Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok a nagy korkülönbségről egy kapcsolatban?
Tudom, van már egy jó pár hasonló kérdés, azokat is elolvastam. Mégse lettem okosabb. És ennek a kérdésnek a kiírásától se várom a megoldást, de néhány használható tanácsot, véleményt igen.
Én a húszas éveim közepén járok, a barátom 18 évvel idősebb. Alapvetően a korombeliek között kerestem, de egyszerűen nem találtam köztük olyat, akivel el lehetne képzelni egy kapcsolatot. És most itt ez a negyvenes, aki minden, de tényleg minden szempontból tökéletes (legalábbis nekem az). Belső-külső egyaránt nagyon rendben van nála. Ragaszkodom hozzá érzelmileg is, és ő is hozzám. Ismerem már néhány éve, tehát nagyjából azt is tudom, mit várhatok tőle. Mégis elbizonytalanodom néha, hogy érdemes-e "beleugrani" ebbe az egészbe. Azért is tettem fel a kérdést, hogy ha olvassa ezt valaki olyan, aki hasonló cipőben járt vagy jár, akkor örülnék, ha megosztaná velem a meglátásait. Köszönöm szépen.
Nagyon érdekes kérdés. A legőszintébb választ szeretném adni.
Ha a nagyszüleimre gondolok: 19 év korkülönbség, noha mama volt a főnök otthon. Édesapám újságíró lett, én középiskolai tanár: az utódok szempontjából is működött. 47 évet bírt ki, nagyapa haláláig.
Ha a saját életemre: 3 évig voltam szeretője egy gyönyörű budai , 10 évvel fiatalabb lánynak, aki 20 évvel volt fiatalabb a férjénél. Mint tanár, sokkal szegényebb voltam, így aligha a pénzemért szeretett. De azt a házasságot megette a fene.
Lesz péda és ellenpélda is. De ha nem vágsz bele - a kételyek mellett is - soha nem tudod meg.
Szeresd: és összejöhet. 38/ Ffi
Veszélyes. Mivel több élettapasztalattal rendelkezik, már szinte leélte a fele életét, az erőviszonyok veled szemben kiegyenlítetlenek. A mérleg felé dől, ő az erősebb, simán manipulálhat, befolyásolhat, sakkban tarthat. Jó, tudom Ő Nem Olyan, Juj. De, olyan. És ki fog jönni, ha nem előbb, utóbb. Te még csak most kezdesz el élni, ő már kezd öregedni. Visszafog és lelassít, rosszabb esetben lenyom, uralkodni akar majd feletted. Ő már kitalálta, ki Ő, te még formálódsz, az életed még nem pörög, a személyiséged még fejlődik.
Nem passzoltok.
Van akinél működik van akinél nem.
Szerintem vágj bele és majd eldől hogy működik e köztetek.
Köszönöm a válaszokat.
#1-2: Így van, pro és kontra érvek is vannak bőven. Talán érdemes lenne megpróbálni. Mit veszíthetek... Köszönöm a saját példákat is.
#3: Nem tudom, hogy amit írsz, az saját negatív tapasztalat vagy csak vélemény, de végül is mindegy. Az világos, hogy lassan kifut a szép éveiből. De azzal abszolút nem értek egyet, hogy ő lenne az erősebb, meg manipulálhat, sakkban tarthat, stb... Nem túlzottan domináns illetőről van szó. Ismerem már... És azt se gondolom egyáltalán, hogy lelassítana, visszafogna... Én nem az a tipikus huszonéves vagyok, mint a korombeliek nagy része. Nem vagyok bulizós, nem pörgök, a nyugodt életet szeretem. Legfeljebb kimozdíthat otthonról, de lelassítani biztosan nem fog... :D Már bocs, hogy így darabokra szedtem a gondolataidat, de ha ellenérveket látok a kapcsolat ellen, akkor nem ezek azok az ellenérvek. De mindenképpen köszönöm a választ.
#4: Lehet, hogy meg kellene próbálni... Még aludnom kell rá párat mindenesetre. Köszönöm a véleményed.
Én meleg vagyok, nem hetero, de a pasim 8 évvel idősebb nálam.
Néha érződik hogy ő az idősebb, de semmiképpen nem dominál a kapcsolatunkban.
Én alapvetően azt látom, hogy ha 15+ év korkülömbség van, ott már ritkán őszinték az értelmek..
A legtöbb esetben a pénzről szól az egyik félnek az egész.
Persze vannak kivételek, mindig is lesznek.
De én 25 évesen egy akármennyire jó pasi is lenne, de gy 40-50 évessel max egy két alkalomra mennék el- mármint ha nem lenne többéves kapcsolatom, mert egyszerűen nem működne.
40-ig még elvan az ember, még jól tud kinézni, sok munkával, sok arckezeléssel, de én azért azt látom hogy 45 után nagyon elkezd lottyadni a test pl...
És az már nem tudom melyik 20 évvel fiatalabbnak gusztusos.
Nekem nem lenne az.
A kor jelei 40 alatt még nem igazán szembeötlőek, a testen ha nincs elhízva, ápolt, és igényes akkor azt mondjuk rá hogy sármos.
De ötvenen túl pl már ez csak egy udvarias jelző szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!