Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A meleg szülők gyerekei is melegek lesznek? Többi lent!
Tehát,ha egy meleg pár örökbe fogad egy gyereket,akkor nagy valószínűséggel a gyerek is meleg lesz.
Abból indulok,hogy a gyerekek mindig a felnőtt(elsősorban szülői) közeg magatartását veszik figyelembe,azaz a szülők magatartását tekintik követendő példának.
Nem arra célzok,hogy egy meleg pár által nevelt gyerek mindenesetben meleg lesz,ahogy a heteroszexuális párok gyerekei sem lesznek feltétlenül heterok.
Nyilván ez fejben dől el,de a szülők is rásegítenek.
Vegyünk egy hétköznapi példát:
Ha Pisti azt látja,hogy apa hetente négyszer kocsmába jár és részegen jön haza,akkor nem feltétlenül,de mégis valószínű,hogy a gyerek is ezt a példát veszi alapul és ilyen lesz felnőttként.
Nem vagyok homofób,többnyire liberálisnak tartom magam,tolerálom a többi embert függetlenül az identitásuktól.
Tehát,ne essen félreértés,senkit nem akarok provokálni,a fentebb leírtakról nem állítom,hogy töviről-hegyire igazak,ez pusztán egy "hipotézis".
Nem olvastam végig mind az öt oldalt, de feltételezem, kedves kérdező, hogy vitatkoztak az emberek, téged meg letorkoltak, mert feltettél egy kérdést, ami állítólag sértő. :)
Én meleg vagyok és nagyon szeretem, ha ilyen kérdést kapok, mert a kérdés azt jelenti, hogy az állandóan hangoztatott frázisaink már nem süket, hanem érdeklődő fülekre találtak. :)
Nos... :) Akkor megpróbálom Freudtól levezetni érthetően, miért is más a meleg szülős példa és a Pistigyerek alkoholista apja példája. :)
Freud szerint az énünk, az éntudatunk három szinten épül fel:
Az ösztön-énen (id), az énen vagy egón és a felettes énen (szuperegón, németesen über-ichen)
Tudni kell, hogy a libidóval együtt a szexuális vonzalom tárgya is az ösztön-énben van, ami tudatalatti késztetésekkel működik és mesterségesen nem befolyásolható. Tehát ha neki az öntudatra ébredésekor fiú a szerelme tárgya, akkor fiú is marad, függetlenül attól, milyen példát is lát.
Az alkoholista apuka más. Az egy hosszmetszeti hatás, ami alapjában formálja a személyiséget.
Kimutathatóan magasabb a szenvedélybetegségek gyakorisága azok között, akik diszfunkcionális családban nőttek fel.
Ezek között az emberek között már csak azért is alakulnak ki könnyebben függőségek, mert egyes személyiségvonásaik elcsökevényesednek, míg mások felerősödnek. (Így például felnőttkorára dependens személyiségzavar alakulhat ki, ami remek táptalaj ezeknek a zavaroknak.)
Aztán itt nagyon fontos tényező a szocializáció kérdése. Szocializáción olyan folyamatot értünk, amely az egyénből a társadalomba beilleszkedni kész embert hoz létre. Ha ez megreked, akkor beszélünk szociális hajlamosító tényezőről, sznobul szociális vulnerabilitásról.
Tehát nem, a meleg szülők gyermekei szexuális orientációja független a szülők nemétől és szexuális orientációjától, és a Pistigyerek példája ebben a helyzetben a fent leírtak miatt nem állja meg a helyét.
16/passzív
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!