Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » A meleg szó honnan ered? Hisz...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A meleg szó honnan ered? Hisz van már egy szavunk rá, a homoszexuális. Mi köze ennek az időjáráshoz?

Figyelt kérdés
Mi köze a hőmérsékletnek a szexuális orientációhoz? Ezt sosem értettem. Akkor ennyi erővel a heterók hidegek. Mindenkinek 36 fokos a testhője tudtommal. Nekem ez olyan fura, gagyi kicsit...

tegnap 22:45
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%
#20 újabb kérdés, aki köcsög, miért? Genyózik, mi köze ahhoz egy köcsögedénynek?
ma 00:06
 22/28 A kérdező kommentje:
17# Inkább tejet szokás tartani benne, de kinek mi...
ma 00:08
 23/28 anonim ***** válasza:
67%

Sok mindennek van szlenges neve, nem értem miért kell ezen fenn akadni.

A házat valamikor kecónak meg kéglinek hívták.

Mi lesz ha megtudjátok, hogy a telefonhívást hívásozásnak mondják sokan, vagy pl. a biszexuálisakra mondják, hogy két kapura játszik 😂😂

ma 00:10
 24/28 anonim ***** válasza:
71%

#23 a példáidnak legalább még értelme is van, mármint értelmes magyarázatok rá. De a melegség, lanygi stb egyszerűen mi? Köcsög, homokos???

A ház-kecó-kégli-kulipintyó stb szinonimák pedig nem illenek ide, az nem jó példa.

ma 00:14
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

Ezt találtam egy gyors kereséssel:

[link]

ma 00:21
 26/28 anonim ***** válasza:
71%
#25 köszönjük, némileg kielégítő, bár csalódtam, azt hittem vaalmi izgalmasabb lesz.
ma 00:24
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

Kérdeztem már nyelvész ismerősömet erről, ő azt mondta, hogy nem ismert, hogy kapta meg a szó ezt a jelentést. De nem nagy dolog, hogy egy szónak két olyan jelentése van, amiknek semmi köze egymáshoz, ilyenkor azonos alakú szavakról beszélünk.

"Hat éves az unokaöcsém.", de "Hat a gyógyszer."

"A testvérem rám vár.", de "A megtekintett vár lenyűgöző volt."

"Ég a gyertya.", de "Felhőtlen az ég."

"A nyúl elfutott.", de "Nem nyúl más dolgához."

És még sorolhatjuk napestig.

Ez egy teljesen normális és mindennapos nyelvi jelenség, és hogy pont a homoszexualitást érinti a dolog, nyelvészeti szempontból teljesen érdektelen.

24/p

ma 00:33
 28/28 anonim ***** válasza:
100%
Ja igen, még annyi, hogy az világos, hogy a magyar meleg szónak köze van a német schwulhoz, de a kérdés akkor is nyitott, hogy hogy a fenébe lett a homoszexuális schwul.
ma 00:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!