Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az öcsém bevallotta, hogy meleg, mit tehetnék, hogy segítsek ezt elfogadnia? Többi lent
Az öcsém 20 éves, és októberben sírva bevallotta nekem, hogy meleg, és hogy egyszerűen nem bírja ezt feldolgozni, már az öngyilkosság is megfordult a fejében. A vallomása után két nappal hozzám költözött, azóta mióta nem anyuékkal lakik kicsit javult a helyzet, a kedve is jobb, de még mindig sokat szenved. Mit tehetnék, hogy könnyebbé tegyem neki ezt az egészet? A szüleink nem tudják, egyelőre nem akarja nekik elmondani, főleg apunak nem. Ismerkedni nem mer, bulizni nyilván nem a nővérével fog eljárni, így nem is nagyon beszél senkivel. A fősuliján van pár barátja, de úgy vettem észre, hogy közös programokra nem akar velük menni. Mikor kérdeztem, hogy miért nem, akkor azt mondta, hogy mert van aki tetszik neki, viszont tudja, hogy az a asrác hetero, és nem akarja saját magát kellemetlen helyzetbe hozni, még véletlenül sem. Velem szemben nagyon nyitott és őszinte, mindent elmond, de úgy érzem, ez így mégsem jó neki. Hol tudna esetleg ismerkedni más srácokkal? Mert szeretne, mondja is sokszor, csak nem mer.
Bocsi, hogy kicsit hosszú lett, de néhány tanácsnak nagyon örülnék.
Egy tanácstalan nővér :(
Szerintem azon kívül, hogy lelkileg segíted, támogatod őt, esetleg segítened kéne abban is, hogy megismerjen más melegeket is, akik segíthetnek neki ezt feldolgozni, akik megtapasztalták már, hogy melegként is lehet boldogan élni.
Nekem nem volt gondom azzal, hogy elfogadjam magam, mindig is természetesnek véltem a homoszexualitást, viszont az előbújás eleinte nehézkesen ment. Csak akkor vált könnyűvé, amikor megismertem a legjobb meleg haveromat, akitől bármit megkérdezhettem, és mindenben tudott tanácsot adni.
Ha gondolod, írj privit, és megpróbálok segíteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!