Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti mit gondoltok a Budapest Pride-ról?
Azt gondolom, a létjogosultsága jogilag nem vonható kétségbe. Aki megpróbálkozik, az egyenesen a jogállamiság ellen vét, és mivel nagyon komolyan vét, ezért a nemzetközi reakció nem lenne valami biztató. És jogosan. Szóval előbb nem ártana gondolkodni, mielőtt elhamarkodottan 'betiltanánk' békés felvonulást. Mert lényegtelen, hogy melegekről van-e vagy szó, egy felvonulást nem lehet megtiltani, mert az az Alaptörvény és a nemzetközi szabályok pofátlan szembeköpése lenne. :)
Márpedig nem orwelli világban élünk, hogy mindenki egyenlő, de egyesek egyenlőbbek a többinél, adott jog megillet kivétel nélkül mindenkit mindaddig, míg azt a jogszabályok megtartásával nem korlátozza erre jogosult szerv. Jogszabály nem csak akkor jogszabály, és nem csak akkor kötelező, ha nekünk tetszik. Elnézést kérek mindenkitől, ha ellenségesnek tűnnek a fentiek, biztosítanék mindenkit: semmilyen ellenérzésem nincs az itt szólókkal szemben.
No... Ezek tudomásul vétele után lehet vitát nyitni arról a kérdésről, hogy a melegek éljenek-e ezen jogukkal vagy ne. Én a magam oldaláról amellett teszem le a voksom, hogy igen, ezen jogunkkal élni kell.
Azt gondolom azonban, hogy változásokat kellene eszközölni. Én úgy látom, hogy az emberek többsége nem a Budapest Pride létével ellenkezik, hanem annak megvalósításával. Tehát szerintem a kivitelezést leginkább a többségi társadalom igényeihez kellene igazítani. Nyilván nem kizárólag, de döntő részben szerintem igenis megilleti a többségi társadalmat az, hogy számukra ne legyen megbotránkoztató egy ilyen dolog. Ha ezt nem kapják meg, hogyan várunk mi elfogadást? Fair bánásmódot csak akkor várhatunk a gyakorlatban, ha mi is fair módon járunk el.
És lehet azon háborogni, hogy nem elfogadó a társadalmunk. De a cél az, hogy az legyen. Ehhez pedig szerintem egyetlen út vezet: sportszerű, éppen a befogadó közösség iránt toleráns megformálással. Mert nyilván a Pride nem csak az LMBT-közösségnek szól, hanem mindenkinek. Ennek folyományaképp mindenki igényét tiszteletben kell tartani.
Nyilván nem segít ezen a média sem, ezzel nem is vitatkozom. Azzal viszont igen, hogy rögtön homofóbnak, fasisztának, nácinak bélyegezzünk valakit, aki nem ért egyet valamivel a Pride-dal kapcsolatban. Ez persze nem vonatkozik a fentiekre. Aki különbséget tenne állampolgár és állampolgár között, annak sajnos pofára kell esnie, de meg is érdemli.
Összefoglalva: Szerintem a Budapest Pride igenis megszervezhető, de a megvalósításán nagyon sokat kellene csiszolni.
17/passzív
Elnézést: hogy az LMBT-közösség tagjai éljenek-e ezen jogukkal vagy ne.*
Ahol hasonló hiba lenne, azért bocsánatot kérek.
33. Itt te vagy az, aki ostobaságokat beszél. A pride tekintettel van mindenkire, aki lmbt, pont ezért vonulnak. Semmi önzőség sincs benne. Továbbra sem tudtál normális érvet mondani, ami miatt baj lenne a rendezvénnyel. Már olyan szőrszálhasogató hülyeségeket hozol fel, hogy az szemetforgató.
Te éld az életed fület-farkat behúzva, de ne várd el mástól is.
#25 Tehát ha egy rendezvény nem diszkriminál bőrszín szerint, az mindenki felé automatikusan toleranciát és jó üzenetet jelent? A helyzet nem ennyire kétbites. Kétszer leírtam már, hogy miért tartom intoleránsnak a Pride-ot, nem adtál rájuk érdembeli cáfolatot, csak szalmabábérvelést.
A Pride üzenetének kérdése az első dolog, amit felvetettél és érdemes rajta elgondolkodni szerintem. Úgy gondolom, hogy a szivárványtenger ártalmas, mert távolságot teremt heteroszexuálisok és LMBT emberek között. Utóbbiak – már akik a Pride-on szivárványt lengetnek – ezzel csak megerősítik azt a véleményt, hogy a melegek tényleg mások, más emberek pusztán a szexuális irányultságuk miatt. Ha jól tudom, valami olyasmi a célja ennek a progresszív törekvésnek, hogy megpróbálja megértetni az emberekkel, hogy a melegek is ugyanolyan emberek mint bárki más. Amennyiben igazam van és ez a cél, úgy a meleg büszkeség szimbóluma kontraproduktív – ismétlem, azért, mert az ellenzőkkel konfliktust vállal, nem konfliktust old meg. Tehát az üzenet máris jobb lenne szerintem, ha megkülönböztető szimbólumok nélkül vonulnának az emberek. Még jobb lenne, ha nem genderista szónokok szólalnának fel, hanem a progresszív értelmiség egy-egy hiteles tagja. Megemlíthetném még a koncerteket és a bulikat, de van egy olyan érzésem, hogy nélkülük fele annyian sem mennének vonulni.
Ez a válasz nagyrészt azért született egyébként, mert még mindig nem tudom eldönteni, hogy troll vagy-e, aki szándékosan érvelési hibákból férceli össze a válaszait, vagy az építő jellegű válaszaid hiánya – a Pride üzenetes rész ez alól kivétel – tényleg tükrözi-e a gondolataidat.
Miért, szerinted milyen üzenetet hordoz az, ami nem diszkriminál bőrszín alapján? Rosszat? Ja igen, tudom, szerinted a roma lmbt már exhibicionista. Erre az volt a magyarázatod, mert ez egy kissebbség a kissebbségben és ezért irgum-burgum. Erre az agymenésre milyen cáfolatot vársz?
Trollkodásról beszélsz, de te mindenféle hülye indokot összehordasz, hogy miért nem toleráns valami, amiknek a jó része nem is létező probléma.
Ezen logika mentén te vagy a troll, esetleg valami akadékoskodó beidegződésben szenvedsz.
Már hol teremtene a pride szakadékot a heterok és lmbt-ék között, amikor minden évben heterok is vonulnak az lmbt emberek mellett? A heterok nincsenek róla kizárva, kiközösítve. Ugyanúgy ők is felvonulhatnak. Megint csak olyan problémát sikerült előhoznad, ami nem is létezik.
A vonuláson pedig nem lehet különbséget tenni hetero és nem hetero között, ergo pont azt az üzenetet hordozza, hogy nem vagyunk különbözőek. Persze ehhez megint nem a kurucinfót kell használni forrásként.
Olyan nem létezik, hogy genderista. Szerintem a férfihangos vagy tökömtudja milyen bölcselkedést is hanyagold vagy legalább olvass utána máshonnan is. Spoiler: a genderelmélet nem arról szól, hogy el kell nyomni a fehér heteroszexuális férfiakat.
Mi a túrót tükrözne, ha nem a gondolataimat? Hogyan lehet építű jellegű választ adni a roma lmbt-re, a túl hangos zenére, a táncoló férfiakra és az útlezárásra? Komolytalan dolgokra csak komolytalanul tudok reagálni, bocs.
Én alapvetően fontosnak tartom a Pride-ot, mert így legalább évente 1 napon egy rövidke híradóbejátszás a melegekről is szól.
Azonban a kivitelezéssel nem értek egyet. A Pride célközönsége végső soron a többségi társadalom, hiszen őket kell jobb belátásra bírni, hogy vegyék észre: mi is létezünk, mi is ennek a társadalomnak teljes jogú tagjai (akarunk) lenni.
Viszont amíg a Pride-on jelen vannak a visszataszító kinézetű, botrányt keltő emberek, addig nem várhatunk el a társadalomtól semmilyen elfogadást.
Van mondjuk egy átlegember, aki abban a hitben él, hogy ő még meleget nem látott (mert nem tudja hogy pl. a számára legjobb fej munkatársa is meleg), namost ez az ember csak a híradók bejátszásaiból fog bármilyen információt kapni a melegekről. És ott mit lát? Undorító kinézetű, tangában vonagló "férfiakat", pávatollal a hátsójukban szaladgáló travikat, papnak öltözött, Bibliát gyalázó egyéneket... ilyen emberek láttán miért fogadná el bárki is a melegeket? A helyében én is azt mondanám, hogy ezek a melegek valami gusztustalan emberek lehetnek.
Szóval szerintem ezen kellene változtatni, hozni egy olyan szabályt, hogy csak normális kinézetű és viselkedésű emberek vehetnek részt a Pride-on, és akkor talán a társadalom is meglátná, hogy Jéé, nem is olyan rossz eza Pride, s nem is olyan gázosak ezek a melegek, hiszen itt csak normális, átlagos kinézetű férfiakat és nőket lehet látni.
Én melegként nem vagyok kibékülve a Pride-dal. Azzal értek egyet, hogy sokkal többet árt. Illetve alapvetően nagyon nem szeretem a magamutogató csilli-villi társaimat. (Nem transzikra gondolok.) Úgyhogy engem nem tud megérinteni. Én boldog vagyok párommal és felvonulás nélkül.
29/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!