Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti mit gondoltok a Budapest Pride-ról?
Maga a Pride egy csodoás dolog, ünnepeljük a sokszínüséget. Legalábbis máshol ez van. Magyarországon sajnos nem igazán ezt váltja ki, így szerintem felesleges megtartani, tényleg inkabb polgárpukkasztó töltetű. Mindenesetre remélem ez a jövőben egyszer majd megváltozik :)
22/f
Engem sosem érdekeltek, ezek a nyugatmajmoló dolgok, mint Valentin nap, Halloween, vagy éppenséggel ez a Pride. Okés, hogy mindegyik jópofa meg bulis is lehet akár, de nincs benne semmi eredeti. A Pride megítélését ráadásul igencsak le tudja rontani, amikor egyesek utcára nem illő ruházatban csinálnak igencsak intim dolgokat, polgárpukkasztás címszó alatt. Szerintem ez nem polgárpukkasztás, hanem egyszerűen büntetőjogi kategória:
"Btk. 205. § (1) Aki magát nemi vágyának felkeltése vagy kielégítése céljából más előtt szeméremsértő módon mutogatja, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
...azon kívül, hogy mi értelme van a polgárpukkasztásnak? Ha én provokálok valakit/valakiket, akkor nem hiszem, hogy utána tiszteletet és elfogadást várhatnék el cserébe (sőt, azokból is nagy valószínűséggel ellenszenvet fogok kiváltani, akiknek semmi baja nem volt velem előtte).
Egyébként támogatom a meleg házasságot, mert az azért elég nagy szívás, hogy 40 évig együtt lakik egy meleg pár és a pár egyik tagjának halála esetén a másik jogilag nem tarthat igényt semmiféle örökségre.
A gyermek örökbefogadásról nem is beszélve. A gyermekotthonok tele vannak roma származású gyerekekkel. Miért ne adhatnánk meg nekik az esélyt, hogy legalább egy meleg pár örökbe fogadhassa őket.
"mert ettől a cirkusztól"
Nem a vonulók cirkuszolnak, hanem a nácik.
#5: na a tipikus példája vagy azoknak, akik miatt nem fogadják el az emberek a melegeket. Gyűlölködsz ugyanúgy, mint az a pár ellentüntető. A nagy gyűlölködésben közben elfelejted, hogy a Pride arról szólna, hogy elfogadják a melegeket. De a beteges üldözési mániád miatt, azt hiszed, hogy téged megvet minden nem-meleg, ezért aztán gyűlölöd mindet és a gyűlöletedtől fűtve, pusztán a provokálás kedvéért mész felvonulgatni.
Keress egy pszichológust szerintem.
Mondjuk aki a kurucinfóról, meg a 888-ról tájékozódik arról, hogy mi a pride, arról ehiszem, hogy rossz véleménnyel lesz az lmbt emberekről. De esetleg érdemes lenne megnézni egy pride-os honlapon is, hogy mi a pride és miket lehet csinálni ott.
(Egyébként egész hónapban fog tartani.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!