Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi van ha a homoszexualitást tényleg csak egy betegség?
Kérdező, szerintem te direkt csinálni akarod a feszkót. Ez a téma annyiszor feljött már, hogy teljesen felesleges újra kiírni. Nagyon fárasztó már ezen vitatkozni. Nem értem, hogy miért nem jók a korábbi válaszok és miért akarod ezt megismételni. Azért van ez az oldal a kérdésfeltevésen kívűl, hogy a kérdések és a válaszok megörződjenek az utókor számára, hogy később bármikor újra elolvashassák mások. Most szívességből belinkelek neked keresési találatokat. Ámulj, bámulj, csemegézz bátran:
"nem lehet természetes úton gyermekem"
Miért ne lehetne? Semmi baj a nemi szerveddel vagy az örökítőanyagoddal attól, hogy meleg vagy. Ha nem vagy termékeny, tehát biológiailag képtelen vagy szaporodni, akkor tényleg beteg lehetsz, de azt a betegséget nem homoszexualitásnak hívják.
"Te is tudod, hogy politikai nyomásra vették le rólunk a betegség címkét"
Akkor lehet, hogy a gravitáció vagy az evolúció sem létezik? Csak azok a rohadt újító szellemű progresszívek fogadtatták el a tudománnyal. Lehet, hogy egyáltalán nem is létezik olyan hogy szexualitás, és a nagy büdös semmin vitatkozunk.
"Persze lehet a betegség szó definíciójával szofisztikát űzni"
A definíciókat nem véletlenül találták ki. Én például színtévesztő vagyok, és hivatalosan ez sem betegség, hanem rendellenesség. Ezt is politikai nyomásra döntötték el a színtévesztő politikusok? Akárhogy is volt, nem lennék vele előrébb akkor sem ha betegségnek kategorizálnák, ami igaz a szexualitásra is. Nekünk átlagembereknek gyakorlatilag lényegtelen hogy melyik elváltozást milyen definíció alatt milyen kategóriába sorolnak az ezzel foglalkozó szakértők.
"...de úgy látszik nem... :("
És ebben mi az elszomorító? Mi olyan szomorú abban, hogy nem nyugtalankodunk ezen feleslegesen, hanem képesek vagyunk elleni ezzel? Tán kínlódnunk kellene helyette?
"de úgy látszik nem"
Engem egyrészt nem érint közvetlenül (nem csak azért mert nem vagyok meleg, hanem mert a mindennapokban irreleváns számomra a szakmai besorolása, ahogy például az sem érdekel hogy a delfin tényleg emlős-e), másrészt laikusként bízok annyira a szakemberekben hogy elfogadom az ő szakmai döntéseiket a témában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!