Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan léphetnék túl rajta?
Pár hete szakított velem a barátnőm, körülbelül egy évig voltunk együtt. Ő volt az első nagy szerelmem, vele volt az első normális kapcsolatom. Viszonylag nagy volt a korkülönbség köztünk, csaknem 10 év. Szinte minden nap együtt voltunk. Nagyon sokat hibáztunk a kapcsolatban, de úgy érzem, hogy főként én és ez fáj a legjobban. Azt érzem, hogy nekem ő volt az igazi és a hülye viselkedésemmel mindent tönkretettem (túlgondoltam sok mindent, féltékeny voltam, nem értékeltem eléggé). Hatalmas önértékelési problémáim vannak, amik rányomták a bélyeget az egész kapcsolatra. Minden nap beszélünk egy pár szót azóta is, de csak, ha én keresem. Találkoztunk is párszor, visszaadtuk egymás dolgait, ha kicsit elengedte magát olyan volt velem, mintha semmi sem történt volna, olyan önfeledten jól éreztük magunkat, de azt mondja nem szeret már.
Én a szakítás óta elindultam egy lejtőn és nem tudom hogyan keveredhetnék vissza a helyes útra. Azóta alig tudok enni, aludni, nem érdekel igazán semmi, nem járok el sehova, bár nem vagyok túl társasági ember, de a kapcsolatunk alatt nem igazán maradt barátom, mert mindig a barátnőmmel voltunk együtt a szabadidőnkben. Mégis mit csinálhatnék? Aki volt már hasonló helyzetben hogy lépett túl és fogadta el a helyzetet?
Nekem van pár dolog, ami ilyen helyzetekben sokat segít.
1. Testmozgás. Jól levezetem vele a feszültséget, kikapcsol és lefaraszt, így jobbat alszom éjszaka, ami nagyon fontos, hogy ne úgy kezdjem a napot, mint egy használt felmosórongy.
2. Barátok. Ha eltavolodtal a barataidtol, akkor vedd fel velük újra a kapcsolatot, mondd el nekik, mi történt. Nekem sokat segítenek, hogy kibeszeljem magamból az érzéseimet, elterelik a figyelmem, programokat szervezünk, megnevettetnek.
3. Család. Kb ugyanaz, mint a barátok.
4. Hobbi. Újra felveszem a fonalat a hobbijaim terén, amik szintén arra jók, h eltereljék a figyelmem.
5. Napi rutin. Kialakitok magamnak egy napi rutint, előre megtervezem, mikor mit fogok csinálni.
6. Terápia. Mondjuk terápiára am is járok, de nagyon sokat segít az is, ha ott kibeszelem magamból.
7. Mindemellett, h igyekszem elfoglalni magam más dolgokkal, időnként meg kell állnom, h rosszul érezzem magam. Hagyok magamnak időt. Hagyom magamnak, hogy szomorú legyek, kisirom magam valami nagyon nyálas zenére vagy filmre, ami hoz némi megkönnyebbülést, és feloldja a feszültséget.
Aztán majd idővel jobban leszek.
Nálam kb ezekből áll a folyamat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!