Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi az a "homoszexuális propaganda"?
Nem provokálásnak szánom a kérdést!
Meleg létemre én komolyan nem értem a mai napig, hogy ezt mégis mire mondják, mire használják, vagy egyáltalán mi alapján létezik.
"A propaganda célja bizonyos nézetek elterjesztése, a befogadók véleményének befolyásolása, meggyőzése. "
A melegek senkit sem akarnak meggyőzni, hogy mások is legyenek melegek...az elfogadás meg megint más tészta, mert senki sem akar kitaszított lenni, senki sem akarja, hogy leprásként kezeljék. A szexuális orientációt meg nem választja/tanulja az ember, hanem ez születés kérdése, az orvostudomány is ezen a véleményen van, és betegségnek sem tekinti már senki (se az orvostudomány, se a pszichológia), mert nem az.
De mégis mire használják ezt a kifejezést, hogy homoszexuális propaganda?
Mert én nézek rendszeresen TV-t (kb 80 csatorna, és nem csak magyar), olvasok, neten böngészek és soha nem láttam egyik médiában se egy darab olyan cikket/adást, ami a melegekkel, vagy szimplán magával a homoszexualitással foglalkozna, se plakátok se semmi ilyen nyilvános képek nincsenek, amiken előfordulna a homoszexualitás. Soha nem láttam olyat, hogy melegeket mutogatnak valahol, sosem olvastam arról, hogy "melegek XY dolgot csináltak" vagy hasonló. A felvonulás szerintem azért nem tartozik ide, mert az évente 1-szer van, 1-2 óráig, és az emberek 99,9%-a normális öltözékben, egyáltalán nem provokálóan vonul. Az meg nem a melegek hibája, hogy vannak kirívó, polgárpukkasztó egyedek, de ugyanilyenek vannak bőven a heterók között is.
És mégis hallom a "be kellene tiltani a homoszexuális propagandát" szöveget, és nem értem, hogy ez most mi. Ugyanúgy például Oroszországban, ahol még felvonulás sincs, milyen meleg propagandáról beszélnek? A meleg bárok meg nem értem, miért zavarnak valakit, mert vannak olyan szexbárok is, ahova csak olyan nők mehetnek be, akik ott dolgoznak. Vagy vannak vegán éttermek is, hülye példa, de az is "más". A meleg bárba meg gondolom nem járnak heteroszexuálisak, úgyhogy nem értem, miért zavaró.
Csak szerintem értelmetlen és csak puszta kitaláció a "homoszexuális propaganda"? Egyáltalán hogyan lehetne már egy szexuális orientációt propagálni, amikor ez nem választás kérdése? Én melegként nem tudnám a velem ellenkező nemhez vonzódni, mert egyszerűen nem megy.
Honnan jött ez az egész? Mi ennek a "lényege"?
Nektek mi a véleményetek erről?
(beszólásokat, sértegetéseket, fröcskölődéseket NEM kérek, köszönöm)
22/F
A homoszexuális propaganda egy homofóbok által kitalált és szajkózott érv, tényleges tartalom nincs mögötte. Az ilyen elvakult gyűlölködőknek már az is "propaganda" a melegek részéről, ha egymás kezét megfogják, mondván "reklámozzák magukat". Azokba az emberekbe, akik még ebbe is ezt magyarázzák bele, még a levegő is pocsékolás.
Ennyi erővel a heterók smárolása/ölelkezése az utcán is "reklámozás".
Egy eszmét, ideológiát lehet propagálni. Akik meleg propagandáról beszélnek, azok egyáltalán nincsenek tisztában a propaganda szó jelentésével.
Tulajdonképpen pont a heteroszexualitást propagálják mindenhol, csak ugye ez a homofóboknak természetes.
Csak meg kell nézni: ha valamit reklámozni kell, akkor jó nagy mellű, falatnyi ruhában lévő nőkkel lehet a legjobban azt eladni. Eladónak/pincérnek általában kit vesznek fel? Fiatal nőket, akik ki tudják dobni, amit ki lehet. (tiszt. kiv.)
Meleg propaganda nem létezik. Ez csak egy homofóbok által kreált "fogalom". Eleve ha valamit propagálnak, akkor kb a csapból is az folyik szinte. Én sem láttam eddig soha semmi olyat, ami a melegekkel foglalkozott volna, max azt az 5 perces hírt, amikor felvonulás van. Meleg bár meg alapba olyan kevés van, hogy említésre sem méltóak. A meleg propaganda kifejezést azért használják a homofóbok, hogy tudjanak valamit fröcsögni, mert az összes melegellenes érveket már rég megcáfolták tudományosan is.
Oroszország meg külön kategória. Valamin csámcsognia kell a (szélsőségesektől hemzsegő) népnek, amíg az ország gazdasága belerokkan a szankciókba, háborúba.
Régen szinte mindig minden szereplő sorozatokban, filmekben, regényekben fehér férfi volt, heteró és lehetőleg fehér nővel az oldalán. Hangsúlyozom, európai és észak-amerikai alkotásokról beszélünk.
Ma pedig túl vannak reprezentálva mondjuk a melegek.
A Doctor Who ("Ki vagy doki?") angol sorozatot biztos sokan ismerik. Ment 1963-1989 között, aztán pedig megy megint 2005-től napjainkig. Meg lehet nézni. Régen kb volt benne pár évente egy feka mellékszereplő talán, ma meg minden második-harmadik az.
Ugyanez van a melegekkel. Régen a 25 éve alatt egy meleg szereplő nem volt.
Most így hirtelen legalább 5 szereplőt meg tudok számolni, akik melegek voltak és ezeket direkt említették is a sorozatban. (Ha heterók lettek volna, az nem kerül említésre.)
Valami undorító hányadék nyomás alá kerültek a sorozatok és filmek írói, illetve a regényírók, hogy legyenek a műveikben minél többen színesbőrűek, nem heteroszexuálisak vagy a női karaktereket ruházzák fel férfias tulajdonságokkal.
Ha megnézitek a világ legjobb filmjeit, egy film nem attól lesz jó vagy rossz, hogy tele van fekákkal, nőkkel vagy bu-.zikkal. De a mai filmkészítők ezt valahogy alapként kezelik és hát nem is készülnek olyan jó filmek, mint mondjuk az 1970-1990-es években, amikor ez nem volt szempont.
Az új Star Wars is eléggé sokat mondó. JJ Abrams azt mondta, hogy direkt (!) rakott bele több nőt és színes bőrűt, mert úgy érezte hogy nem elég változatos a főszereplők csapata. Remélem a VIII. részben azért egy-két meleg is feltűnik. Sőt, kiderül valakiről hogy ő meleg.
22/F, BISZEX
Túl vannak reprezentálva a melegek? Te miről beszélsz?
Ha már angol sorozatok:
EastEndersben 1987-ben szerepeltettek meleg párt és akkor volt meleg csókolózás először a BBC-n főműsoridőben, a mai napig raknak bele meleg szálat.
Coronation Street: Szintén évek óta vannak benne meleg karakterek.
Barátok közt: A sorozat kezdetekor berakták Hoffer Misi karakterét, még csókolózott is, aztán most berakták Tobiást, aki meleg, de a gyerekért összefekszik Zsófival, ami marha életszerű. Ezt a témát nem merik elővenni, mert egy prűd társadalom a magyar.
Lassan eljutok arra a szintre, hogy egyáltalán nem lesz számomra élvezhető hollywoodi film, mert minden film írója meg akar felelni annak az elvárásnak, hogy minél több nem fehér, nem heteró és nem férfi karaktert zsúfoljon bele a sztoriba, akkor is, ha amúgy annak nincs rájuk szüksége.
(És igen, szerintem léteznek jó filmek fekákkal, melegekkel és nőkkel is! Csak az a durva, hogy mindig erőltetik őket.)
7: Kit ócsárolok és mivel? Az a bajom, hogy kötelező dogmává vált, hogy minden filmben muszáj meleg, néger/latin vagy női karakter, különben az egy rossz film, vagy esetleg nem korrekt. Az a bajom, hogy a művészetre így hat ki a liberalizmus és a megfelelési kényszer.
Tudod csak mert biszex vagyok, attól még nem azt jelenti ez a dolog, hogy agyatlanul mindenben a nem heterók pártját fogom.
Szerinted ha muszlim lennék, akkor meg mindenképpen szeretném, ha az egész világ is az lenne?
Szerintem hatalmas filmek a Túl a barátságon (melegek), Thelma és Louise (nők) vagy a Gyűlölet (kisebbségek). Miért? Mert ezek önmagukban is megállnak drámaként, nem pedig külön erőltettek bele valamit a mai polkorrektség kedvéért. De még sok ilyen filmet tudnék mondani mindegyik típusból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!