Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Melegek, számotokra miért...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Melegek, számotokra miért sértő az a bizonyos b-betűs szó?

Figyelt kérdés
Én mindig úgy gondoltam, hogy az csak más hetero férfiakra használva sértő. Ez nem csak a meleg szinonimája?
2015. máj. 15. 16:04
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
95%

A b betűs szó igenis sértő.

Kis szemléltetéssel ez olyan, mint amikor a cigányok a magyarokat parasztoknak nevezik. Bár melegként én is kezdem észrevenni, hogy ez a b-s szó ma már nem a melegekre használatos, szimpla szitokszó lett mint a "hülye", mégis velük kapcsolatos a jelentése. Ezért sértő. Neked nem sértő, mikor a cigányok parasztnak neveznek?

Ha egy heteroszexuális férfia ezt a szót használod, azzal akarva akaratlanul is azt jelzed, hogy szégyen és megvetendő dolog melegnek lenni, holott a melegek nem tehetnek arról, hogy melegek.

Ez másik példával olyan, mintha a melegek kitalálnának egy sértő jelzőt a heteroszexuálisokra, és azzal illetnék egymást vagy más embereket. Neked ez jól esne? Szerintem nem.

Ezért sértő. És melegként én is utálom, ha valaki állandóan b..zizik, még ha a szónak ma már kissé másabb a jelentése, akkor is.

2015. máj. 16. 19:15
 22/27 anonim válasza:
81%

A melegnek a sértő szinonimája. Eredetileg amúgy nem is ezt jelentette, az idők folyamán változott a jelentése, és ma a melegekre használatos nem túl szép jelző. Mindenre van elfogadható jelző és sértő. Az elfogadható és nem csúnya hogy meleg/homoszexuális, az viszont sértő, hogy homár vagy b...zi. Az elfogadható és nem sértő, hogy prostituált, az meg már sértő és csúnya szó, hogy k..urva.

Ráadásul eléggé diszkriminatív, ugyanis ez a szitokszó csak a meleg fiúkra használatos, leszbikusokra egyáltalán nem.

2015. máj. 16. 19:21
 23/27 anonim ***** válasza:
94%
igen és ez a szó már másra is használatos, természetesen negatív jelzőként. Pl szokták mondani, hogy jaj de b*zi vagy! A szexualitástól eltekintően pl, ha valakit idegesít egy másik személy.
2015. máj. 16. 20:58
 24/27 anonim ***** válasza:
94%
Alapból a b*zi szó a heteroszexualitástól eltérő szexualitást hivatott leirni. Az emberek kezdték el ezt pejorativ szóként használni(annak ellenére, hogy Kinsley kisérletei alapján, és a modern szexuálpszichológia kutatásai alapján bátran ki lehet jelenteni, hogy az emberek több mint 60%-ára lehet mondani ezt a szót).
2015. máj. 16. 22:29
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem maga a szo a serto, hanem a hanglejtes, ugyanugy, mint barmi mas szonal. En is hasznalom neha a b*zi szot, de odafigyelek a hanglejtesre, hogy kicsit se legyen serto a melegekre nezve. Ezenkivul, mint ahogyan elottem is emlitettek jo paran, az elotte levo jelzok is szamitnak, hogy milyen jelentessel bir.
2015. máj. 17. 23:24
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

Konkrétan egyik haverom aki meleg ő azt használja, mondta is 1X egy csajnak aki fekinálkozott neki egy bulin h nem érdekel mert

B....zi vagyok b....meg! Kérdeztem is h nem találod sértőnek ?

Válasz : Engem nem ugyan sért.

2015. máj. 18. 00:09
 27/27 anonim ***** válasza:
100%
Aki tudja picit az illemet az azt is tudja hogy mit szabad mondani. Bocsi milyen illemről akarok beszélni mikor az interneten meg még a tvben is csak azt a bizonyos b betűs szót hallani. No meg jópár olyan dolgot amit nem kellene. És a fiatal generáció pedig azt hiszi, hogy az a természetes.
2015. máj. 21. 13:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!