Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Az öcsém bevallotta, hogy...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az öcsém bevallotta, hogy meleg, mit tehetnék, hogy segítsek ezt elfogadnia? Többi lent

Figyelt kérdés

Az öcsém 20 éves, és októberben sírva bevallotta nekem, hogy meleg, és hogy egyszerűen nem bírja ezt feldolgozni, már az öngyilkosság is megfordult a fejében. A vallomása után két nappal hozzám költözött, azóta mióta nem anyuékkal lakik kicsit javult a helyzet, a kedve is jobb, de még mindig sokat szenved. Mit tehetnék, hogy könnyebbé tegyem neki ezt az egészet? A szüleink nem tudják, egyelőre nem akarja nekik elmondani, főleg apunak nem. Ismerkedni nem mer, bulizni nyilván nem a nővérével fog eljárni, így nem is nagyon beszél senkivel. A fősuliján van pár barátja, de úgy vettem észre, hogy közös programokra nem akar velük menni. Mikor kérdeztem, hogy miért nem, akkor azt mondta, hogy mert van aki tetszik neki, viszont tudja, hogy az a asrác hetero, és nem akarja saját magát kellemetlen helyzetbe hozni, még véletlenül sem. Velem szemben nagyon nyitott és őszinte, mindent elmond, de úgy érzem, ez így mégsem jó neki. Hol tudna esetleg ismerkedni más srácokkal? Mert szeretne, mondja is sokszor, csak nem mer.

Bocsi, hogy kicsit hosszú lett, de néhány tanácsnak nagyon örülnék.

Egy tanácstalan nővér :(

2017. jan. 10. 14:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Én leszbikus vagyok ,hasonloan érezhetett annó hugom ,eleg nehez volt elfogadnom sajat magam ,de az ongyilkossag nem megoldas ,szerintem félhet is en amikor elmondtam szuleimnek nagyon feltem mit szolnak majd ,majdnem 2 évig tartott mire anya ezt megertette , mert szerinte leszbikusok nem igy neznek ki es az o lanya nem leszbikus stb nagyon nehez dolog am az ilyen de pillanatnyilag van baratnom es anya kezdi megerteni itthon mar be is mutattam ,azt mondom h állj mellette bármi is legyen ne eroltesd h eljarjon haverokkal , fiuknak szerintem még sokkal nehezebb mint lanyoknak 20/L irj nyugodtan ha gondolod
2017. jan. 10. 14:15
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát az elottem szolohoz hasonlóan igen álj mellette mindenben. Én se mertem sokáig el mondani a szuleimnek hogy meleg vagyok de miota van párom azota sikerult igaz nehéz volt nekik de azert még is a gyerekuk vagyok. Apum sokaig nem akarta el fogadni erre fel kell készulnetek de idovel jobb lesz. Azota mar sokszor voltunk náluk mivel a barátommal lakom. Ismerkedni a planetromeot ajánlom én is ott találtam meg de vigyázzon kivel probal ismerkedni mert sokan csak a szexet akarják ha ott dent lessz akkor soka emberrel meg tud ismerkedni. Ha van esetleg más kerdésetek szivesen válaszolok privi üziben. 27/f
2017. jan. 10. 14:23
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Sokat beszélgess vele, lehet kell pár hónap, vagy 1 év, hogy rendbe jöjjön és elfogadja. Ami az egyik legfontosabb, nem tartozik azzal a szüleinek, hogy a lányokat szeresse. Önálló személy, a homoszexualitás is éppen olyan természetes dolog mint a heteroszexualitás. Sőt, alig van 100% hetero fiú/férfi. Vannak erről kutató munkák, leginkább angol nyelven. Vannak "átmenetek". Az emberek döntő többsége tulajdonképpen biszex. Ez nem olyan dolog amiatt szégyellni kellene magát. Ha nem áll készen lelkileg, hogy a szüleinek elmondja, akkor megteszi 30 évesen. Erősödjön meg, találja meg önmagát. És kész.
2017. jan. 10. 14:25
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem meri elmondani a szüleiteknek, mert kimondottan homofóbok, vagy csak simán aggódik (ami persze természetes)?

Ami szerintem hangsúlyos, hogy minél hamarabb teremtse meg magának a független életet, és akkor nem kell amiatt aggódnia, hogy bántják majd a szexualitása miatt, mert nem kell majd mások orrára kötnie, ha nem akarja. Keressen munkát, költözzön külön, ilyesmi, és akkor tud szabadon ismerkedni. És ha már magabiztosabb lesz, akkor jöhet a coming-out. Egyébként hallottam már olyan történetet, hogy elvileg homofób szülők nyitottabbá váltak, amikro megtudták, hogy a saját gyerekük is meleg, szóval nem kell feltétlenül félni, de ti ismeritek őket igazán.

A meleg közösségnek elég sokféle, praktikusan működő online ismerkedős felületei vannak (gayromeo, grindr stb.), és igen, ezeken elég sokan az alkalmi dolgokat keresik, erre készüljön fel, de nyíltan és határozottan kell kommunikálnia, hogy ő mire vágyik, és akkor elkerülhetőek a félreértések.

22/F/bi

2017. jan. 10. 14:44
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Állj mellette mindenképp, óriási kincs számára, hogy ilyen normális gondolkodású, elfogadó nővére van. Ismerkedni millió lehetősége van az interneten vagy a meleg szórakozóhelyeken, az pedig nagy segítség neki, ha mesélhet neked a magánéletéről. Valószínű, hogy még ő sem fogadta el saját magát, ehhez idő kell. Kinek több, kinek kevesebb, ezen minden meleg átesik.
2017. jan. 10. 16:38
 6/12 anonim ***** válasza:
2%
"van aki tetszik neki, viszont tudja, hogy az a asrác hetero, és nem akarja saját magát kellemetlen helyzetbe hozni, még véletlenül sem." Ezt nem értem. Ha tudja, hogy nincs nála esélye, akkor ne probálkozzon be! Ha nem probálkozik be, akkor mivel hozná magát kellemetlen helyzetbe?
2017. jan. 10. 17:15
 7/12 kovpet ***** válasza:
100%

Én a "bevallotta" szó helyett inkább az "elmondta" szót használnám. Ez nem valami bűn, hogy be lehessen vallani.

Melegként csak úgy nehéz ismerkedni. Tehát az utcán vagy munkahelyen necces. Célzatosan kellene neki olyan helyekre járni, ahol melegek vannak. Olyan szórakozóhelyek vagy netes társkeresők.

2017. jan. 10. 17:15
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Aranyos, hogy így figyelsz rá. A legtöbb amit tehetsz, hogy segíted. Amúgy ha lehet szívesen ismerkednék vele. Azt viszont mond el neki, hogy ÉLJEN! Fiatalon! Mert később bánni fogja, ha nem éli meg a fiatalságát. És most ezalatt nem arra gondolok, hogy bulizzon és részegen menjen haza. Hanem, hogy pl ismerkedjen, élje ki magát, stb. Amúgy mond neki, hogy ha csak egy barátra van szüksége (bár azért több se lenne rossz :P ) én szívesen beszélgetek, találkozom vele. Max nem megy a dolog, de egy próbát megér. Amúgy meg szerencsés, hogy ilyen nővére van. Szerencsére nekem is szerencsém van a tesómmal.
2017. jan. 10. 17:41
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a normális válaszokat mindenkinek, minden tanácsot továbbítok felé 😊

A bevallotta, mint szó talán azért maradt bennem mert ő így állt elém: "Figyelj tesó, be kell vallanom valamit."

2017. jan. 10. 19:28
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Egy biztos, öcsédnek szüksége lenne 1-2 meleg barátra, akikkel szintén bármit megbeszélhet (mert hiába teljesen nyitott feléd, tapasztalat, hogy azért vannak olyan dolgok, amiket egy meleggel mégis jobb megbeszélni), akik megmutatják neki, hogy a melegek élete is lehet jó.

Én is szívesen állok rendelkezésére, ha esetleg kérdése lenne vagy csak szeretne beszélgetni valakivel. Egyébként ismerkedésre a planetromeot említeném én is, bár ha anonim akar maradni, akkor inkább itt gyakorin keressen beszélgetőpartnert, vagy akár facebookon is vannak meleg csoportok.

2017. jan. 10. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!