Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi baja az embereknek a melegekkel?
18-as, Te hallottál már olyan esetről, hogy egy öntudatos meleg férfi elvett feleségül egy öntudatos heteró nőt? Számomra ez elképzelhetetlen. A társadalom meghatározhat ízlésbeli kérdéseket, gondolkodásmódot, de nemi irányultságot nem hiszem. Én soha nem gondoltam sem házasságra meleg férfival, vagy leszbikus nővel. De mégcsak a szex gondolata sem merült fel. Egyszerűen heteróként nincs és sosem volt ilyen indíttatásom. Egy homoszexuális férfi, vagy nő a saját neméhez vonzódik. Ettől homoszexuális. Az egy létező jelenség, hogy a meleg férfiak közeli lelki viszonyba tudnak kerülni nőkkel, de ez inkább egy jó barátnői kapcsolatnak felel meg. Egy meleg férfivel egy nő ugyanolyan fesztelenül el tud menni pl. shoppingolni, mint egy barátnővel. Egy heteró férfivel már kevésbé. Mi a felénél már rohadtul unjuk. :) Nem tudom, mennyi idős a lányod, de meggyőződésem, hogy csak akkor feküdne le egy meleg férfivel, ha hiányos nevelést kapott. Erre a választ nem tudom, és nem is tartozik rám. Ha egy lány, de akár egy fiú is kisgyerekkora óta tisztában van azzal, hogy a homoszexualitás létező jelenség. És a melegek nem a marsról jöttek, hanem ugyanolyan hús-vér emberek, mint ők, és ha amúgy a szóban forgó gyerek szülei példás párkapcsolati mintát tudnak mutatni neki, akkor serdülőkorára, fiatal felnőttkorára különbséget fog tudni tenni, és tud majd nemet mondani anélkül, hogy megsértse a másikat.
19-es, nekem az elmúlt évek során több kollégám volt meleg. Ugyanolyan nyelven beszéltek, mint én. Ugyanúgy öltözködtek, mint én. Volt rá példa, hogy miután az adott személyről megdtudtam, hogy meleg, nem akartam elhinni. Az ég világon semmi nem utalt rá külsőleg. Sem ahogy kommunikáltam vele. Ésatöbbi. Persze, vannak sztereotípiák hollywoodi filmekből, vagy a felvonulásról. De aki már került személyes kontaktba meleg emberrel, tud differenciálni.
A lényeg, hogy nem kell félni a melegektől. És ha felelős szülők vagyunk és megtettünk mindent a nevelés terén, a gyerekeinket sem kell féltenünk.
Akkor nincs vita köztünk. :) A vita egyébként jó dolog, mert mindig előre visz. De a célja természetesen nem a kötözködés.
A meleg férfiak szerintem legtöbb esetben úgy indulnak el, hogy nem öntudatosak. Sok esetben először lányokkal alakítanak ki intim viszonyt és ahogy azt tapasztalják, hogy valami miatt a dolgok nem működnek, lépésről lépésre így fedezik fel magukban a másságukat. Bár ezt a szót nem szeretem, mert a heteróság is másság, ha a másik oldalról nézzük. Ez a folyamat egy tinédzser fiúnál nem hiszem, hogy a média, vagy a társadalom nyomása. Ha jól emlékszem, ezt az érvet hoztad fel, amikor arról írtál, hogy félted a lányodat. Inkább a nemi érés folyamatának a vége. Innen nézve az, ha teszem azt egy tizenéves fiú öntudatra ébredése előtt lefekszik egy heteró lánnyal, elkerülhetetlen. És itt jön az én elképzelt megoldásom. Ha a lány tisztában van azzal, hogy a homoszexualitás, mint jelenség létezik és ők ugyanolyan emberek, mint ő, csak a saját nemükhöz vonzódnak, miután leszáll a rózsaszín felhő, a lelki fájdalom is enyhülni fog. És ahogy körülnézek a világban, számtalan felhőtlennek és ígéretesnek tűnő heteró párkapcsolat torkollik erőszakba, megcsalásba, vagy ami a legrosszabb, társas magányba. Szerintem ezek nem jobbak, mint a meleg-eset. Ha nem próbáljuk a gyerekeinket megóvni minden rossztól és a hibázás lehetőségétől, akkor esélyt adhatunk nekik a tapasztalásra és a fejlődésre. De ez még a jövő zenéje, ahogy írtad. Minden jót Nektek! :)
Előző, nem az a baj, hanem hogy van, akit ez zavar. Ilyen a karaktere, nem köthet csomót magára.
Mondom ezt heteróként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!