Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Miért ítélik el az emberek...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért ítélik el az emberek azt, ha két ember szereti egymást, ha azok azonos neműek?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy furán hangzik, amit leírok, de sajnos tipikusan az az ember vagyok, aki nagyon vágyik arra, hogy elfogadják, miközben önmagát sem tudja elfogadni.

Pár barátom tudja, hogy meleg vagyok, eddig elég jól fogadták.

Viszont nagyon félek attól, hogy mások elítélnének, folyamatosan ezen kattog az agyam...

És sokszor azon is, hogy azok, akik nem tudják vajon mit gondolnának erről, nem ítélnének-e el, ha tudnák.

Tudom, túlzottan érdekel az emberek véleménye, de erről nem tehetek.

A másik dolog, ami meg ezzel ellentétes kissé az az, hogy ha lesz egy kapcsolatom, akkor azt egy kicait meg akarom élni... Nem akarom elrejteni a kapcsolatomat, nem akarok a négy fal között élni, nem is tudnék...

Egy ugyanolyan kapcsolatot akarok, mint a hetero párok, csak azonos nemű partnerrel...

Ez olyan rossz lenne? Elítélnének az emberek?

2017. dec. 2. 00:11
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:
15%

#30 A szándékos félreértés és aztán az aranyközépútra hivatkozás gyakori és közkedvelt érvelési hiba nem csak nálunk, hanem, úgy tűnik, egy általad fejlettebbnek minősített civlizáció egyik képviselőjénél is. Amikor heteroszexuálist és homoszexuálist írok, szerintem érthető, hogy nem mindösszesen két csoportba sorolom az embereket, hanem az olvasható hosszúságú szöveg érdekében próbálok tömören fogalmazni, ezért nem azt írom, hogy "a társadalmat alkotó emberek többségének szexuális preferenciája, ismereteim szerint, a Kinsey-skálán közelebb áll a heteroszexualitáshoz, mint a homoszexualitáshoz, ezért a deviancia szó a valódi jelentése miatt szerintem alkalmazható a homoszexuális vágy jellemzésére". Na de most leírtam az érthetőség kedvéért.

Azt állítod, hogy aki az egynemű emberek csókolózását undorítónak tartja, az ő maga is látens homoszexuális. Ezt az állításodat nem támasztottad alá sem dokumentált, általánosan megfigyelhető pszichológiai folyamatokkal, sem kísérleti eredményekkel, úgyhogy megteszem én helyetted, és így tudok rá reagálni – sajnos a wikipédián nincs magyar nyelvű "látens homoszexualitás" nevű szócikk, ezért az angol verzióból másolok.

"A theory that homophobia is a result of latent homosexuality was put forth in the late 20th century. A 1996 study conducted at the University of Georgia by Henry Adams, Lester Wright Jr., and Bethany Lohr indicates that a number of homophobic males exhibit latent homosexuality. The research was done on 64 heterosexual men, 35 of whom exhibited homophobic traits and 29 who did not. They were assigned to groups on the basis of their scores on the Index of Homophobia (W. W. Hudson & W. A. Ricketts, 1980). The groups did not differ in aggression.[...]" (Wikipédiáról schmittelve)

A kísérlet leírása tovább folytatódik. Összegezve az eredmény az lett, hogy a W. W. Hudson és W. A. Ricketts által 1980-ban megírt tanulmányban felállított homofóbia skála szerint az erősen homofób embernek számító alanyok 54%-ánál (19 ember) mértek valamilyen szintű erekciót férfi homoszexuális képanyag vetítése során, míg a nem hobofóboknál ez az arány 24% volt (7 ember). A videó vetítését követően mindkét csoportban megnőtt a mért erekció aránya 80 és 66%-ra.

Nos tegyük fel, hogy ez a 64 emberen végzett, 21 éves kísérlet megállja a helyét és a homofóbok 80%-a látens meleg – amivel, szerintem, semmi baj nincs egyébként. A kísérlet hitelessége sok oldalról támadható, ilyen érvek olvashatóak már a kísérlet leírása alatt is, ha érdekelnek. A tömörítés miatt itt nem megyek bele. Belátható , hogy az "undort maximum akkor vált ki egy emberből a homoszexualitás látványa, ha látens meleg" kijelentésed valószínűleg nem fedi a valóságot, lásd a kísérletben szereplő 20% lankadt péniszű homofób. És azt is gondolom, hogy az undor akkor is ki van váltva, ha természetellenesnek gondolja az illető a látványt, és akkor is, ha csak képtelen szembenézni önmagával. Az elszenvedő fél esetleges pszichológiai problémájával etikátlan igazolni az elkövető tettének legitimitását szerintem.

A megítélés különbségét az utcán egymást faló emberek egy- vagy többneműségében abban látom, hogy az utóbbi esetében két ember szeretetéből potenciálisan születhet gyerek, még ha a megtermékenyítés nem is nyilvánosan zajlik, az előbbiből azonban nem. Az indiszkréciónak, melyet mindkét pár elkövet szerintem, ha a nyílt utcán csókolózik, a homoszexuális párnál a társadalom felé törlesztése esélytelen, mert teljesen öncélú és nem tartalmazza a jövő potenciálját.

2017. dec. 4. 04:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!