Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Volt köztetek olyan, aki...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Volt köztetek olyan, aki valaha homofób volt, de megváltozott?

Figyelt kérdés

Én magam az voltam tizenvalahány éves koromban, miközben tudtam, hogy leszbikus vagyok. Valójában akkor se utáltam a melegeket, csak sok homofób ember vett körül, és úgy éreztem, a lenéző, b*zizó kijelentésektől "menő" leszek. Persze most már tudom, hogy ez hülyeség, meg birka viselkedés, de azóta felnőttem, már nem tudom megváltoztatni a múltat.

Veletek ez hogy volt? Mi a tapasztalatotok, véleményetek?

19N

2016. márc. 16. 21:48
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
52%

Korábban kifejezetten ellenszenvesek voltak.

Pár hónapja azonban kissé ittasan engem is megdolgoztak ott alul. Imádtam.

Azóta teljesen másképp viszonyulok a témához.

22F

2016. márc. 17. 18:58
 22/38 anonim ***** válasza:
86%

Fiatalon eléggé homofób voltam sajnos. Nem értettem az egészet, azt hittem, hogy az emberek csak ezzel akarnak kitűnni a tömegből, vagy egyszerűen csak valami betegségük van. Eközben viszont magamról is tudtam, hogy meleg vagyok, emiatt behazudtam magamnak, hogy igazából nem, csak aszexuális és fúj homik. Aztán 13 éves korom környékén rájöttem, hogy a melegek ugyanolyan emberek, mint mindenki, bár magamat még akkor sem tudtam elfogadni, de még csak a tényét sem a másságomnak. Csak egy évvel később hagytam abba a hazudozást magamnak, amikor már teljesen roncs voltam az életem minden területén. Ez volt több mint egy éve, mostanra viszont már teljes mértékben elfogadtam magam, és boldog vagyok a szexualitásommal :)

15/F

2016. márc. 17. 23:52
 23/38 anonim ***** válasza:
91%
ui: 13-as. A tények nem téged támasztanak alá. Rengeteg olyan ember van manapság, akit meleg/leszbikus pár nevelt, és teljesen ugyan olyanok mint egy heteró pár gyereke. A felmérések pedig bizonyítják, hogy a heteroszexuális házasságok nagyobb eséllyel bomlanak fel, mint a homoszexuális házasságok. Nem feltétlenül ok-okozat, de ez tény és való. Mellesleg senki nem mondta, hogy nem fogadja el, hogy heteró vagy. De ha olyan szavakat használsz, hogy kannibalizmus a homoszexualitásra példázatnak, akkor ne várd el, hogy az emberek egyetértsenek veled. Plusz, a válaszaid abszolút nem illenek a témához. A lepontozás pedig azt jelenti, hogy a válaszod nem volt segitőkész. És nem, a gyűlölködésed nem segítőkész.
2016. márc. 17. 23:59
 24/38 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon konzervatív, vallásos családba születtem, és nagyon későn döbbentem rá, hogy leszbikus vagyok. Amíg gyerek voltam, illetve később, kamaszkoromban, amíg nem jöttem rá a saját homoszexualitásomra, ugyanazt gondoltam, mint mindenki más, hogy ez természetellenes, undorító, stb. Sose hangoztattam, dehát ebben nevelkedtem, és nem volt okom felülvizsgálni a családom "értékrendjét". Ezért ne emészd magad.
2016. márc. 18. 15:12
 25/38 anonim ***** válasza:
100%

Mint jó pár hozzászóló, én is viszonylag homofób környezetben nőttem fel. Persze egyik családtagom sem habzó szájú homofób, de ha előjön a téma, akkor garantáltan elhangzanak azok a tipikus "intelligens" megjegyzések, mint: "Nincs bajom a melegekkel, de tönkretenné a napomat, ha látnék két férfit kézen fogva sétálni." meg "manapság már jó hogy nem teszik kötelezővé a homoszexualitást". Anyám konkrétan abban a hiteben él, hogy valaki akkor lesz meleg, ha nem tudja hasznosan és tevékenyen elfoglalni magát (magyarázat: meleg földműveseket nem ismer, de meleg színészeket igen...)

Úgy 14-15 éves lehettem, amikor rájöttem, hogy a melegekre nem csak méla undorral, és szánakozással lehet tekinteni, ami kapóra jött, mert mint kiderült, magam sem vagyok egy hetero "mintapolgár".

Mondjuk pár évig még valamennyire tudtam nevetni a melegeket finoman alázó vicceken, de ez mára már elmúlt.

Néha elgondolkozom azon, hogy változtatna-e a hozzáállásukon, ha elmondanám, hogy nem csak a férfiakhoz, hanem a nőkhöz is vonzódom, de úgy vagyok vele, hogy jobb nem kockáztatni, hogy más szemmel nézzenek rám...

22N

2016. márc. 18. 17:38
 26/38 anonim ***** válasza:
100%

Én soha nem voltam homofób,pedig elég homofób környezetben nőttem fel. Fiatalként (kb 14 éves koromig) nem foglalkoztam azzal mikor szidták a melegeket,mert nem is értettem,hogy miről van szó. Vagyis csak azt hallottam hogy gyűlölködnek de arról hogy mi a melegség nem tudtam. Akkoriban még nem volt internetünk és a környezetemben csak szidták őket amikor rá kérdeztem.

Miután megértettem egyből kiálltam mellettük,amikor hallottam hogy a környezetem szidják őket akkor beszóltam nekik.

A középsuliban is ahová jártam sok homofób volt és volt 1 meleg is az osztályban.. Egy ideig piszkálták is de miután én mindig megvédtem,befogták és békénhagyták. :)

2016. márc. 18. 18:37
 27/38 anonim ***** válasza:
0%
Egyszerű: Azért születik valaki melegnek, mert a természet így védekezik a túlnépesedés ellen. Más kérdés, hogy ez már nem igazán jön össze, de ez a "célja".
2016. márc. 19. 15:36
 28/38 anonim ***** válasza:
78%

Utolsó: Ilyet se hallottam még xD ez jó...

19/L/L

2016. márc. 19. 20:23
 29/38 anonim ***** válasza:
100%

"A homofóbia nem más, mint az attól való félelem, hogy egy férfi úgy bánjon veled, ahogyan te bánsz a nőkkel."

szomorú, de egyébként elég sok valóságalapja van..

2016. márc. 21. 00:14
 30/38 anonim ***** válasza:
0%
#28 Egy érvet mondj ami ennek ellentmond :)
2016. márc. 21. 17:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!