Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melegektől kérdezném ezt. Van köztetek olyan, akinek szociális fóbiája van? Miben nyilvánul ez meg?
2# kérdező
Meg tudnád fogalmazni miért van ez neked?
Szociális fóbia vagy sem de a lényeg, hogy kerülöm az embereket. Szorongok, pánikolok, ha a közelembe vannak. Átmegyek a másik oldalra ha látom, hogy van valaki azon ahol én vagyok. Olyan utakat keresek amin nem kell másokkal találkozni. Ha sokan vannak egy boltban vagy be sem megyek. Persze mindig megmagyarázom, hogy miért nincs szükségem arra amit ott lehet kapni. Sorbanállásnál szorongok, mert úgy érzem túl közel vannak az emberek. Legszívesebben ott hagynék mindent és elfutnék. Buszon, vonaton attól rettegek, hogy valaki mellém ül. Ha így történik akkor leizzadok, 200as pulzus, menekülnék. Van, hogy korábban leszállok. Sorolhatnám estig. Ugyan ez munkahelyen még rosszabb.
Ennek ellenére teszem a dolgom minden nap mert muszáj. A zene sokat segít. Hangosan hallgatom egész nap. Kizárom a külvilágot vele. Ugyanígy a napszemüveg és a baseball sapka. Tömegközlekedésen alszok, vagy legalábbis csukva tartom a szemem, hogy ne lássam mi van körülöttem. A zenére koncentrálok.
Nem tudom más emberekkel normálisan beszélgetni, olyan helyen, ahol sokan vannak kínosan érzem magam, izzadok, szeretnék minél hamarabb visszatérni a lakásomba. Tulajdonképpen nekem már egy séta a sarki boltba is rémálom, sokkal rosszabb, ha forgalmas helyekre kell mennem.
Sportolni el sem merek kezdeni, mert úgy érzem idegileg nem bírnám a feszültséget.
Igen.
Nem tudok wc-re menni olyan helyen,ahol mások is vannak.
Sem nyilvános helyen,sem egy idegen lakásában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!