Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi az a "homoszexuális propaganda"?
Nem provokálásnak szánom a kérdést!
Meleg létemre én komolyan nem értem a mai napig, hogy ezt mégis mire mondják, mire használják, vagy egyáltalán mi alapján létezik.
"A propaganda célja bizonyos nézetek elterjesztése, a befogadók véleményének befolyásolása, meggyőzése. "
A melegek senkit sem akarnak meggyőzni, hogy mások is legyenek melegek...az elfogadás meg megint más tészta, mert senki sem akar kitaszított lenni, senki sem akarja, hogy leprásként kezeljék. A szexuális orientációt meg nem választja/tanulja az ember, hanem ez születés kérdése, az orvostudomány is ezen a véleményen van, és betegségnek sem tekinti már senki (se az orvostudomány, se a pszichológia), mert nem az.
De mégis mire használják ezt a kifejezést, hogy homoszexuális propaganda?
Mert én nézek rendszeresen TV-t (kb 80 csatorna, és nem csak magyar), olvasok, neten böngészek és soha nem láttam egyik médiában se egy darab olyan cikket/adást, ami a melegekkel, vagy szimplán magával a homoszexualitással foglalkozna, se plakátok se semmi ilyen nyilvános képek nincsenek, amiken előfordulna a homoszexualitás. Soha nem láttam olyat, hogy melegeket mutogatnak valahol, sosem olvastam arról, hogy "melegek XY dolgot csináltak" vagy hasonló. A felvonulás szerintem azért nem tartozik ide, mert az évente 1-szer van, 1-2 óráig, és az emberek 99,9%-a normális öltözékben, egyáltalán nem provokálóan vonul. Az meg nem a melegek hibája, hogy vannak kirívó, polgárpukkasztó egyedek, de ugyanilyenek vannak bőven a heterók között is.
És mégis hallom a "be kellene tiltani a homoszexuális propagandát" szöveget, és nem értem, hogy ez most mi. Ugyanúgy például Oroszországban, ahol még felvonulás sincs, milyen meleg propagandáról beszélnek? A meleg bárok meg nem értem, miért zavarnak valakit, mert vannak olyan szexbárok is, ahova csak olyan nők mehetnek be, akik ott dolgoznak. Vagy vannak vegán éttermek is, hülye példa, de az is "más". A meleg bárba meg gondolom nem járnak heteroszexuálisak, úgyhogy nem értem, miért zavaró.
Csak szerintem értelmetlen és csak puszta kitaláció a "homoszexuális propaganda"? Egyáltalán hogyan lehetne már egy szexuális orientációt propagálni, amikor ez nem választás kérdése? Én melegként nem tudnám a velem ellenkező nemhez vonzódni, mert egyszerűen nem megy.
Honnan jött ez az egész? Mi ennek a "lényege"?
Nektek mi a véleményetek erről?
(beszólásokat, sértegetéseket, fröcskölődéseket NEM kérek, köszönöm)
22/F
Annyira imadom, amikor azzal jonnek az emberek, hogy a melegek minden sorozatban ott vannak...Basszus,a valo eletben minden kb. tizedik ember meleg, nehogy mar az 59 szereplos sorozatban sok legyen az 5 egyreszes mellekszereplo...Ha meg az ember Fiuk a klubbant nez, akkor ne panaszkodjon a tul sok meleg szereplo miatt...A valaha keszult filmek megszamlalhatatlanul kicsi toredeke nem tartalmaz tobbsegeben hetero szereplot. Emellett pedig a meleg karakterek reprezentalasa a teveben nevetseges... egy normal sorozatba benyomnak nagy nehezen mondjuk egy meleg foszereplot, aki az esetek 80%-aban feher boru, ket labon jaro sztereotipia, aki alig adja vissza a valodi melegeket... A hetero emberek tudnak a sorozatszereplokhoz kotodni, meglathatjak benne magukat, ami a sorozatot sokkal elvezhetobbe teszi. Eddig lattam a meleg foszereploket tartalmazo angol nyelvu sorozatok 80%-at, es egyedul csak egx karakterhez tudtam magam valamilyen minimalis szinten kotni(Kurt a Gleebol).
TL;DR keves a meleg karakter(plane az egyeb queer karakter,mert nem csak homo hetero es bi van), es azok sem adnak egy valos kepet a valodi homoszexualisokrol...
Ui:
5-os valaszolo: kerlek, mondj mar nekem egy modern sorozatot, ahol ha osszeadjuk a nem hetero,szinesboru(mert leteznek azsiai embetek is pl.), karakterek kepernyon toltott idejet, es nagyobb lesz mint a feher hetero emberek ideje? Marmint olyan sorozatokbol, aminem a fo temaja nem konkretan egy csapat melegrol vagy egy szinesboru csaladrol szol... ha meg az elmult ot ev hollywoodi filmjeivel es sorozataival is megcsinaljuk ezt, kivetelek nelkul, garantalom, hogy a feher hetero cisz ferfiak vagy tipikus "a ferfiaktol fuggok teljesen" noi karakterek sokszor tobb idot szerepeltek kepernyon, mint az utobbiak koze tartozok.
A modern magyar filmekrol meg ne is beszeljunk... Egy nagyobb meretu film jott ki az elmult ot evben aminek egy meleg ember a foszereplpje, es konkretan a film arrol szol hogy emlitett ferfi egy baleset miatt hetero lesz... Tenyleg tul vannak reprezentalva a nem hetero/PoC emberek...
Tényleg az a baj, hogy itthon ez a homoszexualitás még mindig tabu dolog.
Amúgy is egy meglehetősen álszent, prűd társadalom a magyar, ami nem szeret a tabunak vélt, de valós kérdésekkel foglalkkozni, mert "jaj minek erről beszélni".
Aki folymatosan azt szajkózza, hogy minden sorozat tele van melegekkel, az nagyon vak.
Ráadásul ha nagy nehezen egy meleg karaktert beraknak magyar sorozatba/filmbe, mindig:
- tragikus, szomorkás sorsú
- sztereotipikus, pl. rózsaszín ruhák, affektálás
- a társadalom 10%-a meleg, ehhez képest tudomást sem vesznek erről, mert be vannak tojva, hogy a buta, korlátolt nézők rinyálnának
- Coming Out is arról szól hogy megmutatjuk a melegeknek hogy válhatnak belőlük heterók
42%-os!
Egyrészt: az USA-ban van olyan törvény, hogy ha filmet csinálnak, abban KÖTELEZŐ a néger színész is, nehogy azt mondják, hogy az adott film csak a fehéreknek van.
Másrészt: Melegként én sem örülök annak, ha van valamiben meleg szereplő, de NEM azért, mert meleg! Hanem azért, mert szinte kivétel nélkül mindet úgy állítják be, hogy az agyalágyult, bugyuta sztereotípiákat erősítik a melegekről.
Mert ha meleg fiú van benn, akkor rózsaszín ruha, idióta és roppant idegesítő affektálás és ehhez társuló pöszeség, eltúlzott nőies viselkedés, kis gyámoltalan hányatott sorsú lélek, kivasalt és festett haj. A melegek 99%-a egyáltalán nem ilyen, sőt, társkeresőkön kb majdnem mindenkinél ki van írva, hogy az általuk keresett személy NE LEGYEN lányos, és ne legyen olyan, hogy 20km-ről is levehető, hogy meleg.
Ha meg leszbikus van benn, akkor meg átlagban egy elhízott, férfiasan kinéző és öltözködő csajt mutatnak. Ez is ugyanakkora sztereotípia.
Melegből pedig egyáltalán nincs sok a filmekben. Ráadásul egy színész alakításának a milyenségénél baromira nem érdekel senkit, hogy kihez vonzódok az ágyban. Én sem értem ezt a "meleg propaganda" baromságot, amikor ennek semmi alapja nincs, és sehol nem kell senkinek sem melegeket néznie. Több meleget, vagy meleg szerelmet azért nem raknak bele (főleg nálunk) a filmekbe, mert félnek, hogy a primitív buta nézők majd hisztériáznak. Lásd: Kirgizisztánban betiltottak egy holland filmet, mert olyan muzulmán fiatalról szólt a film, aki meleg volt. Ez a prűdség netovábbja, de a magyar társadalom is tabuként kezeli a témát, pont azért, mert nagyon sok az elborult agyú idióta homofób, aki szerint már az is "reklámozás" meg "propaganda", ha csak a témáról beszélgetnek valahol.
Én egyáltalán nem vagyok ellene a melegek dolginak úgy általában, de amikor az amerikai Testvérek (Brotehrs and sisters) sorozatot néztem, akkor értettem meg, mi zavar egyes homofóbokat, és lehet, hogy joggal. Az volt az első sorozat (az általam ismertekből!), ahol 2 férfias, átlagos férfi volt meleg. Nem vásárolni jártak és kifestették egymás körmét, és férfiakkal barátkoztak. A Kevin nevű meleg karakter ellene van annak, hogy a nők meleg barátnak tartsák őt, a nővérei skatulyából előrántható pasipótlékként kezeljék és így tovább, és utálja, ahogy a melegeket megjelenítik más sorozatokban. A családja teljesen elfogadja, de sztereotip elképzeléseik vannak. Na, ez egy nagyon jó sorozat! Ajánlom mindenkinek. A többi sorozatban (biztos van kivétel) a melegek nyafka, lányos férfiak, és ez nagy általánosságban nem igaz. Ez valóban nem helyes, így ábrázolni a melegeket, amikor nem ez a (teljes) igazság. Ez teljesen kontraproduktív.
Te meleg vagy, javíts ki, ha tévedek, de szerintem rosszul ábrázolják őket. Én egy teljesen elfogadó ember vagyok, de nem bírom a nyafka embereket, se azokat, akik úgy beszélnek, hogy "jaj, ez de cuksi, lávcsi, szercsi". És ebből semmi hátrányom nincs, mert a felnőtt emberek nem is beszélnek így. A melegek se. A homofóbok tájékozatlanok, és ahonnan tudnának tájékozódni (filmek) azok félretájékoztatják őket. ez a probléma szerintem.
Rólam úgy lehet látni, hogy meleg vagyok. Mégsem hordok csilivili,rózsaszín ruhákat. Nem sminkelem magam és nem szedem a szemöldököm.
Egyetértek, hogy a médiában csak a sztereotípiák erőltetése folyik, ha melegekről van szó.
Magyar filmekben/sorozatokban, ha melegek vannak, azok kívétel nélkül, mind nőiesek, tragikus sorsúak, erőltetetten affektálnak. A rendezők tudatosan a buta kliséket erőltetik, meg sem próbálják valósághűen bemutatni a melegeket.
Barátok köztben meg a melegvonalat úgy hozzák be (Tóbiás), hogy eleinte egy elviselhetetlen ember, utána kiderül, hopsz meleg, aztán mégiscsak csínál gyereket. Nem mernek egy melegcsókot bevállalni, pedig egyértelmű, hogy az Ádám iránt vonzódik.
Ilyen szempontból a magyar média/filmipar gyáva,prűd és nagyon maradi.
Szóval, ha tényleg lenne meleg propaganda, akkor nem itt tartanánk. De itthon inkább ez a homofób vonal van még mindig és - ezzel a kormánnyal - még jó ideig az is marad.
"Én egyáltalán nem vagyok ellene a melegek dolginak úgy általában, de amikor az amerikai Testvérek (Brotehrs and sisters) sorozatot néztem, akkor értettem meg, mi zavar egyes homofóbokat, és lehet, hogy joggal. Az volt az első sorozat (az általam ismertekből!), ahol 2 férfias, átlagos férfi volt meleg. Nem vásárolni jártak és kifestették egymás körmét, és férfiakkal barátkoztak. A Kevin nevű meleg karakter ellene van annak, hogy a nők meleg barátnak tartsák őt, a nővérei skatulyából előrántható pasipótlékként kezeljék és így tovább, és utálja, ahogy a melegeket megjelenítik más sorozatokban. A családja teljesen elfogadja, de sztereotip elképzeléseik vannak. Na, ez egy nagyon jó sorozat! Ajánlom mindenkinek. A többi sorozatban (biztos van kivétel) a melegek nyafka, lányos férfiak, és ez nagy általánosságban nem igaz. Ez valóban nem helyes, így ábrázolni a melegeket, amikor nem ez a (teljes) igazság. Ez teljesen kontraproduktív.
Te meleg vagy, javíts ki, ha tévedek, de szerintem rosszul ábrázolják őket. Én egy teljesen elfogadó ember vagyok, de nem bírom a nyafka embereket, se azokat, akik úgy beszélnek, hogy "jaj, ez de cuksi, lávcsi, szercsi". És ebből semmi hátrányom nincs, mert a felnőtt emberek nem is beszélnek így. A melegek se. A homofóbok tájékozatlanok, és ahonnan tudnának tájékozódni (filmek) azok félretájékoztatják őket. ez a probléma szerintem."
A Testvérek című sorozat nekem is tetszett és örülök, hogy érted a próblémát. Engem is - ahogy előbb leírtam - zavar a szinten kötelezően szándékosan affektáló, rinyáló, nyafogó meleg karakterek, akik a melegvilág kb. 5%-át nem fedik le, engem biztosan nem képvisel.
A témában ajánlanám még a Verbotene Liebe c. német sorozat Christian and Olli videóit. Na ők fiús német fiúkkal vitték be a meleg szálat.
Engem nem zavar, ha affektál egy fiú, ha mellette tetszik és szimpatikus is, de ha csak azért is játsza az agyát, az igen.
Ez könnyű:
Nézzétek meg az 1977-1980-1983-as Star Wars filmeket.
Aztán most nézzétek meg a 2015-öst és a többit. A rendező mondta, hogy DIREKT rakott bele nőket, fekákat, stb., többet mint a régiben volt.
Ja igen és azt nyilatkozta, hogy lehet hogy melegek is lesznek a Star Warsban.
Na ez a propaganda, hogy régen nem volt, de most már mindenhol kell legyen meleg, ahol 5-nél több szereplő van...
A régi Star Warsban is voltak nők meg fekák, de ott nem érződött erőltetettnek a jelenlétük. Itt meg...
Én vagyok, aki a Testvéreket írta.
Közben kiírtam kérdésnek, hogy ki mit gondol a filmes témában, érdeke,s hogy volt olyan meleg válaszoló is, aki nem osztotta a véleményem. Amúgy én nem cáfolom, hogy vannak lányos melegek, nekem is van olyan ismerősöm, de nem ÚGY lányos, mint a filmekben. Pl. rocker, amit eleve nem szoktak kinézni a melegekből.
Azt megértem, hogy beleerőltetni filmekbe soknak tűnik. Bár az vicces, hogy a Star wars a jövőben játszódik, és vajon mi lesz a melegekkel.
De ezzel egyetértek: csak a hecc kedvéért ne kelljen kötelező jelleggel beletenni. De amúgy ne gondold, hogy ez nem volt régen is. Ismered a Vissza a jövőbe híres törölt jelenetét? Amire Spielberg kijelentette, hogy nem sértegetjük a melegeket, mert potenciális jegyvásárlók:
https://www.youtube.com/watch?v=1jCEJ_R0HL0
(Arra játszanak rá, hoyg az időutazó Marty már más értelemben használ szavakat, mint az öreg Doki.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!