Kezdőoldal » Szexualitás » Leszbikusság » Hogyan lehet kideríteni egy...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lehet kideríteni egy pszichológusról hogy elfogadó-e a leszbikusokkal kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Járok egy pszichológushoz, fiatal nő (kb 30-as, egykorúak vagyunk), de nem merem neki csak úgy elmondani hogy leszbikus vagyok, mert nem tudom elítéli-e a melegeket (párkapcsolati tanácsot is szeretnék majd tőle kérni, azért mondanám el). Van valami indirekt mód kideríteni?

2023. máj. 4. 10:47
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos a magyarországi pszichológiai képzés nem nagyon foglalkozik a homoszexualitással, szóval nincs rá garancia, hogy elfogadó, affirmatív lesz a hozzáállása, meg arra sem, hogy egyáltalán szakmailag hozzá tud érdemben szólni a témához (mert azért egy heteró és egy nem-heteró kapcsolat dinamikájában, problémáiban vannak különbségek). Szóval én minél hamarabb elmondanám neki, lehetőleg az időpont elején, röviden, tömören, határozottan, és ha neki ez probléma, akkor keresnék mást.

Egyébként a jövőben hasznos lehet ezt már az első időpont lefoglalásakor jelezni, hogy ne pazarolja egy szakmailag alkalmatlan ember az idődet és a pénzedet, és nem utolsó sorban megóvd magad attól, hogy egy nagyon sérülékeny szituációban bántsanak.

2023. máj. 4. 17:56
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha elítéli a melegeket, akkor rossz pszichológus. Magának azt gondol amit akar, de szakmailag nem ítélhet el, az nem hogy nem segít rajtad, még árt is.
2023. máj. 4. 19:48
 13/14 anonim ***** válasza:
0%

Én keresnék olyat aki magais lmbtq. Az egy dolog, hogy elítél-e, de ha párkapcsolati, iddntitással kapcsolatban kérdeznél tőle, nme fog tudni érdemileg segíteni.

Egyszerűen a saját bőrödön megélt dolgokat nem lehet tanítani könyvből, másodkézből.

2023. máj. 5. 20:58
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Talan jo analogia. A covid idejen (is) jartam pszichologushoz. Ez elegge meghatarozta az eletunket, igy szoba kerult az oltas is. A felenk jovo ellentmondasos kommunikacio miatt en nem szerettem volna oltast. Ezt elmondtam neki, a szeme sem rebbent. Kesobb tudtam meg, hogy o teljesen ellentetesen velekedett maganemberkent. De ez nem okozott problemat kozottunk, elfogadta, hogy maskepp gondolkodom, es sokkal inkabb megerteni akart, meg arrafele vezetett, hogy hogyan elem meg. Soha egy rossz szo, itelkezes nem jott a reszerol.
2023. máj. 6. 08:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!