Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Biszexuális nőként vallhatom magam leszbikusnak?
Kérdező, nem a nem merésre gondoltam, hanem arra, hogy automatikusan úgy veszed, hogy vonzódsz férfiakhoz, még akkor is ha a gyakorlatban nincs seki aki igazán vonzana.
Igen, van ebben a teóriában némi terf ideológia, ami már a ló másik oldala, de bizonyos részei azért elgondolkoztatóak.
Én pl 13-15 évesen nagyon feminin anime pasik után epedeztem, aztán leesett a Sailor Moon kapcsán, hogy basszus Haruka lenne az, ami igazán tetszene.
12, ez sztereotípia, a biszexek nagy része nem poly, ez esetben miért ne lenne boldog egy monogám kapcsolatban?
Nekem is bejönnek a magas kigyúrt szőke butch csajok, meg az alacsony, telt barna lányok, de ha boldog kapcsolatban vagyok egy magas szőkével, nem fogom több éven át épített dolgot feladni egy potenciálisan tetsző másikért.
Nem mondom hogy nem boldog. Csak arra utaltam hogy eddig minden biszex ismerősömnél ezt láttam.
Mondják hogy vágynak a lányokra vagy a fiúkra, de ez még nem jelenti azt hogy meg akarnák csalni csak szimplán elmondják hogy éppen a másik nem izgatja inkább őket
Én 13-14 évesen voltam így először,ha már a kötelező heteroszexualitás szóba került,hogy úgy voltam vele,hogy fiúval kell,majd együtt lennem,de gondolatban tisztában voltam vele,hogy csak a lányokat nézem meg,és a fiúknál el is hitettem magammal,hogy tetszenek,miközben nem. De 18 évesen tisztáztam le magamban,hogy leszbikus vagyok,és 16 évesen jöttem rá,hogy biszex (akkor még azt gondoltam,mert hogy a srácokat nem mertem talán kizárni,meg nagyon nem szeretem a lekorlátozást) vagyok,amikor szerelmes lettem egy barátnőmbe. Akkor először éreztem érzelmeket is egy személy iránt,de aztán semmi nem lett,másfél évig én is szenvedtem,de utána próbálkoztam srácokkal ismerkedni,és senki nem fogott meg,szexuálisan soha nem is vonzottak,nem is akartam volna lefeküdni fiúval,viszont úgy voltam mindig, mint te,hogy csak lányokra is gondoltam önkielégítésnél is.
Attól ne ijedj meg,ha most leszbikusnak vallod magad,de mondjuk félév múlva jönne egy olyan,hogy fiúkkal ismerkednél-,mert azért lányokkal nehezebb komolyan-,mert úgyis visszatérsz így a lányokhoz. De a szexualitás behatárolásához használhatod még a queer-t is,vagy majd ebben az esetben,mert ez azt is jelenti,hogy nem tudod meghatározni,nem vagy biztos benne,de lmbtq tag vagy, és ez megnyugvást adhat,hogy ne zavarodj akkor össze.
De ahogy láttam,olvasom,folyamatosan változik a szexualitás,ez kicsit félelmetes,és szép is,hogy vannak 28-30 évesek is,akiknél jön egy váltás,vagy addig is időszakosan változó volt pl nem mindig tudja,hogy bi vagy pán (ugye elég közel áll ez a 2 egymáshoz),vagy valakinél az identitás ilyen,ezt csak,hogy nyugodtabban kell kezelni szerintem ezt. Annál jobb nincs,amikor érzelmileg végre tudsz kötődni valakihez,a szexualitás ne korlátozzon le,de átérzem azt a bizonytalanságot,amiben épp vagy,viszont szerintem gondolj erre,meg arra a lányra,hogy legyen belőle valami komoly,hogy megtapasztald milyen egy kapcsolat,mert szerintem az sokat segítene a meghatározásban😁
Hasonlóképp voltam/vagyok mint a +17-es,illetve Te,Kedves kérdező.
De idővel rendeződtek bennem a dolgok,hogy csakis kizárólag nők,viszont ezzel a címkézéssel még mindig úgy vagyok,hogy teljesen felesleges.
(:
Én miközben olvastalak végig azon gondolkodtam miért kell címkét aggatni magadra? Miért kell meghatározni, hogy akkor te most leszbikus vagy -e vagy biszexuális? Nem mindegy?!
Úgy értem, persze értem én a lelkemben dúló viharokat, de ki mondta, hogy be kell szorítanod magad a leszbikus vagy biszex csoportba? Mintha ez manapság elvárás lenne, hogy határozd el hova tartozol…
Szerintem ezek a kategóriák teljesen feleslegesek!
19 (szende)
Lehet neked ezek a kategóriák folytogatóak, van egy réteg akik egyszerűen queernek hívja magát és kész. Ez tökre rendbe is van, de ugyanakkor van, akinek igénye van az identitását behatárolni, mert egy ilyen cimke segíti az önismeretet, az érzelmek kibogozását.
Akinek nincsenek ilyen küzdelmei, annak ez nagyon kacifántosnak tűnik, de másnak meg pont ez az euréka pillanat, amit ha te így elhessegetsz, az baromira lekezelő ám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!