Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elmondtam anyukámnak, hogy meleg vagyok és nem képes elfogadni, mit tegyek?
Pár hónapja elmondtam édesanyámnak, hogy meleg vagyok. Először nem vette komolyan,majd elmagyaráztam neki, hogy agy van. Egyfolytában azt szajkózza, hogy: Előbb ki kell próbálnod lánnyal!! Nem lehetsz ilyen fiatalon Meleg !!
Nem képes elfogadni. Beszéltem vele és azt mondta, hogy ő nem lesz képes engem elfogadni és hogy változzak meg. Én meg mondtam, hogy Nem tudok és nem is akarok. Minden emberre gyanakszik akivel beszélek, hogy Ő ki ?? Hány éves ? Meleg ?
Kérlek, tudnátok mondani valamit ? Előre is köszönöm...
Szülőként írom azt, amit írom...
Elfogadni azt, hogy a gyermekem MÁS, mint az átlag, egy gyászfolyamat. Én végigjártam (nem meleg gyermekkel, hanem másfajta mássággal, de végigjártam). El kell engedni (meg kell gyászolni) a fejemben élő képet az "átlagos" gyermekről, életútról...
A gyászhoz hozzátartozik a tagadás is. Ez az első fázis. Van, aki beleragad... azzal tudod segíteni, ha beszélsz az érzéseidről, hogy te hogyan éled meg, amikor ő ezt és ezt mondja! Akkor remélhetőleg átlendül a következő fázisba. De az se lesz feltétlenül könnyű...
Kitartás!
Köszönöm a kommenteket, mindenkinek. Tisztázzuk:
Eddig csak hazugságban éltem anyukám előtt, majd ezt megelégeltem, ezért elmondtam neki a fekete-fehér igazságot. Ezek után nem fogok sem színjátékba, sem hazugságba belekezdeni újra. A film jó ötlet és a levél is. Az érzéseimről beszélni meg nem az erősségem...
Igen a filmet én is javasolni akartam. (Imák Bobbyért )
Ha nem tudsz beszélni,az érzéseidről írd le neki. Remélhetőleg a film megnézése után sokkal megértőbb lesz.
Sok sikert és kitartást neked!
A kitartáshoz
Jézusom, emberek, azért ennyire nem kell túlreagálni a dolgot.
Kedves kérdező !
Azt ajánlom neked, hogy hagyj anyukádnak időt a feldolgozás "időszakára", szimplán ennyi. Ne arra kérd meg, hogy fogadja el, hanem arra, hogy vegyen tudomást róla, az megy a legkönnyebben a szülőknek.
Aztán idővel jöhet a megértés/elfogadás.
Remélem, hogy tudtam segíteni !
Üdv.:
M.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!