Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egyneműek házasságáról mi a véleményed?
Én nem tartom magam vallásosnak, viszont nagyon komolyan hiszek Istenben.
Én úgy tartom, hogy ez az egész "aki-meleg-az-a-pokolban-melegszik-tovább" csak az emberek által kitalált humbug, mert anno a vallás kitűnő eszköze volt az emberek tömeges irányításának.
Ha Isten létezik, akkor nem hinném hogy különbséget tenne ember és ember között csak azért, mert az egyik hetero, a másik homo.
Attól függ, vallási, vagy papír lapú ?
A vallási szerintem nem illik egyik egyház tervébe sem, valamiért nem szeretik a homoszexuálisokat valahogy.
A "polgári" pedig végül is jó dolog. Ha elismerik az ilyen kapcsolatokat is, nem csak a hagyományosakat.
A férj/feleség joga sokszor jó. Mondjuk orvosi dolgoknál.
#4 vagyok. Válaszolva kérdésedre:
Számomra ez férfi és nő szövetsége, hogy családot alapítsanak, esetleg utódot nemzzenek. A hagyományos, jól bevált családmodell alapja. Eleve, hogy hangzik már, hogy férj és férj? Vagy feleség és feleség? Belegondolni is vicc. Ez nem véletlenül van így. Vagyoni és életközösség is, de elsősorban a család az utódnemzésnek ad jogi keretet, illetve korábban a szexualitásnak is erkölcsit. Nem muszáj benne gyereket nemzeni, de férfi és nő közt jön létre. Épp úgy nem támogatom az azonos neműek gyerekvállalását sem. Értem, senki nem szándékosan homi és boldog akar lenni. De adjunk már normális keretet a gyereknemzésnek, nevelésnek…
Az más kérdés, hogy a gyakorlatban sok házasság megy tönkre vagy sok ember rossz szülő. Ez nem a házasság hibája, hanem az egyéneké és a modern társadalomé. Nem vagyok vallásos, de van vallási ismeretem, egykor hívő voltam. Úgy gondolom, vannak dolgok, amik nem szorulnak megújulásra. Ami működött több ezer évig, azt nem kell elrontani. Mondom ezt jobbára liberális világnézettel, globalista gondolkodással. A melegházasság nekem nem fér bele. Nincs velük bajom, max a faroklengető, felvonulgató típussal. A szexualitásod magánügy, ahogy az enyém is.
“Úgy gondolom, vannak dolgok, amik nem szorulnak megújulásra. Ami működött több ezer évig, azt nem kell elrontani.“
Mikor működött valaha a vallás jól? 😀 Régebben manipulálásra használták, meg pénzszerzésre. Most is bemész a templomba es 80% öreg. Mi lesz majd ha ők meghalnak? Semmi, az egész egyház hanyatlik.. de igazából ideje már úgy is csak a tudományokat hátráltatta.
Na meg Isten teremtette az embereket, akkor meg mi a baja velük? 😂 Elvégre én se szoktam a saját munkámat leköpdösni.
Amúgy a jogi házasságot én támogatnám bármi áron. Kereszténységnek meg úgy is mind1, azt a papírt akár a WCn is le lehet húzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!