Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Itthon mikor lesz végre legális a melegházasság?

Én nehezen tudom elfogadni ezt a dolgot. Főleg a férfi oldalról. A nőit valahogy nekem sokkal könnyebb. Van is ilyen ismerősöm akik nyíltan vállalják. Volt meleg férfi kollégám semmi bajom nem volt vele. Sokáig nem is tudtam, hogy az.
Sajnos, mint oly sok mindenben Magyarország rendkívül prűd, így ebben is.
Elég csak megnézni a szexualitáshoz való hozzáállást a nyugati kultúrákban. Sokkal nyitottabbak. Bécsben simán ott van a kirakatban a vibri, meg a dildo meg stb. Nálunk meg teljesen elzártan kell ezeket kezelni.
Itt a gyerekeknek sincs megfelelő szexuális felvilágosítás, amit már kb 10 éves korban el kellene kezdeni. Mivel már ekkor biológiailag sok gyerek érett. Menstruál tombolnak a hormonok stb.
De itt még mindig baromi tabu minden ilyenről beszélgetni és nem is tudják ezt kezelni az emberek.
A hozzászólásokban is meglátszik ez a szexuális témáknál. Olyan, mint szexuális kultúra kb nincs is itthon.
Akkor, hogy várhatjuk el, hogy egy olyan dologról, mint a melegek házassága lehessen nyíltan beszélni és ez törvénybe legyen iktatva? Ráadásul van egy álkeresztény kormányunk aki kifelé mutatja, hogy ők mennyire keresztények, de belül meg velejéig romlott. A legnagyobb vicc, hogy elutasítják a melegeket meg üldözik őket és közben meg ott is ott a melegek, és sajnos gyerek bántalmazók is. Ráadásul ezeket még ki is tüntetik. Az utóbbiakat.
Nekem semmi bajom nem lenne, hogy egy olyan, mint Szájer csinálja amit csinál, csak ne lennének képmutatóak! Meg legalább ha már politikus, akkor csinálja ezt úgy, hogy nem mutogatja mindenkinek.
Sajnos ez a magyar valóság.
Úgyhogy kitartást a meleg pároknak!

"Én nehezen tudom elfogadni ezt a dolgot. Főleg a férfi oldalról. A nőit valahogy nekem sokkal könnyebb."
De miért nehezebb a férfi homoszexualitást elfogadni? Amúgy sem kell részt vennie benne egy nem meleg embernek, ahogyan a női homoszexualitásban sem.

33
Szerintem azért, mert hetero vagyok és valahogy nekem ezt nehezebb elfogadni. A női csókot meg könnyebb. Én így látom.
És én szerintem egy szűkebb réteghez tartozom, mármint aki itthon elfogadó.
A lényeg az lenne, hogy ez a réteg bővüljön. De ahhoz szerintem először a szexualitáshoz való hozzáállásnak kellene változni a társadalomban. Utána jöhetnek a melegek szélesebb körű elfogadása. Vagy ezzel párhuzamosan lehetne fejlődni. De ehhez szerintem mindenképp rendszerszintű változtatás kellene. Az, hogy vezetői szinten beiktassák az iskolai programokba a széleskörű felvilágosítást, ami nem abból áll, hogy a gumit, hogy kell felhúzni.

Új belépő vagyok :)
25-ös kommentelő érdeklődőnek tűnik, az ő kommentjére reagálva írnék néhány gondolatot. Jómagam házas vagyok, szimpatizálok nagyon sok meleg emberrel, de magát a meleg állapotot (személyről leválasztva, mint jelenséget) annyira nem tartom ideálisnak. Tudom, hogy van ez, és valahogy ezt kell kezelni, és a legtöbb ember (akár meleg akár nem), vágyik mély személyes kapcsolatra, és a szexualitásának kiélésére.
Én szerintem sem jó ötlet a melegek házassága. Ettől függetlenül jogos a kérdésed:
"Felőlem lehet más neve, nem jelentene gondot számomra. De te miért akarod a házasságot mindenáron olyannak hagyni amilyen? Minden hagyományt így védesz, vagy csak azokat amiket az azonos nemű párokra akarnak kiterjeszteni? Miért ragaszkodsz ennyire ehhez? Ha kiterjesztenék az azonos nemű párokra akkor veled mi történne? Nem tudnál nyugodtan aludni? Őrjöngenél?
Én nyugodtan tudok aludni, ha van melegházasság, de definíciószerűen házasság csak férfi és nő között jöhet létre szellemi (mondjuk így, hogy a személyes kapcsolatok) szintjén. Ez nem álkeresztény duma (ilyenek is vannak persze). Akkor lenne az, ha amúgy nem az emberek és az egyéni ember javára lenne. Persze senkinek sem kötelező megházasodnia, annak szabad akaratból kell történnie. De ha megházasodik valaki akkor azt egy ellenkező nemű emberrel kell megtennie.
Felőlem "összeházasodhat" két férfi vagy nő, de ettől nem lesz nekik jó, és nem azért mert ezt más emberek elutasítják, vagy ellenzik. Egyszerűen ők nem tekinthetők férjnek és feleségnek. Nem mindenki hisz Istenben, de a matematikai igazságokat mindenki tudja, és azok is érvényesek ha elhiszi valaki, ha nem. Annak jobb, aki elhiszi, de lehetséges nem hinni benne, csak akkor nehezebb szembesülni a megtapasztalással. Ilyen tekintetben a házasság kérdéséhez szükséges, de nem elégséges feltétel két ember szabad akarata.
Viszont totál jó a megjegyzésed a hagyományokkal kapcsolatban!
Nem minden hagyomány jó, minthogy sok kultúrában is nem volt építő a poligámia, egyéb szexuális anomáliák (ma is vannak kegyetlen gyakorlatok amik egyes kultúrkörökben egész elfogadottak). De az élet egyéb területeit illető egyéb hagyományok se mind jótékonyak össznépileg, csak egyes emberek kényét szolgálják. Jézus is azt mondta a képmutató vallási vezetőknek, hogy nem kellene Isten parancsát felcserélni olyan hagyományokra, amik nem az emberek javát szolgálják.
A házasság kérdése az nem "elavult" megkövesedett hagyomány, amit majd az emberek majd csak úgy átvariálhatnak tetszés szerint, mert annak vannak alapjai. Egyes országok jogalkotása ezt látszólag felülírja, de ettől ezek az alapok nem fognak megváltozni. Jogilag ekkor "házas" a két ember, de "da facto" nem lesz az.

Mekkora hül*eség már ez a duma, hogy “férfi és nő között…”. Ezt a kormány pampogja.
Véleményem szerint a házasság alapvetően KÉT EMBER közötti formális és társadalmi szempontból elismert kapcsolat. Ez a kapcsolat általában érzelmi, szellemi kötődésen alapul, és célja a hosszú távú együttélés és az egymás iránti elkötelezettség, a családalapítás, illetve a társadalmi és erkölcsi támogatás megteremtése.
Ha jogi szempontot nézzük akkor, egy szerződéses viszony, amely jogokat és kötelezettségeket keletkeztet a házastársak között (pl. vagyonmegosztás, öröklés, gyerekekkel kapcsolatos jogok).
Ha érzelmi részét, akkor egy mély érzelmi kötelék, amely az elköteleződésen, szereteten és tiszteleten alapul.

"Mekkora hül*eség már ez a duma, hogy “férfi és nő között…”. Ezt a kormány pampogja"
🤣🤣🤣
Nem a kormány pampogja, hanem így van évezredek óta. Családot meg nő és férfi tud alapítani, nő és férfi kapcsolatból tud gyerek születni. Hiába nyalják egymást a leszbik vagy rakják seggbe egymást a homokosok, abból nem lesz gyerek. Max örökbe fogathatnak, de ahhoz nem kell házasság.

“ Családot meg nő és férfi tud alapítani, nő és férfi kapcsolatból tud gyerek születni.”
1. Akkor az a házasság ahol nem akarnak gyermeket végülis minek házasodnak nem??? Ha csak a gyerekről szól. Gyereket meg lehet házasságon kívül is csinálni, miköze ennek a házassághoz?! Semmi.
2. Ahol meg biológiai okok miatt nem lehet gyermek (pl.: meddőség) akkor azok meg váljanak el mert nem lehet gyerek?!
Ez nem a gyerekről szól, hanem a szeretetről.
“Így van évezredek óta”
Ha ennyire ragaszkodunk ehhez, akkor vezessük vissza a halálbüntetést, vágjuk le a kezét annak aki lopott, kövezzük halálra atya háza előtt azt a nőt aki házassága napján nem szűz… stb.
A világ változik folyamatosan, lassan ennek is ideje változni.

“Max örökbe fogathatnak, de ahhoz nem kell házasság.”
Ahhoz sem kell, hogy gyereket csinálj….

Ez elég gyenge próbálkozás volt...😀😀😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!