Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Azt mondta szíjat hasít a hátamból, jogos volt?
Pár haverommal felmentünk egy épület tetejére. Nem tudom parkourozni viszont tudok pár jó trükköt, akrobatikus mozdulatot és jó az àllóképességem, tudok magamra vigyàzni is. Több méter magasan voltunk. A barátaimmal döntöttünk úgy,hogy felkéne mászni a panel szélére és kézen állva egyensúlyozni kell. Végülis én csináltam utoljára, de mindenki megpróbálta, de ott voltunk egymás mellett ha baj lett volna egy rántással vissza húzom a társamat és nincs baj. Az egyik barátom felvette kamerára amikor én voltam a soros. Egy kézzel is ment nagyon nehezen, de sikerült. Utána jöttünk is le, mert páran megálltak és néztek fel felé. Van egy belső kis lépcsőház. Az ajtó amúgy nyitva volt és ki tudtunk menni akadály nélkül a tető térre.
Otthon megmutattam a páromnak a videót. Őszíntén szólva azt reméltem,hogy tetszeni fog neki vagy kapok valami bátorító szót. Megnézte a videót és kiverte a telefont a kezemből aztán a melkasomba boxolt és azt mondta,ha mégegyszer ilyet csinálok ő szíjat hasít a hátamból. Konkrétan megőrűlt annyira felbőszült, rendesen megijedtem tőle és még ezután sem állt le. Amikor vettem fel a telefonomat és kértem,hogy higgadjon már le akkor tovább kiabált velem és a trikóm anyagát szorongatta,húzta tépte. Azt mondta egy hajszàl vàlassza el attól,hogy komolyan megverjen. Úgy hogy el is ment otthonról csak este jött haza.
Csak szerintem ro.dt gáz ahogy ezt le reagálta? Komolyan képes lenne bántani engem? Miért ilyen dühös rám ilyenért?
F/19
Nézd... én egyáltalán nem értek egyet azokkal, akik szerint ez tök jogos volt. Egyáltalán nem volt az.
Azt, hogy óriási hülyeséget csináltál, azt én is osztom. De a reakciója tipikusan erőszakos, agresszív, birtokló jellegű volt. Az, hogy dühös rád azért, amiért gyakorlatilag az életedet veszélyeztetted, az teljesen érthető. (Ne mondd, hogy tök biztonságban voltál, mert nem. Igen, leírtad, hogy ott volt melletted a haverod, aki visszaránt, ha baj van... csakhogy ez azért messze nem életbiztosítás.)
Az, hogy utána meg akar verni, meg szabályosan súlyos testi sértéssel fenyeget, az semmilyen kapcsolatban nem elfogadható. Akkor sem, ha hülyeséget csinálsz. Attól, hogy (gondolom) te vagy az, aki a lyukat adja, ő meg a lécet, attól még nem leszel sem a tulajdona, sem a rabszolgája. Amit ő csinált, az egy - jelen formájában csak enyhe - kapcsolaton belüli erőszak. Én biszex vagyok, én is passzív, de ha az aktuális párom egy ujjal is bántó szándékkal hozzámérne, úgy dobnám ki, mint macskát kakálni.
"Két férfi között "nem baj", ha verbális erőszak,fenyegetés van, de az sem ha indulatos a másik."
Nem, nincs rendjén, és remélem, te sem gondolod komolyan.
A bántalmazás az bántalmazás, a fenyegetés az fenyegetés, tök mindegy, hogy férfi vagy nő vagy, vagy hogy a farok melyik oldalán állsz, ha szexről van szó. Persze, sajnos hallgatólagosan sokan elfogadják, hogy a másik - jellemzően az aktív - semmilyen emberi kapcsolatban nem megengedhető módon, akár érzelmileg zsarolva, bántalmazza a másikat, de ez akkor sem helyes. Attól, mert valaki férfi, és a partnere is az, még viselkedhet értelmes ember módjára. Bár mondom, sajnos sokan elnézik a meleg kapcsolatokban a bántalmazást.
Nem értelek titeket. Mi az,hogy jogos volt,megértitek a barátomat,azért tette mert szeret,mert én vagyok számára a legfontosabb,a világ közepe. Jó tudni,hogy elfogadjátok az erőszak legkisebb jelét ilyen helyzetben.
A tetteink tudom,hogy felelősséggel járnak, és vakmerő meg ostobaság volt amit csináltam. (Mások ezt látják ezekszerint). De "nyilván könnyebb megkerülni mindent és csak mert " mivan ha" és veszélyes lehet inkább megnevezünk egy külső okot arra, hogy miért nem helyes ez. Nem menőzni akartam, talán kicsit "vagánykodni" a barátom előtt,elmondani,hogy mit csináltam. Ismerem a barátomat, mégsem tudtam hogy rosszul reagálja le ennyire. Erre nem készültem fel
És tisztázzuk a barátom nem bántalmazott. Ha korábban írtam akkor kijavítanám magamat. Tudom,hogy nem bántalmazott,az amit tett nem egészen az, de szerint súrolja a határait. A bántalmazás meggyőződésem szerint döntés, és így a felelősség sem ruházható át.
Viszont amiért beszéltem igazából a rángatásról, kiabálásról úgy amblokk a kirohanásáról az az,hogy szerintem NEM LEHET indok senki viselkedése sem az agresszióra. Ha valaki agresszívan viselkedik, az róla szól, nem a körülményekről. Rólam meg az szól, ahogyan reagálok.
Az nem bántjuk akit szeretünk. Jöhet a sablon,hogy
"De hát "mindig azt bántjuk, akit a legjobban szeretünk", nem?".
Nem!!! A szeretet nem bánt. Ez is egy olyan mondat, ami elhazudja a bántás igazi lényegét és elfogadhatóvá teszi azt. Hogy bánthatnánk azt, akit szeretünk? Mért tennénk ilyet? Szeretlek és ezért bántalak? Ez összeférhetetlen már bocsánat. Szóval mindenki aki azt mondta azért reagált így ( és még érthető is) mert szeret,mert aggódott...az..azzal nem értek egyet.
Senkit semmi nem jogosít fel,hogy bánsd a másikat. Akár indulatból. Igen, ez szerintem gáz volt tőle, és azért kérdeztem hogy ti mit gondoltok hogy látjátok,mert reméltem többen lesznek akik megértik az én oldalamat.
Ugyan akkor elfogadom mások véleményét is és nem baj,ha hü.nek tartatok.
Igen, passzív vagyok. A barátom aktív. És nem, nem pártolom az erőszakot, nem normális,hogy férfi és férfi között hamarabb megbocsájható,ha elcsattan egy pofon vagy fenyegetés,rángatás,verekedés,bármi. De mártírkodni sem akarok, nem haltam bele ebbe se abba se,hogy le teremtett és kiabált stb. Mindegy ez a része, nem akarok többet foglalkozni ezzel. Majd megbeszélem vele..vagy nem. Igazából nem akarom felhozni a témàt, mert csak felzaklatnám és megint aggódna. Nagyon dühítő amikor úgy csinál mintha nem tudnék vigyàzni magamra eléggé.
Nem tudom hogy jön ide,hogy a farok melyik oldalán állok és ki adja a lyukat ki a lécet. Birtoklónak nem nevezném a barátomat,talán kicsit nagy ritkàn. Tulajdonaként sose kezelt. Azért ő nem egy rossz ember, én kérek bocsánatot ha úgy jött le az íràsomból.
Egyikőtök se százas,ha úgy nézzük jó párost vagytok.
Nálad hiányzik valami evolúciós ösztön,ami az életben maradást szolgálja.Normális ember nem keresi direkt a veszélyt,hanem elkerüli.
A párodnál meg kibújt a szög a zsákból,elég erőszakos alak.
Aki egyszer üt,az máskor is fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!