Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok,10 éve milyen volt Magyarországon a melegek megítélése, mennyit változott és mennyit fog változni 10 éven belül?
Elképzelhetőnek tarthatjátok, hogy 10 éve olyan lesz hazánkban is melegek megítélése, mint a fejlett nyugaton?
Például Németországban vagy akár a Benelux vagy Skandináv országokban, ahol az emberek gondolkodásmódja fejlettebb, modernebb?
Mit gondoltok, 10 év múlva lesz melegházasság hazánkban is?
Senki semmit nem sajátít ki. (Legalábbis a témában vágva.)
A meleg jelentheti az is, hogy meleg az idő, vagy éppen a meleg egy tárgy, de azt, hogy valaki az.
Ez egy olyan dolog, hogy attól, hogy a zebra Afrikában szaladgál, attól még az úton lehet egy zebra, ami nem ugyanaz, mint az afrikai zebra, nem kezd el szaladgálni, de attól még zebra.
Amúgy például a "homokos" szó, ha nem olyan fenn hanggal használják szerintem abszolút nem sértő, itt nyilván a szövegkörnyezet és beszédstílus sem mindegy, de aki tanult dialektikát vagy van róla valami fogalma, az tudja, aki meg nem túl jó ebben, annak felesleges ez magyarázni :)
De én pl elmondom, hogy engem sok esetben sokkal jobban zavar, ha valaki azt mondja/mondaná, hogy "más", mert jó, vonzanak a férfiak, egy férfit szeretek és vele akarok élni, de attól még minden másban ugyanolyan vagyok, mint bármelyik másik ember/férfi.
Jó, nyilván... Ha valaki ilyet mond szerintem senki nem fog különösebben megsértődni, de azért a b betűs szavak túlzottan pejoratívak.
Használtok egy jelzőt ami nem utal annak viselőjére, de el van cseszve egy szép magyar szó a 21. századi értelmezésben.. Mitől lenne egy homoszexuális egyén meleg?
A mutáns is szép szó, kifejezőbb is talán, és nem társítjuk annyi mindenhez...
Sajnos erre az esély 0. Úgy értem gondolj bele egy kicsit. A mostani társadalom értelmesebb fiataljai, akik tanulnak és/vagy dolgoznak, hogy jobb életük legyen a jelenlegi gazdaság és politikai helyzet miatt nagy valószínűséggel kimennek külföldre. (Őszintén, ha nem lenne a családom már én is leléptem volna.)
Marad az a része, amelyik olyan mint jómagam, muszájból marad itt (ez sztem elenyésző rész) És marad az, aki képtelen a nyitott gondolkodásra és ahelyett, hogy a saját kis életével foglalkozna, mindig a másik emberrel kötekedik inkább. (mert mindig könnyebb más embert beállítani rossznak mint szembe nézni a saját életében felmerülő sikertelenséggel). Na meg a nyakunkban maradnak a politikusaink is akik nagyon lelkesen tesznek érte, hogy az emberek agyában az értelem helyett inkább a sötétség és beszűkültség nőjön.
Az, hogy MO-n 10 éven belül olyan radikális változás legyen a gondolkodásmódban, mint amit te felvetettél lehetetlen. És ez borzasztóan lehangoló, még úgy is hogy engem konkrétan nem érint az ügy szóval inkább be is fejezem az eszmefuttatásom. :(
Mi az ok hogy itt maradsz?
Amúgy én akiket ismerek hogy kimentek ide oda igen csak színvonal alatt élnek...
Egy lyukat tudnak bérelni szó szerint 200-300 fontért, aligkeresnek 1200 fontot abból megélni nem lehet, az nyomorszint.
Kimennek de az ottani társadalom legalja lesznek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!