Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti mit gondoltok a Budapest Pride-ról?
Hát ez momentán nem kurucinfó, meg alfahír:
„Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) közleményben szólította fel a Budapest Pride-ot a provokáció beszüntetésére.
A Budapest Pride-on, bár a tolerancia, elfogadás rendezvényeként hirdeti magát, minden évben súlyosan sértenek meg embereket hitükben, meggyőződésükben és vallásgyalázást követnek el. Őket nem lehet bántani, de ők bánthatnak bárkit. Papi vagy apáca ruhában provokálnak, kifigurázva e hivatás művelőit és a keresztény hithez tartozó embereket. (…) Felszólítjuk a Pride szervezőit, hogy gondoskodjanak arról, hogy ne fordulhasson elő a korábbi évekhez hasonló vallásgyalázás és emberek millióinak a megsértése” – zárul a közlemény.
Mi ebben a vonaglás? Sétálnak egyet a városban. És milyen exhibicionista viselkedésről beszélsz? Mindenkinek szürke egyenruhában, katonás rendben kéne sétálgatnia az utcán? A nők esetleg viseljenek fejkendőt is? Aki már kicsit más divat szerint öltözködik, az provokálni akar? xD
Mond már meg itt ki szerinted az exhibicionista szerinted? https://www.youtube.com/watch?v=EChHOjPIXyQ
Az egyetlen provokáló tényező a beszivárgó neonáci csürhe volt.
Arról meg nem tehetek, hogy a programfüzetet sem vagy képes elolvasni, amit belinkeltem.
#13 A vonaglás szót a fesztiválhangulat miatt használtam, amit az általad linkelt programfüzetben feltüntetett programok alátámasztanak szerintem. Nem állítottam, hogy szürke egyenruhában kellene megjelennie a Pride-on résztvevő embereknek, azt mondtam, hogy a fesztivál struktúrája intoleráns, mert támogatja az exhibicionista viselkedést – minél másabb vagy, annál inkább neked szól a fesztivál. Ez az üzenet, lásd: „roma LMBTQ hét”.
A videót egyrészt azért nem minősítem, mert vágott, másrészt mert a felvonulás első napján készült, harmadszor pedig meglehetősen biztos vagyok benne, hogy 20 másodperc alatt találnék ugyanezen videómegosztón magyarországi Pride-ról készült felvételt, ahol a legocsmányabb jelmezekben táncolnak meleg férfiak.
Egyébként ha a te álláspontod a helytálló, miszerint ez a Pride nem más, mint mondandó nélküli fesztiválozás („miért kéne diskurzust generálnia?”), akkor nincs létjogosultsága magát progresszívnak beállítani, valamint nincs értelme beszélni róla.
14. Na jó, te már csak véletlenszerűen húzol ki érveket a bűvészkalapból.
A vonaglás az, amikor valaki rángatózva mozog (pl. egyes mélykeresztény szertartásokon, amikor beléjük száll a szentlélek). De ha ez szerinted szinonimája a sétának, az előadás hallgatásnak, a könyvek vásárlásának és a bográcsozásnak is, akkor nem csoda, hogy egyesek a világ legnehezebb nyelvének tartják a magyart.
Tehát szerinted a romásag az egy exhibicionista viselkedés? Mit tanácsolsz akkor? Fehérítse ki magát a pride idejére, hogy kevésbé legyen provokáló? Esetleg tiltsák be azt, hogy fehéreken kívül más részt vegyen a rendezvényen?
20 másodperc alatt? Ha lenne ilyen, akkor az ellenzők már rég ezzel árasztották volna el a netet, hogy igazolják a lázálmaikat. Szerintük a jelmezben táncoló férfiak a világvégei előjelei. Lásd: Billy Elliot.
Nos, nem a pridosok érvelnek vele, hanem mindig az ellenzői.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!