Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért gondolják sokan azt, hogy a melegek azért lesznek melegek, mert a környezetükben ezt látják és eltanulják?
Sokszor hallom azt, hogy a gyerekek azért lesznek melegek, mert az környezetükben/interneten látják, és onnan tanulják el.
Akkor miért vannak melegek olyan országokban is ahol soha de soha nem beszélnek a melegségről, sőt, törvény tiltja azt, hogy 18 év alatt egyátalán tudomást szerezzen az ember arról, hogy melegek léteznek? (pl: Oroszország)
8as!
"Ez genetikailag van kódolva bennük.
Nem betegség!"
A két dolognak semmi köze egymáshoz. A kék szem genetikai és nem betegség, a lábtörés meg nem genetikailag van kódolva és betegség.
Az az érv, hogy a homoszexualitás genetikailag van kódolva, EZÉRT nem betegség - nem igaz.
(nem foglalok állást, hogy betegség-e vagy sem, de ha az/nem az, akkor nem azért mert genetikai/nem genetikai)
A lábtörés betegség?:D Nem az. Nem felel meg a betegség definíciójának. A sérülés az a szó, amit keresel.
Az, hogy a homoszexualitás nem betegség, pedig tény. Ezt már tudjuk. (A pontos okát még nem, de a kutatók nagyobbik része a genetika determináltságát vallja.) Ezért aztán felesleges is vitázni meg elméleteket gyártani róla az interneten.
Ezenfelül én nem tudom, hogy van-e összefüggés a genetikailag kódoltság és a betegség mibenléte között, mert nem vagyok a szakértője, de az általad idézett emberke nem is azt mondta, hogy mivel genetikailag kódolt, ezért nem lehet betegség. Két, egymástól független dolgot írt, és amint már írtam, az elsőre még nincs bizonyíték, a másodikat meg már jó pár évtizede tudjuk.
14-es!
Igazad van, akkor rossz volt a példám. Legyen gyomorfekély, Parkinson-kór, endometriózis - így megfelel?
A témában vitatkozók körében rendszeresen visszatér az az érv, hogy genetikus, TEHÁT nem betegség. Én a hozzászóló mondataiból is ezt éreztem ki, ezért írtam.
#15, abban igazad van, hogy a genetikai eredetből nem következik, hogy nem betegség. Hiszen ismerünk genetikai eredetű betegségeket is azonban ettől a két állítás még külön-külön igaz.
A genetikai eredetre sorolni lehet a bizonyítékokat. A genetika tudománya már régen bizonyította, hogy kimutatható genetikai eredet (hozzátéve azt is, hogy nem minden esetben kizárólagos okként jelölhető meg a tényleges orientáció kialakulásában).
Azzal kapcsolatban pedig, hogy betegség volna: A betegségről ugye tudjuk, hogy legfőbb jellemzője, hogy "negatívan befolyásolja az egyén életét". Ez a homoszexuálisokra egyáltalán nem igaz. A meleg ember a meleg társával boldog, kiegyensúlyozott életet élhet. Ha hagyják.
A másik dolog amit a betegség elmélet mellett szoktak felhozni, hogy a meleg embereknek nem lehet gyermeke. Ez az elmélet is több ponton bukik. Egyrészt a meleg férfi biológiailag termékeny, tehát a homoszexualitás nem befolyásolja a termékenységet, tehát nem tekinthető a termékenységet befolyásoló betegségként. Másrészt azokat a személyeket sem tekintjük betegnek akik saját dönts alapján nem vállalnak gyermeket.
A betegség dolgot sokan azért erőltetik, hogy alátámasszák a homoszexualitás "gyógyításának" törekvését. De az is bizonyított tény, hogy ez az állapot nem gyógyítható. Egyrészt a pszichiátria sem tekinti betegségnek többek közt azért mert a gyógyításra tett törekvések az esetek többségében több kárt okoznak mint hasznot.
Azok a melegek akiket pl egyházak mutogatnak mint "gyógyult melegek" többen nyilatkoztak arról, hogy a homoszexuális gondolataik/érzelmeik/álmaik gyógyultan is megmaradtak de már nem melegként tekintenek önmagukra. Ez nekem azt mondja, hogy nem gyógyultak meg csak megtanulták saját magukat is becsapni. De mindenki tegye azt amitől boldog lehet.
A "gyógyítással" kapcsolatban még annyit, hogy homoszexuálisok boncolása során kimutatták, hogy a homoszexuális ember agyának idegpályái másképpen vannak "bekötve" mint a heteroszexuális férfiaké. Ez számomra szintén azt támasztja alá, hogy a kialakult orientáció (legyen annak bármilyen oka) már nem változtatható meg.
Legalábbis én így látom.
Aki nem érti, hogy a fizikai vonzalom hogyan működik, az aszexuális, azok tudnak agyalni ilyen zöldeket. Valójában az emberiség közel felének fogalma sincs róla, mi az a vizuális látványon gerjedő vágy, csak amikor már nyomják a "titkos pontját", és élvez, azt hiszi az a szexuális vágy. Aki érti, hogy ez nem ott kezdődik, az világosan tisztában van vele, hogy a szexuális vágy nem valami másoktól elleshető tanulmány...
Attól függ, honnan nézzük, Oroszország a politikai elit hivatalos fintorgását leszámítva a valóságban maga a melegparadicsom, az összes isztánból tömegek menekülnek oda (börtön, összeverés, zsarolás, kitagadás, megkövezés, csonkítás, kasztrálás, kivégzés...) elől végre felszabadultan melegként "élni". Oroszország teljesen nyugatizálódott, meg hát koreanizálódott, kék meg rózsaszín hajakban mászkál már évtizede az összes fiatal, hatvanezrével mennek a nyíltan meleg és transznemű youtuberek, stb... Hiába fintorognak odafenn a törvénykönyveikkel, ezt már nem tudják megállítani, ahogy az öregedésüket sem. A 60+os elitta az eszét korosztálynak van már csak baja ezzel vagy igazából önmaga kilátástalan életével. Ha valahol valóban realitás lett volna megoldani, hogy 18 éves koráig ne találkozzon a fiatal a melegség létével, az legfeljebb a szaparmuráti Türkmenisztán valamelyik internetmentes és/vagy villanyáram nélküli térsége, oroszéknál az efféle törvénykezés a közröhej kategóriája. Mint palotapincsin a szájkosár. És ha tényleg nem találkozik, akkor is találkozik vele, hogy önmaga meg az, mert ez belülről jön.
Mert valami oka csak van annak, hogy a fsz, a fsz, a fsz, mekkora, milyen, szopni akarok, ki szopna most, mekkora, mekkora, mekkora. Ez igenis beteges. Egészséges lelkivilágú ember nincs erre rákattanva ennyire, mint a melegek többsége.
Mondom ezt melegként, úgy, hogy a heteróknál is gáznak tartom a "hú mekkora csöcse van" szintet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!