Kezdőoldal » Szexualitás » Leszbikusság » Biszexuális nőként vallhatom...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Biszexuális nőként vallhatom magam leszbikusnak?

Figyelt kérdés
Egy ideje úgy gondolom,hogy nem igazán szeretnék már férfival lenni.Már egyáltalán semmilyen vonzalmat nem érzek irántuk . Igazából egész életemben inkább a lányok érdekeltek viszont azt hittem ,hogy a lányok csak testileg szexuálisan érdekelnek a fiúk pedig értelmileg jobban. Azt is hogy nem tudnék lányba szerelmes lenni. Körülbelül 2 hete jöttem rá hogy mégis tudnék lányt szeretni. Sosem volt kapcsolatom lánnyal de úgy érzem,ha sikerül találkoznunk (külföldön van jelenleg) akkor én tudnám őt komolyabban venni és szeretni. Ezért is mondom azt hogy mivel rá jöttem arra hogy mégis tudok érezni is lány után én úgy gondolom jelenleg még hogy képes lennék egész életemben lemondani a fiúkról. Hihetetlen ez az érzés . Annyira fölszabadulta,ha nem is jövünk össze már most sokat köszönhetek neki. Még ilyet nem éreztem. Annyira más érzés. Nem tudom el magyarázni. Nem találok megfelelő szavakat. Egyszerűen másképp látom azóta a világot . Egy élménynek. Fel szabadultam. Valamit kerestem 24 évig nem tudtam mi hiányzik hát ez volt. Viszont ugye nem leszbikusnak születtem . Az lenne a kérdés hogy mennyire lenne rossz dolog vagy nem is tudom hogy fogalmazzak. Azt mondani hogy leszbikus vagyok miközben ez nem így van csak ugye én azt érzem hogy már csak az egy irányba szeretném tovább. Hisz már teljesen nincs semmi amit egy férfitól akarnék. Köszönöm a kulturált válaszokat.

2021. nov. 16. 12:34
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, nem a nem merésre gondoltam, hanem arra, hogy automatikusan úgy veszed, hogy vonzódsz férfiakhoz, még akkor is ha a gyakorlatban nincs seki aki igazán vonzana.

Igen, van ebben a teóriában némi terf ideológia, ami már a ló másik oldala, de bizonyos részei azért elgondolkoztatóak.

Én pl 13-15 évesen nagyon feminin anime pasik után epedeztem, aztán leesett a Sailor Moon kapcsán, hogy basszus Haruka lenne az, ami igazán tetszene.

2021. nov. 16. 13:57
 12/24 anonim ***** válasza:
21%
Ezzel az a baj hogy a biszexeknél megfigyelhető jelenség hogyha sokáig vannak egy nemmel akkor megint megkívánják a másikat
2021. nov. 16. 13:58
 13/24 anonim ***** válasza:
58%

12, ez sztereotípia, a biszexek nagy része nem poly, ez esetben miért ne lenne boldog egy monogám kapcsolatban?

Nekem is bejönnek a magas kigyúrt szőke butch csajok, meg az alacsony, telt barna lányok, de ha boldog kapcsolatban vagyok egy magas szőkével, nem fogom több éven át épített dolgot feladni egy potenciálisan tetsző másikért.

2021. nov. 16. 14:12
 14/24 anonim ***** válasza:
30%

Nem mondom hogy nem boldog. Csak arra utaltam hogy eddig minden biszex ismerősömnél ezt láttam.

Mondják hogy vágynak a lányokra vagy a fiúkra, de ez még nem jelenti azt hogy meg akarnák csalni csak szimplán elmondják hogy éppen a másik nem izgatja inkább őket

2021. nov. 16. 15:08
 15/24 A kérdező kommentje:
Hát engem meg pont a lányok izgatnak tehát ha lánnyal élem le az életem vagy akár több lánnyal attól függ hogy alakul biztosan nem fogom megcsalni őket egy fiúval mivel annyira nem érdekelnek. Egyáltalán nincs szükségem az ágyban sem rájuk most meg már érzelmileg sem. Tehát nekem egy lány teljesen mindent tud nyújtani . Ezzel biztosan nem lesz probléma sosem. Mikor fiúval volt kapcsolatom őket sem csaltam meg sosem más férfival egy azért mert mint mondtam nem vagyok oda értük és nem is vagyok megcsaló fajta. Plusz mint írtam előzőleg kommentben még fejben is a lányokra gondolok. Tehát ha azt az oldalt nézzük nem tudnék úgy élni férfival egész életembe hogy sosem nyulnék nőhöz. Viszont fordítva meg sosem pasiznék nő mellett. Tehàt teljesen leszbikusnak érzem magam. Viszont bennem van a múlt ami miatt azt gondolom biszexség.
2021. nov. 16. 15:38
 16/24 A kérdező kommentje:
Azt még el felejtettem hozzá tenni hogy mikor férfival voltam és volt orális vagy valami arra nem tudtam fel izgulni vagy csak nagyon nagyon nehezen. Meg nem vágytam sosem arra hogy simogasson puszilgasson meg csokolozzak velük. Annyi hogy nyilván jó érzés ha benne van valami vagy hogy fogalmazzak szépen.. amit ugye egy lány meg a kezével vagy eszközzel tud pótolni. A másik részről mikor csinàltam ugye egy lánynak lent arra viszont teljesen fel izgultam. Sőt volt olyan hogy oda kellett nyúlnom és .. meg velük a csók is oké meg a puszilgatás meg minden is.
2021. nov. 16. 16:11
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Én 13-14 évesen voltam így először,ha már a kötelező heteroszexualitás szóba került,hogy úgy voltam vele,hogy fiúval kell,majd együtt lennem,de gondolatban tisztában voltam vele,hogy csak a lányokat nézem meg,és a fiúknál el is hitettem magammal,hogy tetszenek,miközben nem. De 18 évesen tisztáztam le magamban,hogy leszbikus vagyok,és 16 évesen jöttem rá,hogy biszex (akkor még azt gondoltam,mert hogy a srácokat nem mertem talán kizárni,meg nagyon nem szeretem a lekorlátozást) vagyok,amikor szerelmes lettem egy barátnőmbe. Akkor először éreztem érzelmeket is egy személy iránt,de aztán semmi nem lett,másfél évig én is szenvedtem,de utána próbálkoztam srácokkal ismerkedni,és senki nem fogott meg,szexuálisan soha nem is vonzottak,nem is akartam volna lefeküdni fiúval,viszont úgy voltam mindig, mint te,hogy csak lányokra is gondoltam önkielégítésnél is.

Attól ne ijedj meg,ha most leszbikusnak vallod magad,de mondjuk félév múlva jönne egy olyan,hogy fiúkkal ismerkednél-,mert azért lányokkal nehezebb komolyan-,mert úgyis visszatérsz így a lányokhoz. De a szexualitás behatárolásához használhatod még a queer-t is,vagy majd ebben az esetben,mert ez azt is jelenti,hogy nem tudod meghatározni,nem vagy biztos benne,de lmbtq tag vagy, és ez megnyugvást adhat,hogy ne zavarodj akkor össze.

De ahogy láttam,olvasom,folyamatosan változik a szexualitás,ez kicsit félelmetes,és szép is,hogy vannak 28-30 évesek is,akiknél jön egy váltás,vagy addig is időszakosan változó volt pl nem mindig tudja,hogy bi vagy pán (ugye elég közel áll ez a 2 egymáshoz),vagy valakinél az identitás ilyen,ezt csak,hogy nyugodtabban kell kezelni szerintem ezt. Annál jobb nincs,amikor érzelmileg végre tudsz kötődni valakihez,a szexualitás ne korlátozzon le,de átérzem azt a bizonytalanságot,amiben épp vagy,viszont szerintem gondolj erre,meg arra a lányra,hogy legyen belőle valami komoly,hogy megtapasztald milyen egy kapcsolat,mert szerintem az sokat segítene a meghatározásban😁

2021. nov. 16. 17:47
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Hasonlóképp voltam/vagyok mint a +17-es,illetve Te,Kedves kérdező.

De idővel rendeződtek bennem a dolgok,hogy csakis kizárólag nők,viszont ezzel a címkézéssel még mindig úgy vagyok,hogy teljesen felesleges.

(:

2021. nov. 16. 18:58
 19/24 Szende-lány ***** válasza:
25%

Én miközben olvastalak végig azon gondolkodtam miért kell címkét aggatni magadra? Miért kell meghatározni, hogy akkor te most leszbikus vagy -e vagy biszexuális? Nem mindegy?!

Úgy értem, persze értem én a lelkemben dúló viharokat, de ki mondta, hogy be kell szorítanod magad a leszbikus vagy biszex csoportba? Mintha ez manapság elvárás lenne, hogy határozd el hova tartozol…

Szerintem ezek a kategóriák teljesen feleslegesek!

2021. nov. 18. 12:05
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

19 (szende)

Lehet neked ezek a kategóriák folytogatóak, van egy réteg akik egyszerűen queernek hívja magát és kész. Ez tökre rendbe is van, de ugyanakkor van, akinek igénye van az identitását behatárolni, mert egy ilyen cimke segíti az önismeretet, az érzelmek kibogozását.

Akinek nincsenek ilyen küzdelmei, annak ez nagyon kacifántosnak tűnik, de másnak meg pont ez az euréka pillanat, amit ha te így elhessegetsz, az baromira lekezelő ám.

2021. nov. 18. 13:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!