Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van itt olyan meleg, aki vallásos indíttatásból él önmegtartóztató élete?
Hogyan jutottál erre a döntésre?
Mik a nehézségek? Mik ennek az életformának a gyümölcsei?
Egyáltalán nincs párod, vagy csak bizonyos dolgokat nem tesztek meg?
Az most sokadlagos, hogy melyik vallásról van szó.
Nem azokra az emberekre vagyok kíváncsi, akik szerint az önmegtartóztatás, vagy úgy általában a vallás hülyeség. Ők most ne szóljanak hozzá, ha lehet.
Én vallásos melegként nap mint nap küzdök ezzel a problémával. Nagyon szigorú vallásos családban és közösségben nevelkedtem, ahol a szexualitást minden tekintetben a Biblia tanításai szerint értelmezzük. 13 éves kormban kezdtem érezni hogy nagy gondok vannak velem, így segítséget kértem a szüleimtől. Először nagyon kiborultak, de aztán szerencsére nem tagadtak ki. A közösségünk is mellém állt, és segítettek benne hogy ne térjek le a helyes útról. Jártam pszichológusnál, de ott nem jó irányba tereltek, így inkább az atyától kértünk segítséget. Ő imádkozott a lelkemért. Sajnos a vágyaim nem szűntek meg, ez azt jelenti hogy ez az én keresztem. Így kell élnem, és a legszigorúbb önmegtartóztató életet gyakorolnom.
Most 26 éves vagyok, sosem éltem ki a vágyaim. Sikerült is ezt teljesen elfojtani magamban. Régebben előfordult hogy magamhoz nyúltam, de ezek borzalmas bűntudatot okoztak, és mocskosnak éreztem magam. Ezért valahogy megbüntettem magam utána vagy kárt tettem megamban. Ma már sokkal jobb a helyzet, mert sosem nyúlok magamhoz, és a bűnös vágy is egyre ritkábban jön elő. Ezt sokféle módon el lehet érni. Minden izgató dolgot kerülni kell, sokat kell dolgozni, hogy eltereljük a figyelmünket. A sport is sokat segít, ha olyan gondolatok jönnek elmegyek valami nagyon fárasztó sportot űzni. Végső esetben lehet böjtölni, én teljesen elhagyom az evést egy napra, így a mérgek kiürülnek, illetve legyengülök, nincs kedvem a dologhoz. A hideg vizes fürdő is segíthet.
Ezek a módszerek sikeresek. Ennek ellenére a Sátán álmomban még meg tud kísérteni, és előfordul éjszakai magömlés. Ez már nagyon ritkán fordul elő, fél évnél gyakrabban sohasem, de jó esetben évente egyszer. Ebben az esetben mindig feltörnek a negatív gondolatok, de nem adom fel. Vezekelni kell utána, sokat imádkozni.
Sajnos a mai világ nagyon tele van impulzusokkal, így nagyon nehéz, de nem lehetetlen így élni.
Sajnos a családom törekvéseim ellenére nem kezel már ugyan úgy, de nem tagadtak ki. A vallási közösség sokat segít, ők alapvetően most sem bánnak velem rosszabbul.
Kedves 8-as. Isten kihívások elé állítja az embert. Én Hetednapi Adventista vagyok. Ez egy keresztény egyház. Nézetünk szerint a homoszexuális cselekedet bűn, én ezzel a hajlammal rendelkezem, de magát a bűnt kerülöm. Isten a szexuális tevékenységet csak gyermeknemzés esetén engedélyezi, minden más esetben tartózkodni kell tőle. Így a maszturbáció eleve kizárt. Az éjszakai magömlés természetes dolog, és így magától ürül a sperma. A egyik atya arról beszélt nekem, hogy ez nem bűn, hisz Isten így szabadít meg a vágytól. Ez a cölibátust gyakorló papoknál is ugyan így van és nem számít bűnnek. Nálam ez azért bűnös dolog, mert szörnyű gonosz álmaim vannak ilyenkor. Férfiakkal teszek tisztátalan dolgokat, és ezt nagyon élvezem. Sajnos fél évente, évente előfordul. Ezen álmok és az élvezet amit átélek, még a hitem is megingatják, elbizonytalanítanak. Ez nagyon nem jó. Ezért bűntudatom van, és vezekelnem kell. Ez természetes dolog, hiszen az ember hiába törekszik a jóra, mindig követ el bűnt.
Amúgy maga a bűntudat is egy jel erre, az embernek nincs ok nélkül bűntudata, csak ha vétkezett. Isten így szól azokhoz akiket szeret, hogy figyelmeztesse őket.
Kedves 9-es.
Akármilyen vallású is vagy, abban talán megegyezhetünk, hogy semmi olyan nem lehet bűn, amit nem a tudat szabályoz. A bűn vallásos deffiníciója az, hogy tudva és akarva ellent mondunk Isten akaratának. A magömlést se nem tudod, se nem akarod. És az álmodást sem tudod és az álmodást sem akarod.
És a magömlés természetes. Mint mondottam, a sperma folyamatosan termelődik. Valahogyan ki kell jönnie. Ha a magömlés bűn lenne, akkor bűn lehetne a nőknél a havi baj is vagy éppen a wc-zés.
Az ilyen vallásilag szélsőséges emberek a nem vallásosakat még inkább elriasztják a hittől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!