad, hogy "ÉRINTETTEK", így ebben egyedül a melegek az érintettek, akik innentől megtehetik, és már nem csak Írországban, de Amerikában is. Mivel mást nem érint ők meg biztosan örülnek neki és erre vártak, így mit lehet ehhez még hozzátenni?
2015. júl. 2. 10:57
 13/16 A kérdező kommentje:

Nem tom hallottad-e kedves utolsó, de pl. ilyen tuti helyeken mint Texas simán kirúgják az ember azért mert meleg, vagy nem szolgálják ki a nászútján.

Olvasd el kérdés részletezését, mert kicsi tárnyaltabb a kérdés.

2015. júl. 2. 11:05
 14/16 anonim ***** válasza:
3-as 4-es 100%-ig egyetértek.
2015. júl. 2. 11:51
 15/16 anonim válasza:

Megmondom az őszintét nem találkoztam még annyira házasság ellenes emberrel mint én .... Sose támogattam a házasságot..(Nem a melegházasságot ... egyiket se..)

De ha megismersz egy olyan embert aki számodra tökéletes akkor ott vége mindennek ... nem érdekel semmilyen lista... társadalmi megkülönböztetés vagy bármi is .... Én ezt gondolom a melegházasságról/házasságról (most már) :)

2015. júl. 3. 20:40
 16/16 anonim ***** válasza:
17%

Meleg vagyok, és barátom is van.

Viszont ennek ellenére én is csak a kompromisszumokban hiszek. Tudjátok amikor tudatosult bennem hogy meleg vagyok, akkor barátnőm volt. Mikor lefeküdtünk volna, szinte hányingerem volt a "puncijától".

Mivel én melegnek születtem, ezért nem tehetek róla, hogy a hetero szexuális párok sem valami gusztusos falatok számomra, sőt, ugyanúgy mint ahogy előttem írják, én rosszul vagyok ha egy nő és egy férfi csókolózik.

De mivel meleg vagyok, ezért nem fogom őket "megátkozni" hiszen természetes dolog az az ő javukon van. A hivatalosan és nemzetközileg normális "nemi identitás" az a férfi és a nő, még ha én erre képtelen is vagyok.

Viszont az sose jutna eszembe, főleg ilyen élmények után, hogy a barátommal a nyílt utcán smároljunk. Amennyire gyomorforgató számomra az, hogy a heterok csókolóznak (ami rendben is van, mert nem ők tehetnek róla hogy én meleg vagyok), ugyanannyira undorodhatnak ők tőlünk, ha mi leállnánk smárolni.

Ha lenne melegházasság sem tudom hogy összeházasodnák-e a párommal, de ennek ellenére én is csak a kompromisszumokban látom a lehetőséget.

Pride -> szerintem undorító amit csinálnak, pont azért amit feljebb leírtam. Ez nem megoldás, mert mit érünk el vele? Semmit. Akkor minek? Annak hogy feltűnést keltsünk, aztán jöjjön a még nagyobb elítélés a társadalomtól. Több kárt okozunk mint hasznot.

A házasságról és a gyerekről is furcsa véleményem van, aki akar házasodjon meg, tényleg. Legyen az biszex hetero vagy homoszexuális.

Viszont azzal egyetértek, hogy azzal hogy mi melegek vagyunk, nincs jogunk ezt a homoszexualitást a heteroszexualitással egy szintre hoznunk.

Az utca, a megnyilvánulás ez ez mint hetero dolog. Számomra is az a normális ha egy férfi és egy nő csókolózik az utcán, még ha undorító is. Nekem eszembe se jutna máshogy kezelni a párom az utcán mint egy szimpla barátot. Egy jó haveri viszonyt.

Pedig sokszor van bennem a vágy hogy na most átölelem, de nem teszem! És nem is fogom, mégha elfogadott dolog lesz akkor sem! Mert a heteroszexualitás az gyakoribb mint a homoszexualitás, és csak az egyik bitorolhatja a feltűnést.

2015. júl. 3. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!