Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Apropó Írország, ÉRINTETTEK, mit gondoltok a melegházasságról?
-A vita kezdetét jelentő AIDS/orvosi ellátás kérdésről? (A haldoklók párját nem engedték be a kórházba, mert nem családtag)
-Öröklés, lakás-tulajdon megosztása?
-Féltek-e "rákerülni a b....zi listára? Zavarna ha a házasság okán esetleg rajta lennél egy ilyen papíron? Reális ez a félelem?
-Félnétek-e a társadalom reakciójától? (Pl. az esküvő hírére negatív megkülönböztetés)
-Fontos-e a házasság mint érzelmi gesztus a párotok felé, vagy inkább mint társadalmi intézményt látjátok? Esetleg vallási szempontból fontos?
Én jó dolognak tartanám ha összeházasodhatnék a párommal. Egyrészt praktikus okok miatt amiket te is említettél (kórház, lakástulajdon stb,)
Nem félnék a társadalom reakciójától. Igy is sokan tudják rólam és nincs gondjuk vele.
Bu*zi listára sem félnék felkerülni. A nagyon idióta, depressziós, mindenkiben ellenséget látó elvetemülteken kívűl, senkit nem érdekel a másik szexualitása, vagy hogy milyen nemű embert szeret. Mindenki éli a maga életét.
Nem nagyon értem hogy miért fájna az másnak ha a melegek is házasodhatnának.
Én is támogatnám a melegházasságot Heteroként, mert mindenkinek szíve joga eldönteni ki a párja, HA ez nem jár együtt azzal, amit múltkor egy leszbikus pár a tescóban csinált, hogy ott smároltak a pultoknál. Szerintem ez undorító.
Legyen melegházasság, de ezt a tudatot tartsák meg otthon a 4 fal között. Bár őszinte leszek, szerintem ez a smárolás, férfiaknál még a kézen fogva sétálás is csak nagyobb erőre kap, ha elfogadják a melegházasságot, ami miatt lehet hogy nagyon hamar megbánnám.
21/f Hetero
Nem támogatom. A házasság ősi tradíció, férfi és nő között.
Semmi bajom a melegekkel, mindenki élje az életét, sőt meleg ismerősöm is van, teljesen jó srác, semmi gond vele, de könyörgöm... legalább ne reklámozzuk!
Mindenkinek a magánügye. Így van, a nyilvános helyen való mutogatás visszataszító. A házasság megengedésével kiraknánk a kirakatba marha nagy, piros betűkkel.
3. és 4. válaszoló!
Ne gyertek légyszíves a szokásos "tartsátok a négy fal között" szöveggel. Nyilván ami a négy fal közé való (szex, meztelenség) azt ott tartjuk, akárcsak a heterók. Ez szexualitástól függetlenül evidens minden normális ember számára. De ha te smárolhatsz a csajoddal az utcán akkor én is smárolhatok a párommal ez ilyen egyszerű. Meg kell nézni Magyarország törvényeit erről a dologról. A szexet és a meztelenséget tiltja nyilvános helyen. A csókot nem, és nem tesz különbséget szexuális irányultságok között e tekintetben. Szal jelen pillanatban is teljesen törvényes két srácnak csókolózni az utcán vagy megfogni egymás kezét. Hogy ez egyeseknek nem tetszik?.... Hát sorry. Nem kell odanézni. Nekem is rengeteg dolog nem tetszik, ami úgy egyébként törvényes csak épp az én ízlésemnek nem felel meg. Ezeket elkerülöm, nem nézek oda stb. De eszembe nem jutna a saját ízlésemet másra erőltetni, hogy csinálják a négy fal között mert ez (nekem) undorító. Törvénytelenül csinálnak valamit: szólok a hatóságnak. Törvényes de nem tetszik: Nem nézek oda.
Tudjátok: Élni és élni hagyni.
5ös és 6os 100%ig egyetértek!!
(heteróként)
Nem félnék a b...zi listázástól.
Természetesen nagyon boldog lennék, ha lenne lehetőségünk összeházasodni a barátnőmmel. A praktikus dolgok miatt is és az érzelmi okok miatt is.
Szerintem az esküvő igen is fontos és gyönyörű pontja egy kapcsolatnak.
Vallási szempontoknál nálam nem játszanak, nekem egyértelmű, hogy a templomi esküvő szóba se jöhet, de nem is hiányolnám, nem szoktam olyan helyekre járni, ahol nem látnak szívesen.
Komolyan el nem tudom mondani, mennyire boldog és hálás lennék, ha engedélyeznék. Három éve együtt vagyunk, együtt is élünk, nagyon szeretjük egymást, és mégse jár nekünk a házasság és az abból adódó jogok, csak azért mert mindketten nők vagyunk. Nem fair, nem szeretjük egymást kevésbé, mint a hetero szerelmesek.
21/leszbikus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!