Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mikor lesz legális az örökbefogadás meleg/leszbikus pároknak és a melegházasság Magyarországon?
Véleményem szerint, amint a Fidesz nem lesz hatalmon, helyére pedig valamelyik elfogadóbb párt kerül. (LMP,Momentum, DK?) A következő 4 évben semmiképp, de utána ha megszakadna a Fidesz többség a szavazók körében, reálisabb esélye lenne.
Momentumról biztosan tudom h szeretnék.
28/F
Én is meleg vagyok és az úgymond 'homofób' kommentelő védelmében szólalnék föl. Civilizált emberek vagyunk, kérem szépen. Addig, míg senki emberi méltóságát nem sérti, nem kelt gyűlöletet másokban, az ő nevében is kikérem magamnak, hogy le legyen torkolva a véleményéért.
Nem egyezik vele a véleményem, mert nem, de ettől még nem lesz homofób, nem lesz intoleráns, egyszerűen konzervatívabb gondolkodású. Engedtessék már meg, hogy egy konzervatívnak is legyen önálló véleménye, amiért nem fújjog senki.
Én büszke liberális vagyok, de a szabadságjogokat más esetében is elfogadom és gyakorlom. Ha valakinek valamilyen véleménye van, senkinek semmi joga nincs letorkolni érte.
Jaaa, hogy a konzervatívok lassítják az elfogadásunkat? Mert az, ha elküldjük a fenébe azért, mert nem egyezik a véleményünk, az segít, igaz?
Értelmes konzervatív igenis meggyőzhető normális érvekkel, hepciáskodás nélkül is.
Szálljunk már magunkba!
Nos, kedves kérdező. :)
Azt gondolom erről a kérdésről, hogy a dolog nem feltétlenül lehetetlen, nem kell annyira nagyon rémeket látni. A közéletre kevés kivétellel igaz, hogy a valóságos helyzet mindig jobb a hangulatnál.
A jelenlegi jobbközép kormányzat nem olyan elvadultan náci, mint az hirdetik.
A korrupciót most hanyagoljuk, mert nem ide tartozik, a lényeg az, hogy jelenleg többek között azért is rossz a helyzet, mert nemzetközi szinten is politikai válságot élünk meg, ez kihat nyilván a magyar helyzetre is; ugyanakkor még jelenleg is azt kell mondjam, a Kormány nyílt az új felé. A másik ok, hogy miért is rossz a közhangulat, éppen ebben keresendő. A mutyit most szintén mellőzve, folyamatosan új rendre áll át a kormányzás, a jogrend. A régebbi szigorúan közösségelvű jogrendben egyre jobban teret nyernek az egyéni jogok érvényesítését célzó intézkedések, ami a mi helyzetünkből nagyon jó. :)
Szóval szerintem maximum 5-10 év.
17/passzív
Szerintem még nagyon sokára. Egyrészt a magyar társadalom még nem jutott el arra a magasabb értelmi szintre hogy ezt elfogadja, másrészt amíg jobboldali kormányaink vannak, addig biztos nem lesz előrelépés. Ráadásul olyan erősen nyomják a homofób propagandát, hogy attól még egy elfogadóbb ember is utálni fogja a melegeket. Főleg most, amikor még a csapból is a család témája folyik, ebben a kontextusban vannak a gonosz melegek, akik egytől egyig a nagy nyugati liberalizmus bérencei, akik minden erejükkel arra törekednek, hogy a családokat szétrobbantsák, tönkretegyék, hogy a gyermekeknek ne legyenek szüleik stb.
Szóval ha én megkapnám azt az alapvető jogot, hogy a párommal (6 év után) összeházasodjak, azzal én családok ezreinek az életét tenném tönkre. :-)
13-as válaszolóval nem értek egyet. Lehet nem egy országban élünk. :D Úgy gondolom, hogy a melegek helyzete, megítélése lassú javuló pályán van. A kormány, és úgy a pártok jelentős része nem is vesz tudomást erről a 500-700 ezer fős táborról, mintha nem is léteznénk. És ne érezzem magam másodrendű állampolgárnak? Ha pedig emlegetve van az LMBTQ közösség, akkor negatív értelemben. Hamarabb foglalkoznak bármi mással, csak velünk ne kelljen.
A társadalom már sokkal nyitottabb, mint 10 évvel ezelőtt. Meg merném kockáztatni, hogy a melegházasság, és örökbefogadás törvényesítése csak a legszegényebb, illetve vidéki területeken okozna az emberekben bármiféle rosszallást. Szóval társadalmilag már majdnem érett erre a lépésre a magyar társadalom.
Hogy mikor lesz legális? Amint a politikában felértékelődnek az LMBTQ tábor szavazatai.
ma 00:48
Köszönöm! Szívemből szóltál
Házasodni lehet külföldön, úgyhogy ha egy azonos nemű pár házasodni akar nincs előtte akadály jogilag, max.anyagilag lehet megterhelő.
Az örökbefogadás engem nem izgat, egyedülállóan lehet örökbefogadni, de nem akarok olyan gyereket nevelni akihez alig van közöm. Bár ebben mi, leszbikus nők könnyebb helyzetben vagyunk, spermabankból vagy spermadonortól lehet saját gyerekünk, de a melegeknek is, csak megfelelő béranyát kell találni, ami bár nincs tapasztalatom a téméban, de gondolom, hogy nagyon nehéz.
Egy ismerős meleg párnak az egyikük húga volt a béranya. Tehát a férfi párjának a spermájával megtermékenyítették a húgát (fecskendőt használtak,nem volt közösülés), aki kihordta a babát és most együtt nevelik a gyereket, aki az egyikük fia, a másiknak pedig unokaöccse. Így nyílván jobban kötödnek hozzá,mintha idegen gyerek volna és fényévekkel könnyebb volt, mintha örökbefogadtak volna, nem kellett semmilyen jogi torturát átszenvedniük, nem lesznek jogi herce-hurcák,nem lehet szava a gyámügynek, hiszen a verszerinti,törvényes apa neveli a kicsit. Csak 9 hónapot kellett rá várniuk:-) Egy baráti leszbikus párnak is rég született gyereke, épp egy meleg barátunk segített nekik,(szintén mesterséges megtermékenyítéssel).
Szóval a lényeg, amire rá szerettem volna világítani, hogy nem kell a kormányra várnunk, aki háasodni vagy gyereket nevelni szeretne annak minden lehetősége meg van hozzá.
26/L/N
A külföldön kötött házasságot Magyarországon bejegyzett élettársi kapcsolatként fogadják el.
A béranya nem legális Magyarországon. Persze az ilyen a "párom húga" típusú dolog megint más, de nem mindenkinek van húga és ha van is húga, azért ez senkitől sem elvárható szerintem.
Az örökbefogadás egyedülállóként lehet, de sokszor a melegek és leszbikusok számára itt is úgy nehezítik meg a dolgot, ahogy csak lehet, illetve nyilván, mint egyedülálló a sor végére kerülsz, ennek pedig vannak bizonyos következményei, például a gyerek korára vonatkozóan stb (persze ez már a legkisebb dolog az egészben, de azért nem mindegy, hogy pár hónapos vagy több éves gyerek kerül a párhoz).
Akinek az a fontos, hogy házas legyen a párjával azt nem érdekli, hogy a kormány minek veszi. A lényeg, hogy megkötötték a házasságot, Magyarország veheti aminek akarja.
Külföldön vannak hivatásos béranyák, igaz, hogy költségesebb de megoldható.
De itthon is lehet találni nem hivatalosan béranyát, van sok nő, aki ezért vagy azért vevő lenne rá. Pl.egy szegényebb nő pénzért vagy más nőrokon, akinek már van több gyereke, de akár abban is látok fantáziát,hogy egy meleg és egy leszbikus pár közös megegyezés és sok , alapos megbeszélés után összefog, kölcsönösen segítenek egymásnak. A meleg pár ad spermát, a leszbikus pár ki tudja hordani a babákat, és "egy nektek,egy nekünk". Ingyenes, probléma mentes,saját gyerek, újszülött korától lehet nevelni, a várakozási idő 9 hónap. Ennyi.
* Vagy még esetleg ha egy meleg és leszbikus pár egy-egy tagja látszatra, csak formisan házasságot köt, és "heteró" házaspárként jelentkezik örökbefogadásra.Mindkét kamupár örökbefogad egy-egy babát és egyiket a meleg, másikat a leszbikus pár neveli fel a gyakorlatban, hivatalosan meg a "házaspárok". Pár év múlva ha rendeződött a babák jogi helyzete el lehet válni.
De ezt nem tartom praktikusnak, mivel így közös erővel egy saját ,vérszerinti focicsapatot is lehet csinálni.
Van sok lehetőség, kinek mi a megfelelő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!