Kezdőoldal » Szexualitás » Leszbikusság » Hogyan léphetnék túl rajta?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan léphetnék túl rajta?

Figyelt kérdés

Pár hete szakított velem a barátnőm, körülbelül egy évig voltunk együtt. Ő volt az első nagy szerelmem, vele volt az első normális kapcsolatom. Viszonylag nagy volt a korkülönbség köztünk, csaknem 10 év. Szinte minden nap együtt voltunk. Nagyon sokat hibáztunk a kapcsolatban, de úgy érzem, hogy főként én és ez fáj a legjobban. Azt érzem, hogy nekem ő volt az igazi és a hülye viselkedésemmel mindent tönkretettem (túlgondoltam sok mindent, féltékeny voltam, nem értékeltem eléggé). Hatalmas önértékelési problémáim vannak, amik rányomták a bélyeget az egész kapcsolatra. Minden nap beszélünk egy pár szót azóta is, de csak, ha én keresem. Találkoztunk is párszor, visszaadtuk egymás dolgait, ha kicsit elengedte magát olyan volt velem, mintha semmi sem történt volna, olyan önfeledten jól éreztük magunkat, de azt mondja nem szeret már.

Én a szakítás óta elindultam egy lejtőn és nem tudom hogyan keveredhetnék vissza a helyes útra. Azóta alig tudok enni, aludni, nem érdekel igazán semmi, nem járok el sehova, bár nem vagyok túl társasági ember, de a kapcsolatunk alatt nem igazán maradt barátom, mert mindig a barátnőmmel voltunk együtt a szabadidőnkben. Mégis mit csinálhatnék? Aki volt már hasonló helyzetben hogy lépett túl és fogadta el a helyzetet?

2022. máj. 30. 08:39
 1/7 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem keres barátokat és ne agyak sokat rajta :)
2022. máj. 30. 08:43
 2/7 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem rossz rovatba és kulcsszavakkal tetted fel a kérdést. Szerelem szakítás, stb. jobb lett volna. Itt ugyanis ezen van a hangsúly, és nemtől függetlenül ugyanolyan fájdalmas tud lenni. (A féltékenység leszbikus és hetero kapcsolatban is féltékenység, ahogy a szakítás sem különbözik).
2022. máj. 30. 09:02
 3/7 anonim ***** válasza:
81%

Nekem van pár dolog, ami ilyen helyzetekben sokat segít.

1. Testmozgás. Jól levezetem vele a feszültséget, kikapcsol és lefaraszt, így jobbat alszom éjszaka, ami nagyon fontos, hogy ne úgy kezdjem a napot, mint egy használt felmosórongy.

2. Barátok. Ha eltavolodtal a barataidtol, akkor vedd fel velük újra a kapcsolatot, mondd el nekik, mi történt. Nekem sokat segítenek, hogy kibeszeljem magamból az érzéseimet, elterelik a figyelmem, programokat szervezünk, megnevettetnek.

3. Család. Kb ugyanaz, mint a barátok.

4. Hobbi. Újra felveszem a fonalat a hobbijaim terén, amik szintén arra jók, h eltereljék a figyelmem.

5. Napi rutin. Kialakitok magamnak egy napi rutint, előre megtervezem, mikor mit fogok csinálni.

6. Terápia. Mondjuk terápiára am is járok, de nagyon sokat segít az is, ha ott kibeszelem magamból.

7. Mindemellett, h igyekszem elfoglalni magam más dolgokkal, időnként meg kell állnom, h rosszul érezzem magam. Hagyok magamnak időt. Hagyom magamnak, hogy szomorú legyek, kisirom magam valami nagyon nyálas zenére vagy filmre, ami hoz némi megkönnyebbülést, és feloldja a feszültséget.

Aztán majd idővel jobban leszek.

Nálam kb ezekből áll a folyamat.

2022. máj. 30. 11:41
 4/7 anonim ***** válasza:
81%
Az idő majd segít.Ismerj meg új embereket,beszélgess másokkal,járj el szórakozni stb.
2022. máj. 30. 12:27
 5/7 anonim ***** válasza:
20%
Vegyél a patikában Valeriana relaxot, ne a rendes Valerianát,hanem a relaxot, és szedjél belőle 3x1 tablettát, ne többet.Ez kellően megnyugtat ahhoz, hogy pár hónap múlva túl legyél rajta. Utána fokozatosan hagyd abba. Recept nélkül adják.Kb. 1 óra, amíg a hatását kifejti, nem kell türelmetlenkedni.Mást nem tehetsz, és közben menjél el kirándulgatni, tegyél biciklitúrákat, itt a nyár, menjél le a Balatonhoz pár napra.
2022. máj. 31. 10:58
 6/7 anonim ***** válasza:
Figyelj, ilyenkor ne hibáztasd magad. Hidd el tapasztaltam. Nekem egy 2,5 éves kapcsolatomnak lett így vége. Fél éve csalt mint kiderült, így lett hát vége. Ugyan azt ismertem fel benned amit magamban is. Önbizalomhiány, önértékelési zavar, féltékenység. De ha létezik tiszta szerelem akkor ez az volt a részemről. A megcsalása annyira megviselt, hogy majdnem a halálba drogoztam magam 18 évesen, csoda hogy élek. Azért mert magamat hibáztattam mindenért, de rájöttem, hogy tévedtem. Ő volt az aki majdnem 1 évig szórakozott velem mielőtt összejöttünk amíg én a kegyeiért küzdöttem mint valami pincsi, méltóságot eldobva futottam utána. Ő volt az aki a kapcsolatunk közben pasikat likeolgatottm követgetett és beszélgetett velük, mert egy egyszerű rib@anc volt de az én szememben ő volt a nő akiben szó szerint majdnem bele is haltam. Bolond módjára elhittem neki mindent. A valóság meg az, hogy ő volt az aki ezt nem érdemelte meg mert amíg és küzdöttem addig ő szemrebbenés nélkül több vasat is tartott a tűzbe. Megérte ? Kurvár@ nem de nem csinálnám vissza soha. Emberek vagyunk, hibázunk. Nekem is szerepem van abba, hogy ez történt de ennyi nincs amiért magamat állíthatom be felelősnek. Tudom, hogy a szerelem miatt azthiszed ő egy angyal akit te megrontottál de a valóság nem ez. Ahogy az én esetemben sem. Ő mit tett azért, hogy pl ne legyél féltékeny? amikor aggódtál megnyugtatott ? vagy csak mitsem téve újabb okot adott neked amiért legközelebb is pánikba estél ? Én azt nem hiszem, hogy mindig csak te voltál a hibás mert ilyen nincs. Te sem vagy tévedhetetlen. Tanuld meg szeretni önmagad és engedd meg magadnak a tévesztést, nem reagálhatsz, dönthetsz mindig jól ahogy más sem. Lényeg ami lényeg eltelt 4 év azóta. Neki ez már a 3. kapcsolata nekem azóta sem volt. Kavarások, pár egyéjszakás de semmi extra. Azóta nem tudok egy nőre sem úgy ránézni mint rá pedig durva de azóta 2 lány is volt akinek csak igent kellett volna mondanom de nem tudtam, mert nem akartam, hogy egy semmilyen pasijuk legyen. Van, hogy azóta is róla álmodom, durva de ez az igazság. Van, hogy hetekig eszembe se jut valamikor meg fáj a mellkasom a gondolattól mint most is mert nem véletlen írok egy ilyen kérdés alá gyk-n :D De összességébe lesz@rom már az egészet. Csak adj időt magadnak :)
2022. máj. 31. 20:55
 7/7 Senior Séf ***** válasza:
100%
Ez a dolgok rendje, kérdező; hibáztál és most tanulsz a hibáidból. Hidd el más is így csinálja, akár (f-)elismeri ezt, akár nem. Egyébként meg a fájdalmat, a gyászt is meg kell élni ugyanúgy, mint az elmúlt év örömeit. Így leszel teljes értékű felnőtt.
2022. jún. 3. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!