Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melegek, számotokra miért sértő az a bizonyos b-betűs szó?
A b betűs szó igenis sértő.
Kis szemléltetéssel ez olyan, mint amikor a cigányok a magyarokat parasztoknak nevezik. Bár melegként én is kezdem észrevenni, hogy ez a b-s szó ma már nem a melegekre használatos, szimpla szitokszó lett mint a "hülye", mégis velük kapcsolatos a jelentése. Ezért sértő. Neked nem sértő, mikor a cigányok parasztnak neveznek?
Ha egy heteroszexuális férfia ezt a szót használod, azzal akarva akaratlanul is azt jelzed, hogy szégyen és megvetendő dolog melegnek lenni, holott a melegek nem tehetnek arról, hogy melegek.
Ez másik példával olyan, mintha a melegek kitalálnának egy sértő jelzőt a heteroszexuálisokra, és azzal illetnék egymást vagy más embereket. Neked ez jól esne? Szerintem nem.
Ezért sértő. És melegként én is utálom, ha valaki állandóan b..zizik, még ha a szónak ma már kissé másabb a jelentése, akkor is.
A melegnek a sértő szinonimája. Eredetileg amúgy nem is ezt jelentette, az idők folyamán változott a jelentése, és ma a melegekre használatos nem túl szép jelző. Mindenre van elfogadható jelző és sértő. Az elfogadható és nem csúnya hogy meleg/homoszexuális, az viszont sértő, hogy homár vagy b...zi. Az elfogadható és nem sértő, hogy prostituált, az meg már sértő és csúnya szó, hogy k..urva.
Ráadásul eléggé diszkriminatív, ugyanis ez a szitokszó csak a meleg fiúkra használatos, leszbikusokra egyáltalán nem.
Konkrétan egyik haverom aki meleg ő azt használja, mondta is 1X egy csajnak aki fekinálkozott neki egy bulin h nem érdekel mert
B....zi vagyok b....meg! Kérdeztem is h nem találod sértőnek ?
Válasz : Engem nem ugyan sért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!