Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Mit gondoltok,10 éve milyen...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok,10 éve milyen volt Magyarországon a melegek megítélése, mennyit változott és mennyit fog változni 10 éven belül?

Figyelt kérdés

Elképzelhetőnek tarthatjátok, hogy 10 éve olyan lesz hazánkban is melegek megítélése, mint a fejlett nyugaton?

Például Németországban vagy akár a Benelux vagy Skandináv országokban, ahol az emberek gondolkodásmódja fejlettebb, modernebb?

Mit gondoltok, 10 év múlva lesz melegházasság hazánkban is?

2017. okt. 1. 17:02
1 2 3 4 5 6
 1/57 anonim ***** válasza:
3%
Remélhetőleg olyan elismerésben lessz részük, mint a fejlett Oroszországban!
2017. okt. 1. 17:03
 2/57 anonim ***** válasza:
23%
Maradjunk annyiban hogy amit te hiszel fejlettebb gondolkodas az annyit takar hogy nem.mondjak ki a szemedve mosolyognak de ugyan azt gondoljak mint itthon
2017. okt. 1. 17:04
 3/57 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy a homofóboknak jó érzés ezt hinni, de baromira nincs így.

Elég sokat voltam Belgiumban még régebben, belga fiatalok között.

Nálunk ha 2 fiú csókolózik az rögtön "fújj", ha egy kicsit kevésbé értelmiségi körbe kerül az ember.

A saját környezetemet illetően ezzel kapcsolatban nincsenek nagy problémáim, de azért nem csókolóznék nyilvános helyen a barátommal, mert tudom, hogy sok a primitív ember.

Belgiumban? Semmi, ha 2 fiú csókolózik? Senki meg sem lepődik. Normális. ("juste amical" vagy valami hasonlót mondtak.)

Pedig vidéken voltam, egy kis városban és nem "űber értelmiségi" körökben, sőt....

2017. okt. 1. 17:16
 4/57 anonim ***** válasza:
34%
2-sel értek egyet! Nagy-Britanniában élek. Itt simán láthatsz az utcán meleg párokat kézenfogva sétálni, senki nem lepődik meg rajta, senki nem csinál ügyet belőle. Viszont amit saját magukban, és heterók egymás között mondanak, az ugyan-az mint otthon. Nem tartják normális dolognak, azaz egy betegség/deviancia a szemükben, csak vannak annyira kulturáltak, hogy ezt nem fogják veled éreztetni. A skót és angol barátaimnak a "poof" ugyan-úgy szitokszó, ahogy itthon a B-betüs megfelelője. Amikor felhozódnak a melegek, meleg páros a munkahelyen, ők is röhögnek és fintorognak rajtuk. De más kérdésekben is hasonló a helyzet. Pl: rasszizmus, xenofóbia, iszlamofóbia. Ugyan-úgy gondolkodnak erről, mint a magyarok nagytöbbsége, csak náluk tabu ezekről beszélni, és negatívumot mondani. + a törvény bünteti a melegek, feketék, muszlimok gyalázását. Egy facebook poszt miatt elvihet a rendőr.
2017. okt. 1. 17:18
 5/57 anonim ***** válasza:
22%
Kérdező! Olvastam a kettesnek írt válaszodat. Attól, hogy nem éreztették veled, nem tudhatod mit gondoltak magukban. Ez csak intelligencia kérdése. Én se fogok odamenni egy melegpárhoz hogy beléjük kössek, de magamban meg van a véleményem róluk. Ez ellen egyenlőre még nem tehet senki semmit. Nyugaton is ez van. Az, hogy nem éreztetik veled, hogy elítélnek érte, attól még magukban gondolják, csak te erről nem tudsz, mert mindezt kedvesen, mosolyogva teszik.
2017. okt. 1. 17:22
 6/57 anonim ***** válasza:
32%
5-ös vagyok. Miért lettem lepontozva? Leírtam a tapasztalataimat a kérdéssel kapcsolatban. Külföldön élek, külföldi barátaim vannak, a munkahelyemen pedig kb 7-8 meleg van, így van rálátásom a dolgokra Nem tetszik, fáj az igazság? Attól még hasznos választ adtam a kérdésre. A pontozás a válasz hasznosságát hivatott megmutatni, nem azt, hogy jól esik-e amit írtak, vagy nem.
2017. okt. 1. 17:33
 7/57 A kérdező kommentje:

Nem velem nem éreztették, sőt, éppen ellenkezőleg.

Ők voltak azok akik "juste amical" csókolóztak, mindenki előtt.

És nem csak egy konkrét "meleg pár", hanem ez amolyan baráti dolog volt. Vagy nem is tudom.

Közben amikor buli volt lányokkal csókolóztak. Érdekes.

Meséltem azokat a dolgokat is, hogy amúgy pl Magyarországon ilyen nem nagyon van, meg hogy ezt sokan elítélik.

Nem nagyon lepődtek meg, mert Magyarországot kb ilyen harmadik világbeli helynek gondolták, de azért eléggé furán néztek, hogy "mi már". Hát igen, nem voltak túl értelmiségi emberek, ez tény.

(Volt aki megkérdezte tőlem, hogy amúgy mi miért cirill betűkkel írunk... Vicces volt. :D )

Jó, persze, tudom, aki homofób, annak jó érzés mást hinni, nekem meg jó érzés azt hinni, hogy ezek a fiatalok akár a "magyar jövő" is lehetnének ilyen téren.

De azért tény, hogy a különböző országok és kultúrák másképp viszonyulnak ehhez.

Például ott van Szaúd-Arábia, ahol kivégeznek azért, mert meleg vagy.

Ott van Oroszország, ahol amúgy "csak diszkriminálnak", esetleg az utcán összevernek következmények nélkül, meg hasonlók.

Ott van Magyarország, ahol elvileg tilos a diszkrimináció, gyakorlatilag azért előfordul sajnos, de mondjuk van bejegyzett élettársi kapcsolat és ha összevernek az utcán akkor csúnyán meg lesz büntetve az elkövető.

Meg ott van Norvégia, ahol amúgy a melegeknek templomi esküvője lehet, vagy Skócia ahol a melegeket lehetnek lelkipásztorok.

Nyilván ez mindenhol más.

2017. okt. 1. 17:35
 8/57 A kérdező kommentje:

Egy teljesen átlagos kisvárosban egy teljesen átlagos középiskolában voltam.

Nem hiszem, hogy mindenki meleg lett volna, egyszerűen csak nem rökönyödtek meg az ilyen dolgoktól.

A homoszexualitás nem egy "alapvetően undorító" dolog, csak mondjuk a magyar társadalom maradi, kevés ilyet látnak a magyarok és furcsa, idegen számukra.

Az idegen dolgokat meg gyakran érzik az emberek undorítónak.

2017. okt. 1. 17:44
 9/57 anonim ***** válasza:
20%
Megpróbálom elmagyarázni. A homoszexualitás teljesen ellentétes a normális fajfenntartási ösztönökkel, ezért az emberek úgy tekintenek rá, mint egy betegségre. És mivel nem tehettek róla, és nem ártotok vele senkinek, ezért tolerálják, de SOHA nem fogják azt gondolni, hogy ez normális. Egy heteró emberből ez undort vált ki, sokan ezért támadnak titeket. Mert más a 4 fal között csinálni, és más csókolózó férfiakat nézni, miközben pávatollakkal a seggükben parádéznak (pride). Nem tudom jobban elmagyarázni, és nem is fogod soha megérteni, mert te más vagy, és neked az a normális. Olyan ez, mint egy vakon született embernek elmagyarázni a színeket.
2017. okt. 1. 17:49
 10/57 anonim ***** válasza:
30%
Nézzél amerikai filmeket. "A fiúk nem sírnak" Ők is elítélték a leszbit. Nyugi ez a világ minden tájára igaz. Az ember ember itt is, és ott is.
2017. okt. 1. 17:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!