Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Ki ért velem egyet abban,...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ki ért velem egyet abban, hogy a homoszexualitás nem feltétlenül velünk születik, hanem akár idővel kialakulhat is? (nem kérek privát üzenetet)

Figyelt kérdés

2015. aug. 15. 13:53
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy tudom nincs egyértelmű tudományos bizonyíték arra, hogy pontosan mi okozza, de két nagyobb tábor létezik: akik a genetika, és akik a nevelés mellett érvelnek.

Talán maga a hajlam öröklődik, és a nevelés befolyásolja azt, hogy ez megjelenik-e valamilyen formában.

Mondjuk én úgy tudom, hogy nagyjából a kamaszkor végére a legtöbb ember már tisztában van azzal, hogy melyik nemhez is vonzódik.

Szóval ha az alatt, hogy "idővel kialakulhat" azt érted, hogy gyermekkorban a nevelés hatására, akkor részben egyetértek vele, arra azonban nem látok sok esélyt, hogy valaki mondjuk 30-40 évesen jöjjön rá arra, hogy meleg.

(Tudom, mindenki ismer ilyen sztorikat, hogy 40 éves fickó otthagyta a családját egy másik férfi miatt... stb. de valószínűleg már jóval előbb tudta, hogy mi a helyzet vele, csak addigra fogadta el, és tette meg az első lépéseket, hogy ezen az úton haladjon.)

Szóval én nehezen hiszek abban, hogy valaki full heteroszexuálisként, 20 év boldog házasság után egy esős hétfő reggel ráébredt arra, hogy a saját nemét szereti. :)

Ha mégis, akkor el volt eddig fojtva, de maga a gondolat (milyen lehet egy másik nővel / férfival) megjelenik benne már korábban, és rendszerint piszkálja a fantáziáját.

Legalábbis én így gondolom. :)

2015. aug. 15. 20:25
 12/24 anonim ***** válasza:
92%

Ja kiegészítésképpen (11-es voltam) a nevelés alatt én is valami olyasmit értek, amit a 10-es írt, tehát nem azt, hogy valakit "homoszexuálisnak nevelnek" mert ez elég nehezen tudom elképzelni.

Szóval, szépen és röviden, teljes mértékben osztom a 10-es véleményét. :D

2015. aug. 15. 20:28
 13/24 anonim ***** válasza:
95%

Megy a pacsi ;)

(10-es voltam)

2015. aug. 15. 21:07
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Én másképp látom, a homoszexualitás velünk születik. Igazából ha valaki pl. 40 évesen "jön rá", nem azért van, mert meleg lett, mindig is az volt, csak belenevelték, a homofób/vallásos társadalom, szülők, hogy ez nem helyén való dolog, netán bűn, emiatt inkább egy nővel élte az életét, rosszabb esetben megházasodott és gyermekei is születtek. Egyszerűen már nem bírja tovább, nem tudja már többé elnyomni a vágyat magában, és csak boldog szeretne lenni.
2015. aug. 15. 23:20
 15/24 anonim ***** válasza:
27%

"Szerintem a gyerekkori neveltetés során alakul ki."

Hja... persze... mert tényleg olyan sok szülő neveli melegnek a gyerekét! Naponta hallani a játszótéren, hogy "Pistike, azonnal engedd el a Julcsika kezét, és menj Ferikével játszani!!! MELEG LESZEL, FIAM, HA ADDIG ÉLEK IS!!!!"

2015. aug. 16. 09:49
 16/24 anonim ***** válasza:
95%

#15:

Ha végigolvastad volna a fenti hozzászólásokat tudnád, hogy ilyet senki nem írt...

2015. aug. 16. 10:30
 17/24 anonim ***** válasza:
91%
Imádom, amikor heterok okoskodnak arról, hogy miért is vagyunk mi melegek... Melegként hadd tudjam már jobban, hogy mi a helyzet.
2015. aug. 16. 11:48
 18/24 anonim ***** válasza:
91%
Hát engem is és a bátyámat is ugyan úgy neveltek. Neki van 6 éve barátnője, én pedig meleg vagyok. Mindkét szülőnk foglalkozott velünk, nem volt megkülönböztetés. Kiskoromban voltak fiú és lány barátaim is, de oviban is szívesebben "főztem" a lányokkal, minthogy autót tologassak. Ahhoz volt kedvem, azt szerettem csinálni, még emlékszem is rá, senki nem kényszerített. Lányokba is voltam szerelmes, de szexuálisan nem kívántam őket, csak ilyen szellemi alapon. Én a genetika mellett állok.
2015. aug. 16. 12:41
 19/24 anonim ***** válasza:
92%

Utolsóval értek egyet: én vallásos konzervatív, 3 gyerekes családban nőttem fel legkisebb gyerekként és mégis meleg lettem. Kiskoromban ugyanúgy voltam, mint az előttem szóló, sőt még Barbie-ztam is...

25f m

2015. aug. 16. 12:53
 20/24 anonim ***** válasza:
92%
Nem idővel alakul ki, csak idővel jövünk rá
2015. aug. 16. 23:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!