Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok,10 éve milyen volt Magyarországon a melegek megítélése, mennyit változott és mennyit fog változni 10 éven belül?
Elképzelhetőnek tarthatjátok, hogy 10 éve olyan lesz hazánkban is melegek megítélése, mint a fejlett nyugaton?
Például Németországban vagy akár a Benelux vagy Skandináv országokban, ahol az emberek gondolkodásmódja fejlettebb, modernebb?
Mit gondoltok, 10 év múlva lesz melegházasság hazánkban is?
Tudom, hogy a homofóboknak jó érzés ezt hinni, de baromira nincs így.
Elég sokat voltam Belgiumban még régebben, belga fiatalok között.
Nálunk ha 2 fiú csókolózik az rögtön "fújj", ha egy kicsit kevésbé értelmiségi körbe kerül az ember.
A saját környezetemet illetően ezzel kapcsolatban nincsenek nagy problémáim, de azért nem csókolóznék nyilvános helyen a barátommal, mert tudom, hogy sok a primitív ember.
Belgiumban? Semmi, ha 2 fiú csókolózik? Senki meg sem lepődik. Normális. ("juste amical" vagy valami hasonlót mondtak.)
Pedig vidéken voltam, egy kis városban és nem "űber értelmiségi" körökben, sőt....
Nem velem nem éreztették, sőt, éppen ellenkezőleg.
Ők voltak azok akik "juste amical" csókolóztak, mindenki előtt.
És nem csak egy konkrét "meleg pár", hanem ez amolyan baráti dolog volt. Vagy nem is tudom.
Közben amikor buli volt lányokkal csókolóztak. Érdekes.
Meséltem azokat a dolgokat is, hogy amúgy pl Magyarországon ilyen nem nagyon van, meg hogy ezt sokan elítélik.
Nem nagyon lepődtek meg, mert Magyarországot kb ilyen harmadik világbeli helynek gondolták, de azért eléggé furán néztek, hogy "mi már". Hát igen, nem voltak túl értelmiségi emberek, ez tény.
(Volt aki megkérdezte tőlem, hogy amúgy mi miért cirill betűkkel írunk... Vicces volt. :D )
Jó, persze, tudom, aki homofób, annak jó érzés mást hinni, nekem meg jó érzés azt hinni, hogy ezek a fiatalok akár a "magyar jövő" is lehetnének ilyen téren.
De azért tény, hogy a különböző országok és kultúrák másképp viszonyulnak ehhez.
Például ott van Szaúd-Arábia, ahol kivégeznek azért, mert meleg vagy.
Ott van Oroszország, ahol amúgy "csak diszkriminálnak", esetleg az utcán összevernek következmények nélkül, meg hasonlók.
Ott van Magyarország, ahol elvileg tilos a diszkrimináció, gyakorlatilag azért előfordul sajnos, de mondjuk van bejegyzett élettársi kapcsolat és ha összevernek az utcán akkor csúnyán meg lesz büntetve az elkövető.
Meg ott van Norvégia, ahol amúgy a melegeknek templomi esküvője lehet, vagy Skócia ahol a melegeket lehetnek lelkipásztorok.
Nyilván ez mindenhol más.
Egy teljesen átlagos kisvárosban egy teljesen átlagos középiskolában voltam.
Nem hiszem, hogy mindenki meleg lett volna, egyszerűen csak nem rökönyödtek meg az ilyen dolgoktól.
A homoszexualitás nem egy "alapvetően undorító" dolog, csak mondjuk a magyar társadalom maradi, kevés ilyet látnak a magyarok és furcsa, idegen számukra.
Az idegen dolgokat meg gyakran érzik az emberek undorítónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!