Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Két éve szedek Logest fogamzásgátlót. Meddig ajánlatos egy bizonyos fogamzásgátló tablettát szedni?
Nyilván ne szedd mondjuk 10 évig egy huzamban, de nyugodtan szedheted még. Nem szükséges vele leállni, ma már sokkal modernebbek a fog. gátlók, mint régen voltak, azoknál valóban szükséges volt egy bizonyos ideig leállni vele. És igazából, egyéni, hogy kinél hogy befolyásolja, befolyásolja-e esetleg a gyermekvállalást a korábban szedett fogamzásgátló.
Én több, mint 4 évig egyhuzamban szedtem fogamzásgátlót, amit abbahagytam azért, mert babát szerettünk volna. Jó fél év alatt terhes is lettem.
ezt nem lehet előre megmondani
gyerekvállalás előtt jó,ha legalább 1 évvel már nem szededű
attól függ igazából,hogy milyen volt tabletta előtt a ciklusod,a hormonháztartásod és milyen lesz az abbahagyás után
"Fél évente kötelező az orvosi vizsgálat (vérvizsgálat!) - ott minden kiderül."
Azért ez sem igaz! Fog. gátló szedése mellett az évi rákszűrés, amire el kell menni, de vérvételre nem kell menni fél évente, nem tudom, hol hallottad ezt a hülyeséget! Tény, hogy bizonyos időközönként el szokták az ember küldeni vérvételre, de nem félévente! Max. 2 évente.
2 évente a lusták mennek, és ezzel kockáztatják a súlyos májkárosodást.
Lelked rajta...
"2 évente a lusták mennek, és ezzel kockáztatják a súlyos májkárosodást. "
Bocs, évekig szedtem fogamzásgátlót, rendszeresen jártam orvoshoz mellette, rendesen évente a rákszűrést és nem én nem akartam vérvételt, az orvosok kértek kb. 2 évente! Többször ők maguk nem kérték!
Igen, sajnos - lusta orvos is van.
Tudod, ez olyan, mint a szűrés.
Régebben évente kellett menni tüdőszűrésre - és ugye jó esetben 70 éven keresztül mindig negatív lett.
Tulajdonképpen még 2 évente se kellene menni - elég lenne akkor, amikor rámegy a májadra.
Te azt érzed?
Ha igen - akkor már késő!
Volt ilyen ismerősöm... utána éveket lábadozott. A máj nehezen gyógyul.
"Igen, sajnos - lusta orvos is van.
Tudod, ez olyan, mint a szűrés.
Régebben évente kellett menni tüdőszűrésre - és ugye jó esetben 70 éven keresztül mindig negatív lett. "
Nem egy orvosnál jártam, és egyik sem kért 2 évnél sűrűbben vérvételt! Szóval nem orvosa válogatja.
A másik dolog, a tüdőszűrés. Sajnos pár éve szűnt meg ez a mindenkinek lehetősége van évente egyszer elmenni, ma már ez sincs! Szóval hiába akar valaki évente menni, mehet, de fizetnie kell érte! Ez az egészségügy itt nálunk.:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!