Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok! Nektek milyen az ideális partner külsőre és belsőre?
Nekem meg kifejezetten szimpatikus vagy, pont azért, mert meg tudsz fogalmazni értelmesen egy összetett mondatot :D Szomorú, de manapság (és főleg a gyakorit elnézve) ez már kincs. Plusz van neved, így nagyjából meg lehet téged ismerni. Én sem feltétlen értek mindennel egyet, amit írsz, és talán kicsit túl romantikusak a válaszaid, de értelmes ember vagy, így bármilyen véleményt írsz, azt érdemes legalább megfontolni.
Hogy a kérdésre is írjak valamit: a fenti linken megtalálható, hasonló kérdésre én is adtam választ :)
Korábbi válaszom a témában, némi kiegészítéssel:
Legyen okos. De ne olyan sótlan, Hermione Grangeres módon, mert az olyanból túl sok is van, aki csak felvevőgépként visszamondja vagy gyakorlatba ülteti, amit olvasott és hallott, miközben nincs mellé semmiféle kritikai érzéke, önálló gondolata vagy kreatív, alkotói vénája (ez alatt most nem feltétlenül művészetre gondolok, hanem bármilyen új dolog létrehozására, akár természettudományban, akár informatikában, akár valamilyen mérnöki vagy stratégiai területen stb).
Külsőre nincs igazán ilyen. Egy goth/punk/metálos vagy mixed race lány előbb felkelti a figyelmemet, mint egy extremitást nélkülöző vagy fehér lány, de ezek a jegyek önmagukban nem elegek ahhoz, hogy "levegyenek a lábamról", ha nincs benne semmi más csak a kinézete.
Még annyit fűznék hozzá, hogy a túlságosan golden retrieveres, szépelgő embereket és a klasszikus értelemben vett romantikus dolgokat nem bírom.
22:02
milyen a nem klasszikus romantika? pl hogy ertelem is van az erzelem mogott? tehat nem olyan primitiv, mint pl a tipikus szappanoperak
14: Nekem az is elég primitív, ami a nem szappanopera romantikus filmekben zajlik.
Számomra inkább az-az ideális, ha az érzelem van a többi tényező - többek között az értelem - mögött, nem pedig fordítva.
Nem központi témája a romantikus érzelem az ember működésének, hanem egy mozgatórugójává válhat a sok másik mozgatórugó között. Nem megállítja és beszűkíti, hanem kiegészíti az életét. Abszurdnak tartom a gondolatát, hogy nagy tömegek egy szabvány forgatókönyv szerint kezdenek viselkedni, érezni és gondolkodni pusztán azért, mert épp egy bizonyos hormonegyüttest termel az agyuk. Valaki több ezer évvel ezelőtt kitalálta, hogy a pároknak kézen fogva kell sétafikálni, összebújni, gyertyák mellett piknikezni meg virágot adni egymásnak és egyéb olyan tevékenységeket végezni, amiket alapjáraton nem tennének, a sok kis birka meg megy ezután a valaki után.
A 2014-es Transzcendens és a Brandon Lee-féle A holló szép filmek a szerelemről, de azzal, amit az Igazából szerelmekben, a Mielőtt megismertelekben és a 19. századi klasszikus lányregényekben leművelnek, ki lehet kergetni engem a világból.
A "nem klasszikus romantika", amikor résztvevők alap személyiség-és viselkedésmintáit megtartva, érdemi tettek beszélnek, amiket a szerelem koncepciója helyett a partnerük és önmaguk valódi igényeinek rendelnek alá, nem pedig hazug sablonoknak és kritika nélküli ömlengésnek. Az, hogy a Curie-házaspár a közös munkájukért kapott Nobel-díjat, többet ér, mint bármi, amit a romantika fogalom a fennállása óta fel tud mutatni.
23:41
van benne igazsag es ertem is, csak nem pont ilyesmire gondoltam, hanem pl hogy hu de nehez megfogalmazni, hogy intelligens romantika.. tehat nem olyan bugyuta, naiv, mint a szappanoperak, hanem mint pl a muveszet, hogy van mogotte valami.. marmint az erzesek mogott is.. tehat valami olyasmi, hogy nem csak az erzi azt az erzest akinek szol, hanem mindenki.. nem tudom jobban megfogalmazni:D
amugy ezek a "hagyomanyok" tleg idegesitoek.. nekem a randi is ilyen.. engem párszor hivtak csak randizni, de amit lereagaltam azok utan sztem senki nem fog tobbet:D:D sztem haladjon minden ugy ahogy kell, abban a a tempoban amilyenben kell, a randizasnak rendesen ilyen kotelezo szaga van, mar eleve attol is fuj
08:17
ja nem ugy ertettem a randit, hogy egyaltalan nem akarok talalkozni senkivel meg ilyesmi:D hanem hogy mint ahogy a romantikarol is szo volt, hogy nem klasszikus ertelemben, tehat mint egy "baratsag" kialakulasa kb, hogy csak ugy kialakul.. nyilvan normal esetben pont igy mukodnek a dolgok, hogy kialakulnak, de a legtobb randi tudjuk mirol akar szolni, na és ezen felul még eroltetett is, plusz a helyszinek is ilyen tipikusak, etterem, seta a parkban, mozi stb stb stb nincs baj ezekkel a dolgokkal, csak mivel annyira tipikusak, igy mar ilyen eroltetett vagy nem tudom hogy magyarazzam el ezt az erzest, kicsit ilyen forgatokonyv szeru az egesz szo hogy randi, hogy na most elmegyunk randizni, talalkozunk mondjuk a mozi elott, megnezunk egy filmet, amin amugy beszelgetni se lehet, mert akkor beszolnak hogy ... , utana elmegyunk meginni egy kis valamit, utana setalunk setalunk egy kis dombra lecsucsulunk stb stb es hazakiseri valamelyikunk a masikat esakkor csok puszi stb tehat igy valahogy kiszamithato es kotelezo az egesz es ettol ilyen fura hangulata van es ettol valahogy nem erzem magam kenyelmesen vagy nem tudom, ennel jobban nem tudom elmagyarazni, mondjuk nem is szoktak erteni amugy:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!