Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tehetnék fiatal melegként a melegek elfogadásáért?
Pl. úgy, hogy nem a "fiatal melegként" határozod meg magad, hanem simán fiatalként, aki mellesleg homoszexuális. Komolyan, mit kell az ember szexualitásán "felvállalni"? Senkit nem érdekel. Sem a tiéd, sem az enyém. Legyél jó ember, hasznos tagja a társadalomnak és kész. Ennyi.
Lehet lepontozni, annyira nem érdekel.
A felvállalás folyamatban van. :)
És nem viselkedtem eddig sem másképp, mint amilyen vagyok, vagy mint ahogy szeretnék.
Ezt mindenkinek elmondom és elmondtam azzal együtt, hogy meleg vagyok: ugyanaz az ember maradok, mint aki voltam, csak a fiúkat szeretem.
Egyébként pedig én is ilyesmi önkénteskedésre gondoltam. Remélem, hogy hasznomat veszik valahol... Szeretnék tenni azért, hogy egy olyan társadalomban élhessünk, ahol az, hogy valaki meleg egy természetes dolog és ahol nem rökönyödik meg a társadalom nagy része amikor azt hallja, hogy meleg... Ahol a fiatalok nem obszcén és pejoratív szóként használnak egyes szavakat és ahol a meleg kapcsolat ugyanannyira szabad és ugyanannyit ér, mint a heteróké. Egy szabad és nyitott világra vágyom. :)
Nyilván én csak egy porszem vagyok, de több százezer meleg van Magyarországon és bízom benne, hogy ezek az emberek is mások segítségével felvállalhatják önmagukat és egyszer majd ők is segítenek másokat.
Igen, nagyon idealista elképzelés, de mégis úgy érzem, hogy tennünk kell a társadalmi elfogadásért és hogy igenis tenni tudunk érte.
És azzal mivel lesz jobb?
Mondhatod, hogy "senkit nem érdekel" vagy hogy "élj a 4 fal között".
Az elsőre azt mobdom, hogy de, igenis sokakat érdekel!
Szomorú, de egy olyan országban élünk ahol bizony a gyűlölet nagy úr. Nem mondom, a világ jelentős részén még rosszabb a helyzet, de sajnos Szaúd-Arábia vagy Irán helyzetéért vajnyi keveset tehetünk innen.
De a hazánkban igenis tehetünk érte! És van is mit tenni érte.
Ma például mentem a metrón, mellettem a "r#hadt b#zik"-ről beszélt két negyvenes-ötvenes férfi. 10 percen keresztül hallgattam azt, hogy mi tehetünk még arról is, hogy éheznek az országban... (persze nem mondtam, oda, hogy amúgy én is meleg vagyok és elmehetnek a p...ba, pedig lett volna hozzá kedvem).
De ugyanígy pont a napokban mesélte egy meleg barátom, hogy náluk például TANÓRÁN simán elkezdte az egyik srác a melegeket szidni és had ne soroljam milyen jelzőkkel illetni... Perceken keresztül szidta a melegeket, amire a tanár csak bólogatott...
De ugyanígy "b#zizták" már le egy másik meleg ismerősömet a villamoson...
Persze, igen, nem mibden ember ilyen, de pont elég ilyen ember van ahhoz, hogy a melegek nagy részének szorongani és rejtőzködni kell.
Tudom, hogy ide is jönnek majd a homofób kommentek, de az is csak engem igazol: tenni kell az elfogadásért.
Azok az emberek, akik egy-egy elkülöníthetőnek vélt csoportot véleményeznek/megbélyegeznek, azok számára MINDIG a legnegatívabb példa lesz a mérvadó.
Menekülteknél/migránsoknál a nőket zaklató, meg termést lerabló, beilleszkedésre képtelen alakok.
Melegeknél a magukat fesztiválon rózsaszín tangában rázó, Biblia gyalázó egyedek.
Szőkéknél a buták.
Nőknél a rossz vezetők.
Geekeknél az igénytelenek.
Férfiaknál a szex- és egocentrikus majmok.
A Hanzo mainnek közül mind...(JK)
Az egyetlen dolog amit tehetsz, hogy nem TE vagy a legnegatívabb példa. Éld az életed tisztességgel, ahogy minden más embernek is kéne. Ezzel teheted a legtöbbet bármilyen csoport elfogadásáért, amelynek része vagy.
Jó topik! Sajnos egyénileg keveset tehetsz az elfogadtatásért! Az ország nagyon elmaradott érzelmi intelligenciában, nagyon nehéz ez a dolog. Mindenkinek azt szoktam mondani, hogy a legkényelmesebb dolog a világon az ítélkezés (rasszizmus, melegek ócsárolása stb.) és mi magyarok baromi kényelmesek vagyunk. Talán annyit tehetsz, hogy csinálod a dolgaidat tovább "rendesen", mert akik elfogadóak azok úgy sem fognak lealjasodni odáig, hogy becsméreljenek. Akik meg nem olyanok azokat meg úgy is irritálni fogod minden megmozdulással, ha tudják, hogy meleg vagy. (sajnos) Annyira szeretnék én is egy olyan társadalomban élni ahol nem lenne ez téma, mert az azt jelentené, hogy kinőttük ezt a gyerekes viselkedést! :)
Személyes tapasztalataim is borzalmasak, minden munkatársam ítélkező, sok ismerősöm nagyon az. Engem sokszor ("poénból") leb*ziz régi jó barátom, pedig csak annyi a bűnöm, hogy merem vállalni azokat a tulajdonságaimat, hogy: kedvesség, megértés, elfogadás, érzelmesség. Pedig hetero vagyok :) Mondtam is neki legutóbb, hogy tudod mit? Ha b*zinak hívják azt aki ilyen, akkor legyek az, nevetve legyintettem. Rá kell hagyni az ilyenekre. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!