Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Volt köztetek olyan, aki valaha homofób volt, de megváltozott?
Én magam az voltam tizenvalahány éves koromban, miközben tudtam, hogy leszbikus vagyok. Valójában akkor se utáltam a melegeket, csak sok homofób ember vett körül, és úgy éreztem, a lenéző, b*zizó kijelentésektől "menő" leszek. Persze most már tudom, hogy ez hülyeség, meg birka viselkedés, de azóta felnőttem, már nem tudom megváltoztatni a múltat.
Veletek ez hogy volt? Mi a tapasztalatotok, véleményetek?
19N
Én homofóbnak számítok, ha nem akarom hogy vonulgassanak, nyilvánosan csókolózzanak, fogják egymás kezét, nem akarom hogy házasodjanak?
Ugyanakkor az egyetemen vannak meleg szaktársaim, akikkel ugyanúgy elbeszélgetek mint a heterókkal. Ez mellé nem ölném meg őket, nem verném meg őket és úgy általában nem bántanám őket.
Kiskoromban az egyetlen dolog amit nem toleráltam az a leszbikusság. Valamiért maga a gondolat nem tetszett. De sosem volt bajom a melegséggel. Aztán jött a felismerés, hogy leszbikus vagyok és eléggé megváltoztak a dolgok. Sok homofób volt a közelemben, de miután megtudták rólam az osztálytársaim (mert elmondtam nekik) megváltoztak. Támogattak, ők voltak az elsők akik felugrottak ha valakinek baja volt és már védtek is, bár nem volt szükségem rá de jól esett. A meleg férfiakkal még így is volt bajuk de utolsó évben megtudtok egy osztálytársunkról, hogy az, ő pedig olyan erősen része volt az osztálynak, annyira szerettük, hogy szintén egy "feloldást" jelentett. Amilyen változékony volt az osztályunk annyira váltunk egyre toleránsabbá. Vagy mondhatnám azt is, hogy amiért erősen összetartó közösség voltunk annyira fogadtuk el a másikat pusztán amiatt mert a barátunk volt.
Persze sok vita volt az osztályon belül de a melegség miatt elenyésző. Alig 1-2 és az sem vérre menő, csak amiatt, hogy "hogy mért baj ha leszbikus? nem tetszik oké, de attól még ugyanolyan ember mint te szóval okosan beszélj" - szintén egyik barátom ugrott fel, hogy ő már pedig megvéd és megmondja a magáét.
Osztályfőnök is az eleinte "ez szerintem nálad csak egy kis ideig tartó korszak" elfogadta és később már ő se mondta ezt.
Közeli tanárom akiknél különórákat is vettem teljes mértékben homofób volt, így nem osztottam meg vele a biztonság kedvéért míg végül ő maga kérdezett rá, nem volt okom hazudni így elmondtam neki és azután váltott stílust. Kezdte elfogadni, utána nézni a témának és mivel kedvelt úgy vettem észre ő is felengedett és toleránsabbá vált.
Elég "szerencsésnek" mondhatóm magam emiatt.
Anyum sosem kedvelte a melegeket. De még így is a toleránsabb "amíg a négy fal között művelik amit művelnek nem érdekli" kategória volt. A mai napig kérdezgeti ha feljön hozzám egy fiú barátom, hogy "na, van valami?", de ennek ellenére elfogad úgy ahogy vagyok, nagyon büszke vagyok rá emiatt mert sok negatív sztorit hallottam az otthoni coming out-ról. Ex barátnőmmel is kijött és sosem vágott rossz képet miatta.
Nagyobbik öcsém is tudja, sosem volt nagy homofób de toleránsnak sem mondanám, viszont elég érett ahhoz, hogy megértse.
Kisöcsém és apám homofób, ők nem tudják és nem is igazán akarom, hogy megtudják. Apám tekintetében eltudom képzelni, hogy kidobna a lakásból emiatt, persze sejti, hogy a lányok érdekelnek de amíg nem mondom ki vagy valaki nem jelenti ki neki addig nincs problémám.
Egyetemen csoporttársaim is elfogadnak, persze ki tudja a hátam mögött mit mondanak. Osztálytársaim is sokszor szekáltak, hogy próbáljam ki fiúval, mert honnan tudnám amíg nem tapasztaltam meg, hogy nem jön be? A meleg fiúkat megint nehezebben fogadják el... de a lány-lány felállás elég sokuk fantáziáját izgatja, talán emiatt nem előítéletesek.
Mivel a gimimben nyílt titok volt a szexuális orientációm így sok tanár megtudta de sosem ért atrocitás emiatt, kaptam meg férfi tanároktól, hogy kár értem de elfogadják.
Kicsit hosszúra sikeredett... de gondoltam több példát felhozva jobb választ tudok adni.
19/L/L
13* azzal eddig semmi probléma, hogy saját véleményed által nem díjazod a felvonulást, ízlésed miatt nem tetszik ha ilyesmit látsz. Van heteroknál is, hogy nem kedvelik ha mások az utcán esnek egymást vagy csókolóznak, ez teljesen egyéni értékrend. A felvonulást pedig sok homoszexuális sem kedveli ettől még van és sokan el is mennek rá ha heterok ha melegek. Buliként is fellehetne fogni de ez megint csak ízlés kérdése ha valakinek nem tetszik akkor nem tetszik ennyi az egész. Amíg nem mész ki megdobálni másokat és fújjongatni semmi rosszat nem teszel.
NA DE:
Ez a "nem akarom, hogy házasodjanak" kicsit sok. Ez egy emberi jog amit a társadalmunkon belül csak a heteroszexuális emberek "vehetnek igénybe" ami enyhén szólva is felháborító, hogy egy amúgy "elfogadott" közösséget (gondolok itt most csak és kizárólag arra, hogy törvényileg megengedett, nem büntetendő a homoszexualitás) megfosztanak egy olyan jogtól amit a másik-nagyobb közösségnek megengednek. Mintha kijelentenék, hogy xy közösség mert ilyen nem teheti azt amit xx megtehet mert az más milyen. Egy fejlett társadalomban ez röhejes, hogy őszinte legyek. Ez is mutatja kicsit a szintünket. Ezzel foglalkozni miközben tele vagyunk égetőbbnél égetőbb társadalmi problémákkal... ismétlem kicsit röhejes.
1* Attól, hogy valaki 19 éves lehet felnőtt. Sőt akár egy ennél fiatalabb ember is. Nem ismerve a helyzetét, életét az ilyen kijelentések túlságosan... sztereotipnak (ha nem tudható be ebbe bocsánat de csak ez jutott eszembe) mondhatok. Ha valaki xy korhatár alatt áll még gyerek. Láttam már olyan 16 évest aki helyzeténél fogva egyedül élt, dolgozott, iskolába járt és már ennyi idősen felnőttként tekinthettünk rá. Míg egy 25 éves otthon élt a szüleivel, nem dolgozott, egyetemre járt és az anyja nélkül nem volt képes hivatalos ügyet intézni. Persze ez nem feltétlen jó, se a 16-os se a 25-ös példa. De ettől még ez van.
Ha esetleg túlságosan támadó voltam elnézést kérek, de ez a véleményem erről.
Engem pontoztatok le, mert le mertem írni a véleményem. A 7-es voltam.
Kiegészítésként ha a lányom közölné, hogy leszbikus akkor azt mondanám, hogy hozzon két sört és igyuk meg. Meg rákérdeznék, hogy azért majd az unokát ugye valahogy megoldják, és 3 perc alatt lemenne bennem érzelmileg a folyamat.
Viszont ha a fiam közölné, hogy meleg akkor azt mondanám, hogy ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
és vélhetőleg ez kitartana bennem csöndben vagy 40 évig amíg élek. Persze ettől még szeretném, meg a fiam volna csak ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Remélem érthető!
Amúgy undorítóan viselkedtek itt. Azért mert leírom a véleményem, a kérdésre válaszolva, amiben semmi rosszindulat nem volt? Ti melegek nem vagytok normálisak de tényleg. Lassan heteróként az az érzésem, hogy kiirtanátok bennünket. Ennyi mini Hitlert egy rakáson de tényleg. Nem tudjátok elfogadni, hogy heteró vagyok, hogy nekem undorító a ti életetek? Ember én például támogattam egészen idáig a házasságotokat, meg a gyerek örökbefogadást. Viszont most látom, hogy a legnagyobb hiba volt. Szegény gyerek mit kapna tőletek ha adott esetben a lányokat szereti.
Nálatok önzőbb, gonoszabb, előítéletesebb közösség nincs. Éppen csak táborokba nem zártok minket heterokat.
Ja a leszbikus = leszbikus (nő aki a nőket szereti)
Meleg = Meleg (férfi aki a férfiakat szereti)
Olyan férfi aki átműtetti magát nőnek = Meleg
Három kérdésre válaszoltam, szívem szerint becsülettel, mindhármon lepontoztatok pedig nem volt bennem rosszindulat, ritka agresszívek vagytok!
Előttem lévő: Amelyik férfi nővé műtteti magát, de a férfiakat szereti, az hetero.
Ha a nőket szereti, leszbikus. Csak azért, mert kis tökösként született, nem biztos hogy agyilag olyan is. Vizsgáltak transznemű embereket már, de ha ennyire a biológiát akarod nagyon felhozni: Oké, hogy ott lóg egy dorog, de az ilyen emberek agya inkább hasonlít a női, mintsem a férfi agyhoz. És a biológiában is van különbség a kettő között.
De nem a transzneműeken volt a hangsúly itt. (én is leszbikus vagyok, nincs sok közöm a transzokhoz, de nagyon nem szeretem az ilyesmit, mert hasonló esetben nekem is nagyon rosszul esne.)
16:Nézz utána ki az a Hitler inkább:D
Ja, leírtad a véleményed, mi is a miénket.
A melegek nem heterofóbok, nem hinnéd, de a melegek általában minden téren elfogadóbbak. Tudtad, hogy nagyobb eséllyel születik valaki melegnek, mint vörös hajúnak? Úgyhogy a helyedben nem akarnék fiút. És a fiad se akarnék lenni, tudva, hogy az apám csak feltételek mellett szeret maximálisan. (Örülnék, ha a gyerekem heteró lenne, mert rossz végigszenvedni egy kamaszkort amiatt, hogy nem vagy heteró. Az ő érdekében szeretném ha heteró lenne, de igazából mindegy, a boldogsáfa a legfontosabb)
"Olyan férfi aki átműtetti magát nőnek = Meleg"
Nem meleg, hanem transznemű. A nemi identitásnak és a szexuális orientációnak abszolút semmi köze nincs egymáshoz. A fenti mondatod kb. olyan, minta azt mondtad volna, hogy aki kék szemű, az balkezes!
#16...kérlek, indokold meg, hogy miért különbözteted meg egymástól a női és a férfi homoszexualitást...különösen ha a saját gyerekedről lenne szó! Ennyire faragatlan nem lehetsz!
Azt is látom, hogy teljes kép- és fogalomzavarban vagy.
FérfixFérfi = NőxNő = Meleg férfi = Leszbikus nő = Homoszexuális ember. Ugyanarról a jelenségről beszélünk.
Egy hetero lány pedig akkor is hetero lány marad, ha egy biológiai hiba folytán fiú nemi szervvel születik, és ezt később, mint bármilyen kezelhető születési rendellenességet, helyrehozatja! A transzneműségnek, a nemi identitásnak semmi köze a nemi orientációhoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!