Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok a nagy korkülönbségről egy kapcsolatban?
Tudom, van már egy jó pár hasonló kérdés, azokat is elolvastam. Mégse lettem okosabb. És ennek a kérdésnek a kiírásától se várom a megoldást, de néhány használható tanácsot, véleményt igen.
Én a húszas éveim közepén járok, a barátom 18 évvel idősebb. Alapvetően a korombeliek között kerestem, de egyszerűen nem találtam köztük olyat, akivel el lehetne képzelni egy kapcsolatot. És most itt ez a negyvenes, aki minden, de tényleg minden szempontból tökéletes (legalábbis nekem az). Belső-külső egyaránt nagyon rendben van nála. Ragaszkodom hozzá érzelmileg is, és ő is hozzám. Ismerem már néhány éve, tehát nagyjából azt is tudom, mit várhatok tőle. Mégis elbizonytalanodom néha, hogy érdemes-e "beleugrani" ebbe az egészbe. Azért is tettem fel a kérdést, hogy ha olvassa ezt valaki olyan, aki hasonló cipőben járt vagy jár, akkor örülnék, ha megosztaná velem a meglátásait. Köszönöm szépen.
Egyutt öregedés mitől zavarna? Egy 25 es egy 33 eves az ok-s egyutt. A kérdés a nagy kor különbségekre vonatkozott.
25 évesen kell a kutyának egy 45 eves pasi pl.
Ha en igy gondolom mas miért gondolna máshogy?
Nagyon kevesen vannak akiket valóban nem zavar a nagy korkülönbség es azzal járó öregedési folyamatok látványa.
Nem beszélve hogy a szokások, kikapcsolódás, igények is különbözőek.
Nincs az a hatalmas fizikai vonzalom ami ossza tartana.
Es igen hasonló életkor, hasonló fizikai adottságok...
#9 Öhm... Szerintem nem tűnt fel neked, hogy homár kérdésről van szó. Látom, nulla százalékosnak jelölték a válaszodat - csak jelzem, hogy nem én voltam. :) Az én esetemben nem kell pedofil szagot érezni, mert itt arról van szó, hogy én környékeztem meg úgymond a szóban forgó, negyvenes évei elején járó úriembert.
#10 Lehet, hogy nem tűnt fel, de én is meleg vagyok. :D Érthető, amit írsz. Annyit jegyeznék meg ezzel kapcsolatban, hogy nálunk nem a pénzről szól a dolog. Én még tanulok ugyan, de rendezett az anyagi hátterem, nem szorulok rá senkire. És a negyvenes barátomnak is önálló élete van, szintén nem szorul rám. Tiszta sor.
A barátomról meg tudni kell, hogy ha már annyira elindult volna nála az öregedés, akkor értelemszerűen én se vetettem volna rá szemet. Pont olyan, amilyennek írod: nincs elhízva, ápolt, igényes, sármos. Én úgy látom, hogy ahelyett, hogy azon vacillálnánk, hogy vállalható-e a kapcsolat vagy nem, inkább meg kellene próbálni. Nyilván én se mellette tervezek megöregedni, de néhány szép évet, amíg lehet, még simán eltölthetnénk együtt. Ha csak 2-3 évet, hát ez is valami. Nem véletlenül ragaszkodom hozzá ennyire az észérvek ellenére is, mert egyszerűen nem találtam hozzá hasonló személyiségű, felfogású embert a korombeliek között. Benne úgy komplett megvan minden pozitívum, ami nekem az ismerkedésben lényeges. Elég ritka az olyan meleg férfi, aki férfias + nem szexet keres + emberi tulajdonságokat tekintve (hűség, megbízhatóság, őszinteség, stb...) is rendben van + még jóképű is.
En 32 eves vagyok, baratom 64. 9 eve ismertuk meg egymast. Evekig csak szorvanyosan talalkozgattunk. En elegge kuzdottem az erzes ellen, probaltam bartot talalni magamnak, de valahogy mindig ennel a korosztalynal ereztem jol magam. Aztan ugy 5 eve megadtam magam az erzesimnek. Azota hirtelen minden nagyon jo lett, es eleg jol kijovunk. Persze vannak neha vitak, meg jatszmak, de szerintem ez minden kapcsolatnak egeszseges resze. Ha megvan a kolcsonos tisztelet, vagy legalabb tanithato a masik, akkor szerintem ettol nem kell felni. Persze hulye erzes, hogy az eletunk ugymond nem a klassziskus ertelemben eljuk le egymas mellett, de mint ahogy mar irtak, ez barmilyek kapcsolattal elofurdulhat manapsag, hogy felbeszakad. Mivel nyilvan nem gyereknevelesrol szol ez a tarsaskapcsolat, igy ha ez mindkettonknek rendben van, akkor nagyon is mukodhet. Ha ugy tekinted az eletben a dolgokat, hogy mindennek van elonye hatranya, akkor egy tapasztalt ferfi nagyon is sokmindent tud tovabb adni nekem. A korombeli barataim sokszor meglepodnek, hogy hogyan tudom a dolgaimat az eletben olyan gordulekenyen intezni, ahogy ok nem. Kozos barattaink is boven vannak, bar a nagyresze persze meleg. Emelett en annak is orulok, hogy kulon elunk, es igy azert megvan azert maganeletem is, es igy jut ido olyan dolgokra, ami a korkulonbseg miatt egyszeruen nem erdekesek a masik fel szamara.
Szerintem a parvalasztashoz nagyon fontos, hogy te magad eleg elettapasztalatot gyujts, hogy aztan amikor valakivel el kezd alakulni egy komolyabb kapcsolat, akkor ne erezd magad amiatt feszülten, hogy ha belemesz akkor mit hagysz ki. Szoval ezt csak te magad tudod eldoteni, eleg tapasztalat birtokaban.
#14 Lehet, hogy illúzióromboló, de a helyzetünk meglehetősen speciális. Nincs annyi illúziónk, mint egy fiatal (és korban egymáshoz közel álló) párnak.
#15 Azért ez már elég durva. Mármint az, hogy kétszer annyi idős a barátod, mint te. Édesapáddal jó volt a kapcsolatod? Csak azért kérdezem, mert általában az ilyen kapcsolatok hátterében a nem túl jó apa-fiú viszony áll. Legalábbis 1-2 példát már láttam. Na mindegy, köszönöm hogy megosztottad a meglátásaidat. És hát a különélés... hát igen, úgy azért általában jól működnek a kapcsolatok. :D Nagy könnyebbség. Időnként persze kell a különlét, de az igazi kihívás szerintem az együttélés. A különélés kényelmesebb megoldás. Mi se éltünk volna együtt, ha összejövünk. De végül is nem jöttünk össze. Átgondoltam a dolgot és arra jutottam, hogy el kell engednem őt. Szimpatikus, de nem az én korosztályom. Keresek tovább, ez van.
Én vagyok a 10 és és a 12. es.
Hát, azóta egy pillanatra én is másként gondolom...
Mi Londonba élünk és a pasim a divat világában dolgozik.
Rajta kereszütl futólag de megismertem egy jó ötvenes pasit.
Hát, irtó vonzó volt...magas, elegáns, arrogáns, okos, (gazdag) de nem ez a lényeg, és nagyon kellett volna...ha nem nézett volna levegőnek.
Ő is passzív, én is és hát nem a 175 magas, szőke twink a típusú arra gyorsan rájöttem,mert egy négus, izompacsirtával jött aki kb anyi volt mint én- 25.
Hát, ennyit a véleményekről változhatnak.
A kor tényleg csak egy szám, és ahogy különbözőek vagyunk fiatalon, különbözőek vagyunk idősebb korban.
Sajnálom, hogy szétmentetek, pláne, hogy pár nap alatt hoztad meg ezt a döntést. Egy fiatalabb pasival dinamikusabb a kapcsolat, egy idősebb már ragaszkodik a megszokásaihoz.
"A kor tényleg csak egy szám." Tényleg az, de elég fontos szám. :D
Igazából nem volt miből szétmenni, mert el se kezdődött a kapcsolat. :D A döntést nem pár nap alatt hoztam meg, már jó ideje foglalkoztat a kérdés. Csak a kérdést írtam ki pár napja. Egyébként nekem nem a dinamikával van gondom, én kicsit se bánom, ha a barátom ragaszkodik a megszokásaihoz. Egyszerűen csak arról van szó, hogy túl öreg hozzám. Én nem pár évre szeretnék tervezni, hanem többre. Most még úgy-ahogy vonzó, de 5-10 év múlva - ha élünk - a korkülönbség még látványosabb lesz. Engem az ötvenesek már végképp nem vonzanak és később se fognak. Persze pozitív kivételek mindig vannak, ezt elismerem. Nekem ez a 18 év már sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!