Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek? Úgyérzem a helyzetem lehetetlen.18/F
Nos, hol is kezdjem. Szerbiában élek, egy kis faluban, és szomszédos városba járok gimibe. Tovább szeretnék tanulni, és elakarom kezdeni a felkészülést Novemberben. A szüleim támogatják, viszont nemtudom, hogy azután is támogatni fogják-e, miután elmondtam nekik azt, hogy meleg vagyok. Nemakarom őket "lehúzni" pénzzel, hogy támogassanak egy olyan embert, aki nem én vagyok, mert ugye nemtudják rólam, hogy meleg vagyok. Épp ezért elakarom nekik mondani, hogy mi a helyzet, mielőtt elkezdem a felkészülést, mert úgyérzem igazsgágtalan lenne, ha nemtudnák rólam, és úgy költenének sok pénzt a különórákra, és egyebekre ezzel kapcsolatban. Édesapám elitéli a melegeket, és úgy jellemezte, hogy "az ilyen embereket a középkorban kivégezték mint a sz*rt". Édesanyámmal, és a nővéremmel nem beszéltem erről, anyával egyszer feljött téma, egy rokonunkal kapcsolatban, de nem beszélt elutasitóan, illetve elitélően a homoszexualitásról. A nővérem állsápontját nemtudom, viszont szerintem elfogadna, olyannak amilyen vagyok. Ha meglenne a magyar állampolgárságom (folyamatban van a visszahonositás), akkor tudnák mit kezdeni, ha netán kitagadnak, mert elmennék külföldre dolgozni, igy viszont nemtudom mitévő legyek. Előre is köszönöm az épitő jellegű válaszokat.
U.I: Olyan emberek, akik elitélik a melegeket, kérem ne irjanak, mert ezen a helyzeten az itélkező válaszok nemtudnak segiteni, köszönöm.
Szia. Figyelj, egy baráti jó tanácsot hadd mondjak: ha a szüleid homofóbok, eszedbe ne jusson elmondani, hogy meleg vagy, ameddig nem vagy tőlük független. (apukád eléggé annak tűnik, anyukádat meg nem lenne szép olyan helyzetbe hozni, hogy hazudnia kelljen apukádnak)
Ez kihasználásnak tűnhet, főleg annak fényében, amit mondtál, de nem az. A szüleidnek az a dolga, hogy támogasson téged az életed elkezdésében, függetlenül attól, hogy meleg vagy, vagy hetero. Ha emiatt nem támogatnának, az az ő hibájuk, mint szülőké. És hidd el, nem vagy "más" ember, mert meleg vagy – így nem is támogatnának egy olyan embert, aki nem is te vagy, mert te önmagad vagy – melegen, vagy heteron, mindegy ilyen téren.
Tehát, visszatérve: ne mondd el, hogy meleg vagy; egyetem alatt úgyis szabadabb közegben leszel, keríthetsz magadnak egy helyes fiút, elkezdesz dolgozni, és ha független vagy, akkor mondd el nekik. Addig semmiképp, mert hatalmas családi viszály lehet belőle, aminek a végén úgyis te húzod a rövidebbet.
Szerintem az a biztosabb, ha elkezded a külödórákat és továbbtanulsz. A jövőd a legfontosabb, jó lenne ha egyenesbe kerülnél.
Ha annyira elszabadulnának otthon később az indulatok emiatt (ami azért nagyon remélem nem fog megtörténni), akkor ha úgy érzed helyesnek fisszafizetheted a rád költött pénzt.
A szülő dolga az, hogy támogassa a gyerekét. A gyerek (még ha fiatal felnőtt is mint te most) szempontjából nem lehúzás elfogadni ezt a támogatást, mert ez az élet rendje.
Azt meg, hogy meleg vagy, semmi szín alatt ne mondd el, ha kis esélyt is látsz arra, hogy negatív hatása lesz az életedre. A szülői támogatásnak nem lehet feltétele semmi ilyesmi.
Az első jót írt, én is ezt javaslom, ráadásul hasonlón mentem keresztül. Elvégeztem az egyetemet, dolgozni kezdtem, és akkor nyíltam csak meg a családom előtt.
Először nővérem pasijának mondtam el, aki támogatott abban hogy a nővéremnek is elmondjam. Pár évre rá mondtam el a szüleimnek amíg elég bátorságot szereztem hozzá. Ez 3 éve volt, viszonylag jól fogadták, de nem repdestek az örömtől.
NE MOND EL!
Amíg nincs biztos háttered, stb addig ne tedd meg. Amúgy ezt a tanácsot tartom a barátokra is. Inkább legyen egy meleg haverod akinek mesélsz, mint egy heteró aki utána pletykál.
Szia
Függetlenül attól, hogy a szüleid mit gondolnak a melegekről, ők vállaltak gyereket. Ebben bizony nagyon sok minden benne van, és kedvelik a dolgot vagy sem, az ő feladatuk az, hogy felneveljenek.
Ez a szülő feladata, és ebben a taníttatásod is benne van, egészen addig míg el nem tudod kezdeni az önálló életet, ez a minimum.
Szóval szerintem nem használod ki őket azzal, ha nem mondod ezt nekik el, úgyhogy nyugi, és ne legyen ilyesmi miatt bűntudatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!